Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jumãtate din bugetul orasului Tîrgu Neamt pentru educatie

• din cele 313 miliarde de lei vechi care constituie bugetul pe 2009, circa 165 de miliarde merg spre învãtãmînt, majoritatea pentru asigurarea salariilor personalului •

Bugetul orasului Tîrgu Neamt pentru anul 2009 va merge în proportie de circa 55% spre învãtãmînt. Din cele peste 310 miliarde lei vechi care constituie bugetul urbei, circa 165 de miliarde vor fi cheltuite pentru sustinerea activitãtii institutiilor scolare din localitate. Cea mai mare parte a banilor alocati, adicã aproape 155 de miliarde, sînt destinati pentru salariile personalului.
Restul bugetului a fost împãrtit pe celelalte capitole bugetare. Astfel, la Autoritãti publice s-au alocat 23 de miliarde de lei vechi, dar banii fiind insuficienti, au fost cuprinse salariile functionarilor publici doar pentru 9 luni, cu speranta într-o viitoare rectificare. Pentru Evidenta Populatiei s-au alocat peste 2,7 miliarde de lei vechi, pentru plãti dobînzi s-au trecut circa 18 miliarde de lei vechi, spre Ordine Publicã, situatii de urgentã, protectie civilã vor fi directionate fonduri în valoare de 5,3 miliarde lei vechi, iar la sãnãtate s-a alocat suma de 1,2 miliarde de lei vechi, destinatã pentru reparatii la clãdirile spitalului orãsenesc. Un alt capitol bugetar, Cultura, va absorbi 18 miliarde de lei vechi. Aici intrã Biblioteca Orãseneascã, cu circa un miliard, Casa Culturii cu peste 3,5 miliarde, Religie- cu 1,4 miliarde destinate bisericilor din localitate, activitãti sportive - cu 2 miliarde. Tot la Culturã sînt trecute si alte actiuni, pentru care s-au alocat 1,6 miliarde de lei vechi, din care 500 de milioane vor fi folosite petru pregãtirea Zilei Cetãtii Neamt, avînd în vedere cã anul acesta se va face sfintirea paraclisului din incinta monumentului si vor participa o multime de personalitãti centrale si judetene. Mai sînt mentionate diverse sume pentru Zilele Creangã, Zilele Orasului, Ziua Copilului, Ziua persoanelor vîrstnice, Consiliul Local al Tinerilor, participarea la Centrul de Turism etc. Tot la culturã se regãsesc si cele aproape 8 miliarde ce vor fi încasate în 2009 de Eurosal pentru activitatea serã-spatii verzi.
Circa 23 de miliarde de lei vechi au fost alocate din buget pentru Asistentã socialã. Aici intrã ajutoare sociale în valoare de circa 4,7 miliarde de lei vechi, 6,2 miliarde pentru asistenti personali, 1,9 miliarde pentru Cantina Socialã, 1,2 miliarde pentru persoanlul Serviciului de Asistentã Socialã, 2,9 miliarde pentru sustinerea Cresei, ajutoare de urgentã de 300 de milioane vechi, si 4,7 miliarde de lei vechi pentru fundatiile din localitate. Aici, principalul beneficiar este Fundatia Sf Teodora, cu 2,5 miliarde lei, reprezentînd contributia autoritãtilor locale la ridicarea adãpostului pentru persoane defavorizate din Humulesti. Din bugetul local s-au mai alocat 32 de miliarde vechi pentru Servicii de dezvoltare publicã si locuinte, circa 10 miliarde pentru Salubritate, si peste 11 miliarde pentru Transporturi, majoritatea banilor fiind destinati pentru lucrãri de asfaltãri si balastãri strãzi.
Bugetul local pe 2009 se bazeazã doar într-o micã parte pe veniturile proprii ale Primãriei Tîrgu Neamt, care sînt estimate la circa 116 miliarde lei vechi. Acestea provin din impozitele si taxele locale anuale în valoare de 65 de miliarde de lei vechi, si tot la venituri proprii mai intrã cele 51 de miliarde cu titlu de cote defalcate din impozitul pe venit cota 47%. În constituirea bugetului o proportie însemnatã o au fondurile care vin cu destinatie specialã. Este vorba despre 172 de miliarde de lei vechi în total, din care 154 de miliarde sînt alocate pentru cheltuielile de personal din scoli.

Articol afisat de 1689 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective