Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 1 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Silvicultorii si postasii, parteneri la împãduriri

• au participat 40 de lucrãtori de la oficiile postale din judet • s-au plantat puieti aproape de Mãnãstirea Sfînta Cruce •

Circa 40 de lucrãtori de la oficiile postale din judetul Neamt au participat ieri la o actiune de împãdurire organizatã în colaborare cu Directia Silvicã Neamt, în zona comunei Brusturi. Locul pe care s-au plantat puietii era amplasat în inima pãdurii, aproape de Mãnãstirea Sfînta Cruce, unde masinile au ajuns dupã un drum destul de lung si de noroios. Desi pãrea gata sã plouã, vremea închisã si rece a tinut pînã la urmã cu participantii care s-au apucat de treabã sub îndrumarea reprezentantilor silvicului. Mai întîi însã fiecare a primit o sapcã rosie cu însemnele Postei Române, care a întregit imaginea echipei. Pe coasta abruptã unde s-au derulat plantãrile mai erau prezenti vreo 20 de muncitori silvici, cu antrenament în astfel de lucrãri. Inginerul Traian Humulescu, seful Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, si-a exprimat bucuria cã-i are alãturi pe lucrãtorii postali în aceastã actiune, desfãsuratã în „Luna Pãdurii“, si a fãcut o prezentare a ceea ce se petrecea în zonã. „Aici suprafata parcelei este de 10 hectare, de pe care s-a îndepãrtat arboretul matern. ÃŽn trimestrul întîi, dupã un sezon de vegetatie, venim si completãm în portiunile neregenerate sau mai putin regenerate, cu plantatii. Deci parcela este regeneratã în proportie de 70% natural, cu fag si brad. Plantãm doar trei hectare în aceastã suprafatã, cu formula 8 brazi, un frasin, un paltin“, a explicat Traian Humulescu. Lucrãtorii postali au plantat cît au putut, fiind o actiune mai mult simbolicã. De grosul lucrãrilor se ocupã muncitorii silvici care mai au de lucru în zonã si în zilele ce urmeazã.
Startul activitãtii s-a dat dupã ce inginera Maria Timofte le-a fãcut participantilor instructajul pe linie de protectia muncii, avertizîndu-i sã aibã grijã la terenul accidentat, mai ales cã nu toatã lumea era echipatã corespunzãtor. De asemenea, le-a cerut sã fie cu bãgare de seamã, pentru cã nu era exclus sã dea peste obiecte de metal, poate cartuse sau alte urme ale celui de-al doilea rãzboi mondial, fiindcã zona fusese cîmp de bãtãlie. Nu s-a petrecut însã nici un incident nedorit. Lumea s-a împãrtit pe echipe, unii pregãteau terenul, sãpau gropile, altii veneau din urmã cu puietii si gãletile de apã. Cei de la silvic asigurau materialul sãditor si asistenta tehnicã.
„Posta Românã, la nivel de tarã, este un mare consumator de hîrtie, de aceea s-a luat hotãrîrea ca în fiecare judet lucrãtorii postali sã participe la actiunea de reîmpãdurire. Noi am ajuns aici astãzi ca urmare a protocolului încheiat cu Directia Silvicã Neamt, ni s-a repartizat o parcelã, si sperãm ca ceea ce facem sã fie într-un ceas bun. Sîntem prezenti cei care am putut sã ne rupem de la activitãtile noastre, din Piatra Neamt, Bicaz, Roman si Tîrgu Neamt, în special personalul TESA, dirigintii, factorii înlocuitori. Poate peste cîtiva ani vom ajunge prin aceste locuri si vom vedea în locul puietilor o pãdure tînãrã, si ne vom aminti cã am contribuit la aparitia ei“, ne-a declarat Daniel Stoleru, seful Oficiului Judetean de Postã, precizînd cã un rol însemnat pe partea organizatoricã a actiunii i-a revenit liderului de sindicat Vasile Trifescu.

Articol afisat de 1481 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective