Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
GENII ÎN PUSCÃRIE

GENII ÎN PUSCÃRIE

• doi nemteni condamnati pentru omor sustin cã au inventat o sursã infinitã de energie • ei au formulat contestatie la executare pentru înregistrarea internationalã a inventiei • unui alt tînãr aflat în penitenciar din 2001 i-a fost confectionat un dosar de recunoastere a paternitãtii • omul a sustinut cã nu este actiunea sa si cã nu ar putea avea un copil de 3 ani • totul s-a întîmplat la Tribunalul Neamt, pe 1 aprilie •

„Mare-i grãdina lui Dumnezeu“ este o vorbã din popor care contine un adevãr profund. ÃŽn dovedirea acesteia au venit cîtiva bãrbati, care au fost prezenti ieri, 1 aprilie 2009, în fata judecãtorilor de la Tribunalul Neamt. Cum era zi de glumite, unii au spus cu seninãtate ce doreau. Este cazul lui Romeo Leucã, de 24 de ani, din Sãbãoani si Valentin Agu, de 28 de ani, din Doljesti, ambii aflati în penitenciar pentru comiterea unor crime. Acestia s-au plictisit dupã gratii si împreunã au formulat o contestatie la executare. Cauza a intrat pe rol chiar de 1 aprilie, de Ziua pãcãlelilor. Completul i-a întrebat pe ce motiv contestã executarea si în scurt timp s-a aflat si motivul. „Solicitarea noastrã este motivatã de o foarte importantã descoperire stiintificã. Noi am fãcut o inventie. Este vorba de o sursã infinitã de energie... Am înregistrat-o deja la OSIM si vrem sã facem demersurile pentru înregistrarea internationalã a acesteia“, a declarat Romeo Leucã, fãrã a detalia inventia.

Teribila crimã de la Sãbãoani

Acesta nu este nici pe departe un mare cercetãtor, ci unul din cei mai cumpliti criminali, aflat în executarea a 18 ani de închisoare. A fost dat pe mîna autoritãtilor de mama sa, care a aflat de crimã de la un pusti, cãruia Leucã i se lãudase cu isprava sa. În august 2004 el l-a ucis cu sînge rece pe Cezar Petronel Antoci, de 20 de ani. L-a îngropat sub patul în care se odihnea dupã care o vreme s-a distrat la festivalul de folk de la Vama Veche, Stuffstock. Aceasta a fost cea mai oribilã crimã din 2004, care i-a îngrozit chiar si pe criminalisti. Victima a fost ucisã în somn cu toporul. Pentru a ascunde fapta, inculpatul a sãpat o groapã în camera în care dormea, sub pat, unde l-a îngropat pe Antoci. Cadavrul a zãcut acolo timp de cîteva luni si a fost descoperit pe 10 decembrie 2004. Corpul era la jumãtate de metru adîncime, ambalat în polietilenã, iar victima a fost recunoscutã de rude, dupã un tatuaj în formã de ancorã de pe bratul stîng. Pentru a nu fi dat de gol de mirosul de cadavru, Leucã a scos vechea dusumea si a înlocuit-o cu una nouã, timp în care a stat cu toate geamurile deschise.

Agu, ucigasul cu bîta

Valentin Agu, celãlalt inventator are de executat 16 ani de închisoare, tot pentru omor. Fapta a avut loc în aprilie 2002 cînd, fiind în stare de ebrietate l-a lovit pe Paul Budan, de 22 de ani. Cu o bîtã de baseball i-a aplicat numeroase lovituri pînã ce victima nu s-a mai ridicat de la pãmînt. Budan a fost internat în Spitalul Roman în comã de gradul II si cu multiple traumatisme craniene. Datoritã gravitãtii leziunilor a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi unde, pe 23 aprilie, a murit. Totul s-a întîmplat pe cînd tinerii urmau a petrece la o discotecã. La ultimul termen al procesului, cînd instanta de judecatã i-a cerut o ultimã declaratie, Agu a spus: „Regret fapta comisã dar încã o datã vã spun cã intentia mea nu a fost sã omor pe nimeni, nici nu am crezut cã l-am lovit atît de tare. Nu mi-am dat seama de efectele loviturii“. Cu toate cã s-a cãit în mod public a fost condamnat la 16 ani de închisoare si obligat la plata unor despãgubiri materiale în valoare de 100 de milioane de lei si despãgubiri morale de 80 de milioane de lei.

Pãrinte fictiv

Tot ieri, 1 aprilie 2009, în fata instantei de judecatã a apãrut un tînãr încarcerat de mai multi ani pentru o faptã penalã. Litigiul era unul civil, dar s-a desfãsurat la Sectia penalã a Tribunalului deoarece petentul se afla în stare de arest. Tînãrul cu pricina era înregistrat cu un recurs la o actiune de recunoastere a paternitãtii. Magistratii au aflat cu stupoare cã actiunea nu a fost formulatã de petentul arestat. Mai mult decît uimit a fost chiar arestatul care, desi si-a recunoscut datele cu caracter personal din dosarul cauzei, a sustinut cã nu a formulat o astfel de actiune. „Sînt datele mele de stare civilã, numele pãrintilor si data mea de nastere, dar eu nu am fãcut aceastã actiune. Nici nu as avea cum. Sînt încarcerat din anul 2001, nu am iesit din penitenciar de atunci, iar dumneavoastrã spuneti cã în dosar este vorba de recunoasterea paternitãtii pentru o fetitã de 3 ani. Cum ar fi posibil asa ceva?“, a sustinut mai mult rîzînd petentul. Si judecãtorii s-au amuzat de ineditul situatiei si au luat la cunostintã de retragerea actiunii. Cel mai probabil cineva a vrut sã-i facã o glumitã arestatului, iar acest lucru i-a iesit foarte bine. Si s-a întîmplat chiar pe 1 aprilie.

Articole similare:
GENII ÎN PUSCÃRIE
Geniile din puscãrie nu au mintit

Articol afisat de 2719 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective