Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bugetul Tîrgului, aprobat dupã ceva dezbateri

• consilierii locali au aprobat proiectul dupã 30 de minute de discutii • bugetul orasului este de 313 miliarde vechi •

Consilierii tîrgnemteni au aprobat vineri, 27 martie, bugetul local al orasului si anexele aferente, cu cîteva amendamente ce nu au adus schimbãri semnificative proiectului propus de executiv. Dezbaterea celui mai important punct de pe ordinea de zi a mers destul de repede, chiar dacã atmosfera a fost tensionatã pe alocuri. În jumãtate de orã s-au expus amendamentele, unele fiind aprobate, altele nu, iar executivul a trecut destul de usor pînã la urmã hopul bugetului, ce a fost votat în unanimitate de participanti. În acest an bugetul orasului este de 313 miliarde de lei vechi, din care mai bine de jumãtate se cheltuie pentru învãtãmînt.
Presedintele de sedintã, consilierul PSD Vasile Dron, insistase pentru discutii pe capitole, dar colegii au preferat propunerea primarului Decebal Arnãutu, care ceruse sã se voteze „în bloc“ proiectul initiat de executiv, cu eventualele amendamente.
S-a dat cuvîntul comisiilor din cadrul consiliului. Aurel Aciocîrlãnoaie a expus propunerile celor de la „urbanism“. Prima a vizat o reîmpãrtire a banilor alocati la „religie“, cerîndu-se ca din totalul de 1, 4 miliarde de lei vechi sã se aloce un miliard bisericii aflatã în constructie în Humulesti, în zona Bejeni, si restul celorlalte lãcasuri din oras. Decebal Arnãutu a arãtat cã se fac demersuri pentru obtinerea unei finantãri de la Ministerul Culturii pentru biserica respectivã, asa cã a recomandat sã se pãstreze varianta propusã de executiv. Adicã sã se dea 400 de milioane vechi pentru lãcasul în constructie si restul banilor sã ajungã la celelalte biserici din oras. Asa s-a si votat în final. Comisia de urbanism a mai propus si obtinut ca o parte din banii alocati pentru gaighere sã fie dati pentru asfaltãri si sã fie prinsã în lista de investitii repararea acoperisurilor din tiglã de la balcoanele blocurilor. Primarul a explicat cã reparatiile necesare la blocuri nu pot fi fãcute din bugetul local, fiind treaba asociatiilor de proprietari, dar initiativa a fost inclusã în lista de investitii, în eventualitatea unei rectificãri. Un alt amendament a fost fãcut de liberalul Neculai Andoni, dar nu a trecut, fiind sustinut doar de cinci din cei 18 consilieri prezenti. Liberalul propusese sã fie luate de la „Administratie“ , 203.000 lei din cele 803.000 lei alocate la „materiale“, si suma sã fie adãugatã la alte capitole, respectiv 53.000 lei la „Asistentã socialã“ si 150.000 lei la „Transporturi si comunicatii“.
La final, viceprimarul Iftime Petrariu a declarat cã bugetul pe 2009 este unul de „supravietuire„. Din total, 70% va merge spre consum si diferenta, de 30%, pentru dezvoltare si investitii. „Nu va fi un buget de stagnare, de regresie, ci de dezvoltare mai lentã“, a precizat Iftime Petrariu.

Articol afisat de 1110 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective