Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 3 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

VCM Piatra Neamt, la un pas de fericire

• pietrenii au pierdut finala Cupei României în fata eternilor rivali de la Tomis Constanta • nemtenii au condus cu 1-0 si 2-1 la seturi • pentru clubul pietrean este a treia finalã pierdutã în dauna dobrogenilor •

Volei Club Municipal Piatra Neamt a pierdut o nouã finalã a Cupei României, laurii revenind echipei Tomis, care s-a impus cu 3-2 în meciul disputat la malul mãrii. Poate alta era situatia dacã pietrenii ar fi putut licita pentru disputarea partidei acasã, dar lipsa resurselor financiare si neimplicarea autoritãtilor au fãcut ca dobrogenii, care au o situatie materialã de invidiat, sã joace o nouã finalã în propriul fief. De remarcat este faptul cã Tomis a cîstigat pentru a cincea oarã consecutiv a doua competitie majorã din tarã. Finala disputatã miercuri, cu începere de la ora 18.30, a fost una de exceptie si i-a tinut cu sufletul la gurã timp de 125 de minute pe spectatorii constãnteni, specialistii sustinînd cã a fost una dintre cele mai frumoase partide ale acestui sezon. Nemtenii au reusit un volei de calitate, dar maturitatea si valoarea individualã a voleibalistilor gazdã si-a spus în cele din urmã cuvîntul. „Am gresit în setul 4 si acolo cred cã s-a decis partida. E drept, am cîstigat primul set dupã ce am fost condusi cu 24-20, am intrat bine în joc si am condus cu 2-1. Cred cã preluarea mai bunã a gazdelor a decis tie-break-ul“, a declarat Dan Gavril, antrenorul pietrenilor.
Tomis a dominat primul set, a condus cu 24-20, 25-24 si 26-25, dar nu a reusit sã fructifice niciuna dintre cele sase ocazii de a încheia conturile! Oaspetii au valorificat-o pe prima de care au beneficiat si au trecut la conducerea partidei, dupã 28-26. Încurajati de acest debut neasteptat, nemtenii au condus pînã la 10-8 în setul urmãtor, dupã care a urmat revirimentul gazdelor, preluarea fiind atuul lor. A fost 25-17 pentru constãnteni, care însã au cedat clar setul urmãtor. Stefurã si Gheorghitã au fãcut legea atît la blocaj, cît si la atac si oaspetii au încheiat conturile cu 25-21.

„Adversarul ne-a pus multe probleme si tin sã felicit echipa din Piatra Neamt“

În setul patru s-a mers cap la cap pînã la 17-16, dobrogenii s-au distantat la 21-16 si s-au impus cu 25-17, ducînd finala în tie-break. În ultimul act, determinarea lui Ashlei, cel mai bun jucãtor de pe teren, si suportul publicului constãntean au fost atuurile care au decis cîstigãtoarea partidei: 15-10 si 3-2 pentru Tomis, rezultat final.
Astfel Volei Club Municipal pierde a treia finalã în fata Tomisului, dupã cele din 2006 si 2008. Pentru pietreni au evoluat Dascãlu - Dumitrache, Stefurã, Gheorghitã, Tofan, Didorciuc si Gavril - libero - au mai intrat Mihalcea, Matei si Moisã. La final, tehnicianul gazdelor i-a felicitat pe nemteni. „Nu pot fi decît fericit dupã aceastã victorie! ÃŽntotdeauna e bine cînd cîstigi, chiar dacã uneori e mai usor si altãdatã mai greu. Adversarul ne-a pus multe probleme si tin sã felicit echipa din Piatra Neamt, care a jucat foarte bine, a reusit cel mai bun joc pe care l-am vãzut vreodatã la ei. A jucat Piatra Neamt bine sau Tomis a jucat slab? Cred cã adevãrul este undeva la mijloc. Cu sigurantã noi am demonstrat si în aceastã finalã cã alcãtuim o adevãratã echipã“, a declarat Stelio De Rocco, antrenor principal CVM Tomis. „Noi am venit la Constanta hotãrîti sã facem un joc frumos, pentru cã o datã pe an e finala Cupei Romîniei. Mã bucur cã echipa noastrã a jucat excelent si a oferit un frumos spectacol voleibalistic publicului constãntean“, a afirmat Constantin Nitã, directorul clubului din Piatra Neamt.
Spectacolul voleibalistic oferit de cele douã echipe a fost urmat de show-ul pregãtit de organizatori pentru festivitatea de premiere. Fiecare component al celor douã finaliste a intrat în salã în aplauzele publicului, apoi si-a primit medalia, de aur sau de argint, din partea conducãtorilor Federatiei Romîne de Volei care au oficiat premierea prin presedintele Gheorghe Visan si vicepresedintele Sorin Strutinsky.

Articol afisat de 1429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective