Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Aprilie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
MULTI CRETINI ZAC LA NEAMT

MULTI CRETINI ZAC LA NEAMT

• operatoarele de la 112 continuă să fie înjurate ca la usa cortului • anul trecut au fost receptionate 494.266 de apeluri care nu reprezentau urgente • dintre acestea, 107.754 au fost abuzuri • adică indivizi necunoscuti au sunat si au folosit un limbaj trivial • amprenta vocală a „glumetilor“ a fost stocată în baza de date • „Au fost identificate si sanctionate astfel de persoane“, a declarat colonelul Adrian Fulea, de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale •

Un apel la 112 poate salva vieti, lucru stiut de majoritatea dintre noi. Există însă si indivizi certati cu bunul simt care nu au ce face si găsesc de cuviintă să se „joace“, apelînd serviciul de urgentă. Ce nu stiu aceste persoane este faptul că toate abuzurile telefonice efectuate la 112 sînt stocate, amprenta vocală a „agresorului“ intrînd în baza de date a serviciului. Acest lucru oferă posibilitatea identificării lui în timp si tragerea la răspundere pentru fapta comisă. În 2008, la Centrul unic pentru apeluri de urgentă Neamt au fost receptionate 598.912 apeluri. Din acestea au fost redirectionate către Ambulantă - 54.071, Politie - 23.781; Pompieri - 2.715 iar la Jandarmerie - 449 apeluri.
Din totalul de apeluri primite de către operatoarele din Neamt, 494.266 nu au reprezentat urgente, iar din acestea, 107.754 au fost clasificate ca fiind abuzive. Un calcul simplu arată că 18% din totalul apelurilor receptionate reprezintă abuzuri. Se stie că majoritatea celor care găsesc de cuviintă să-si bată joc de operatoarele de la 112, nu sînt identificati de politisti în principal din cauză că folosesc cartele preplătite sau sună de la telefoanele publice. „Din acest motiv, operatorii de comunicatii electronice publice nu detin si nu pun la dispozitia Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgentă datele de identificare a acestei categorii de clienti, fapt pentru care nu pot fi aplicate sanctiunile prevăzute de lege. Indivizii care apelează în mod abuziv serviciul 112, de regulă se joacă la telefon, fac glume proaste, tipă, cîntă, pun muzică, aduc injurii operatorilor, doresc să converseze cu cineva sau vor să fie ascultati de către cineva etc. Există numeroase apeluri, nejustificate ca urgentă, în care apelantii folosesc în convorbirea cu operatorii 112 un limbaj trivial, obscen greu de imaginat. La nivel national, au fost identificate si sanctionate astfel de persoane“, a declarat pentru „Monitorul“, colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvînt al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Campanie de educare

Cei certati cu bunul simt, dar si cu legea, ar trebui să stie că la categoria contraventii intră următoarele fapte care se sanctionează ca atare: apelarea abuzivă a numărului 112 - cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei; alertarea falsă a agentiilor specializate de interventie, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. În 2008, reprezentantii STS au continuat campania de educare si informare a tinerilor cu privire la modul de functionare si utilizarea corectă a serviciului 112 prin parteneriatul dezvoltat cu Inspectoratul Scolar Neamt, iar din punct de vedere tehnic a fost implementat la nivel national serviciul de localizare a apelurilor generate în retelele publice mobile de telefonie.
Recent, cu ocazia Zilei Numărului European de Urgentă 112, eveniment sărbătorit pe 11 februarie 2009 la Bruxelles, Serviciul de Telecomunicatii Speciale din România a primit din partea Asociatiei Europene a Numărului de Urgentă (EENA) premiul „Contributii remarcabile în domeniul 112“, pentru actiunile desfăsurate în ultimii doi ani prin Campania natională de educare-informare în rîndul elevilor pentru folosirea corectă a numărului amintit. Reamintim că darea în exploatare a centrelor de preluare a apelurilor de urgentă a început cu Bucurestiul, în iunie 2004 si s-a încheiat cu judetul Tulcea, în martie 2005. În aprilie 2005, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgentă 112 era operational la nivelul întregii tării. Numărul unic se apelează atunci cînd este necesară interventia agentiilor specializate de interventie, pentru asigurarea asistentei imediate în situatii în care este periclitată viata, integritatea ori sănătatea cetăteanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. Numărul 112 este gratuit si poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România si întreaga Uniune Europeană.

Articol afisat de 1860 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective