Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bucurie în sufletul fetitei cu leucemie

• Georgiana Mihaela Iacob, din Sagna, a renuntat la laptop-ul sãu pentru a i-l dãrui Mãdãlinei Bîrsan, fetita care are leucemie • „Iepurasul de Paste“ pe care l-a primit Mãdãlina a lãsat-o fãrã voce, fetita nesperînd prea mult cã visul sãu s-ar putea împlini •

Mãdãlina Bîrsan, fetita care suferã de leucemie, a avut miercuri, 8 aprilie, cea mai fericitã zi a sa din ultimii ani. Un vis care nu spera cã ar putea deveni realitate i s-a împlinit: laptop-ul pe care si-l dorea i-a fost adus. Gestul este cu atît mai frumos cu cît a fost fãcut de un copil, aflat tot în clasa a IV-a: Georgiana Mihaela Iacob. Donatoarea este din celãlalt capãt al judetului, din Sagna, si a aflat de dorinta Mãdãlinei prin intermediul unui text publicat în Monitorul de Neamt. „M-am pus în pielea Mãdãlinei si am aflat ce crunt este. De aceea mi-a fost usor sã renunt la laptop-ul pe care mi l-a adus Mos Crãciun în decembrie 2008. Am vrut sã îi fac o bucurie unui copil. De acum voi împãrti calculatorul cu fratele meu, care este în clasa a XII-a si voi avea satisfactia cã am reusit sã îndeplinesc o dorintã“, a declarat Georgiana Mihaela Iacob.
Darul de Paste a ajuns la Mãdãlina dupã ce a terminat orele. La fel s-a întîmplat si cu Georgiana, care a terminat cursurile la ora 12.30, dupã care a venit la Piatra Neamt însotitã de cãtre tatãl sãu, primarul Iacob de la Sagna. Supriza pentru Mãdãlina a rezistat pînã în ultima clipã si pentru ca ea sã fie cît mai reusitã, de fatã au fost si cîtiva colegi de clasã, însotiti de învãtãtoarea Anghelina. Cînd a aflat cã trebuie sã revinã la scoalã, Mãdãlina se gîndea cã ar putea fi vreun fel de sedintã cu pãrintii, pe motiv cã elevii ar fi fãcut vreo boacãnã. La ora stabilitã, fetita era în sala de clasã cu cîtiva colegi si învãtãtoarea. Chiar se întreba de ce copii veniserã cu flori. Apoi a apãrut Georgiana, cu cadoul mult visat. Mãdãlina a fãcut ochii mari si privea întrebãtoare, pentru cã nu stia ce se întîmplã. Aproape cã nu îi venea sã creadã cã avea, din acel moment, un laptop pe care sã îl foloseascã. Fata ei tristã s-a înseninat si a zîmbit usor. S-a bucurat de tot ce i se întîmpla, iar colegii, care îi erau alãturi, i-au dãruit flori. La rîndul sãu i-a dat buchetul Georgianei, si i-a promis un cadou de suflet: în casa ei avea o icoanã lucratã de mîna ei, pe care o sfintise la Mãnãstirea Sihãstria.
„Sîntem foarte bucurosi si surprinsi cã un copil din judet s-a gîndit cã poate fi aproape de Mãdãlina noastrã, oferindu-i acest cadou pe care si-l dorea de foarte multã vreme. Sper sã-i fie de folos în momentele în care va fi singurã în spital, pentru a-si face analize ca sã scape de boala cruntã pe care o are“, a declarat directorul Scolii Elena Cuza, profesor Anton Gheorghiu.
Mãdãlina Bîrsan a fost diagnosticatã în aprilie 2007cu leucemie. Acum se aflã în al doilea an de tratament, iar medicii de la Spitalul pentru Copii Sfînta Maria din Iasi i-au spus cã tratamentul trebuie fãcut timp de 5 ani consecutivi. Dupã primul an în care tratamentul a fost extrem de complicat si greu de suportat, acum Mãdãlina ia zi de zi cîte o pastilã, seara, la culcare. Ziua de foc este vinerea, cînd are de luat cîte 9. Acum, dupã cum spune ea, s-a obisnuit cu efectele secundare ale medicatiei si nu o mai sperie nimic.
Mãdãlina s-a nãscut cu un dar aparte, acela al picturii. Veniturile modeste ale familiei din care provine nu i-au permis niciodatã sã îsi etaleze talentul. ÃŽn ciuda veniturilor mici, de ceva vreme, fetita este membrã a unui cerc de picturã de la Palatul Copiilor. Lucrãrile ei înfãtiseazã chipurile Maicii Domnului si ale lui Iisus Hristos. Alegerea ei nu este întîmplãtoare: Mãdãlina are speranta cã pictînd cele douã chipuri, viata ei va fi lungã si fãrã suferintã. „Stiu cã Domnul Iisus Hristos si Maica Domnului mã vor ajuta sã mã fac bine. ÃŽi pictez cu drag si ei mã sprijinã sã mã fac sãnãtoasã“, a spus fata.

Articol afisat de 1777 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 09.04.2009 09:27
bravo
hai ca ne-a dat clasa la toti fetitza asta mai ales HULPAVILOR IMBOGATITI PESTE NOAPTE SI PARVENITILOR ANALFABETI.Ei trebuiau sa percuteze primii la problema acestei fetitze.BRAVO!!!ai toata stima mea
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective