Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„LUCEAFĂRUL HUILEI“, DESCINDERE ÎN NEAMT

„LUCEAFĂRUL HUILEI“, DESCINDERE ÎN NEAMT

• Miron Cozma a venit la Piatra Neamt pentru distribuirea listelor de semnături necesare pentru candidatura la presedintia României • descinderea în Neamt a fost una din cele efectuate în 21 de judete, „ocazie cu care am parcurs la volanul masinii 2.547 de kilometri, fără sofer pentru că eu nu sînt ca altii“, după cum a declarat pentru Monitorul fostul lider al minerilor • el doreste să înfiinteze Partidul Muncitorilor, care va fi unul fără parlamentari, fără demnitari si fără conducători ai clanurilor mafiote • Miron Cozma nu ar avea voie să candideze în tară pînă în 2012 după condamnarea pentru mineriade •

Miron Cozma a ajuns, zilele trecute, la Piatra Neamt unde a împărtit liste pentru a aduna semnături pe baza cărora să poate candida la alegerile prezidentiale. Sederea a fost scurtă si s-a petrecut la Hotelul Ceahlăul, acolo unde cel numit „Luceafărul huilei“ s-a văzut cu Gheorghe Voloseniuc si Lazăr Gavrilă, cu ajutorul cărora vrea să fondeze Partidul Muncitorilor în Neamt. „Încerc să formez un partid al muncitorilor în România, lucru declarat pe 18 ianuarie, cînd s-au împlinit 10 ani de la evenimentele de la Costesti. Acest partid vreau să fie o alternativă la politica actuală din România, care este confuză si fără directie. Partidul Muncitorilor va fi partidul celor care vor să trăiască decent. Nu va fi unul al hotilor, al celor care mint electoratul, al vîrfurilor ierarhiilor comuniste sau al altor «elite» ale politicii românesti post-decembriste. La mine în partid va fi fără parlamentari, fără demnitari, fără conducători ai clanurilor mafiote pe care le vedem acum. E vorba de toată lumea care munceste. De la acela care munceste în productie la profesorul care munceste în universitate. Membrii partidului vor proveni din toate clasele sociale, asa cum spuneam. Muncitori, doctori, profesori, oameni de cultură. Să nu se înteleagă, prin numele formatiunii, că îi îndepărtăm pe intelectuali. Eu sînt intelectual. Ne interesează să fie oameni muncitori, indiferent de pregătire. Si tăranii îsi vor găsi loc în partidul meu“, a declarat pentru Monitorul, Miron Cozma.
După ce îsi va înfiinta propria formatiune, Miron Cozma vrea să intre în cursa pentru prezidentiale. Cu sigurantă, în 2009 voi candida pentru Cotroceni. Chiar dacă autoritătile nu-mi vor permite, împotriva deciziilor europene care au somat statul român să-mi ridice interdictiile, voi candida, fie si măcar pentru a stîrni oprobriul public împotriva lor“, a mai spus „Luceafărul huilei“.

Cozma nu are voie să candideze

Pînă în luna decembrie 2012, Miron Cozma are interzise mai multe drepturi civile. Pe lîngă condamnarea de 10 ani primită pentru mineriade, judecătorii i-au aplicat fostului lider al minerilor si pedepsele complementare prevăzute de legea penală. Astfel, lui Miron Cozma i-au fost interzise, pe o durată de 5 ani, dreptul de a alege si de a fi ales în autoritătile publice sau în functii elective publice, precum si dreptul de a ocupa o functie implicînd exercitiul autoritătii de stat. Potrivit legii, executarea pedepsei interzicerii unor drepturi începe după executarea pedepsei închisorii. Cum Miron Cozma a fost eliberat din puscărie în 2 decembrie 2007, înseamnă că fostul mare miner nu-si poate exercita drepturile civile interzise mai devreme de anul 2012. „Împărtirea listelor pentru semnături în 21 de judete, ocazie cu care am parcurs la volanul masinii 2.547 de kilometri, fără sofer pentru că eu nu sînt ca altii, reprezintă prima etapă în organizarea partidului. Va urma o organizare a partidului, de la nivel de sat pînă la nivel de judet si tară. Sînt în situatia că am o interdictie pe care o consider ilegală. Sînt în conducerea Acordului International al Muncitorilor de la Paris, organism care reuneste 21 de tări. Acolo lucrăm pentru «emanciparea» muncitorilor, adică a oamenilor care muncesc pentru a trăi decent. Sînt consilier-purtător de cuvînt la Societatea Internatională pentru Drepturile Omului, cu sediul în Frankfurt, Germania. Sînt si în Comitetul International contra represiunii de la Paris, care mă monitorizează din 2005, ca pe Gorbaciov sau Nelson Mandela. În România nu se respectă o lege internatională, care solicită scoaterea interdictiei mele. Dar sper ca acest lucru să se întîmple. Statisticile arată că dacă voi candida la prezidentiale, mă situez după Traian Băsescu si Sorin Oprescu, fiind înaintea lui Mircea Geoană. Si asta în conditiile în care încă nu mi-am anuntat candidatura oficial“, a mai declarat Miron Cozma.

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Pasare la data 26.03.2009 12:21
Ce minune ?
Faptul ca sofeaza este un efect al crizei banesti ,face economie la plata uni sofer , daca a venit si cu dacia personala este si mai bine.Asteptam dela acesta si enumerarea locurilor de munca pentru muncitorii inscrisi in partidul sustuinut de el , precum si pentru muncitorii actuali someri,fie ei si intelectuali.
Adăugat de mickey999 la data 27.03.2009 04:31
Ah, ma doare capul!
Nesimtirea a ajuns sa fie la loc de cinste! Nimeni nu a crezut de cuviintza ca e necesar sa-l masoare cu vreo 20 de pari in cap in marea lui vizita la Piatra Neamt?
Dumnezeule mare ...alt nemernic vrea sa fie presedinte!
In orice caz, daca pe listele alea ale lui de semnaturi se gasesc cel putin 2 idioti atunci e clar : imbecilitatea rage in Romania!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective