Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
COPIL DE UN AN ARS DE VIU

COPIL DE UN AN ARS DE VIU

• o fetitã de un an a fost lãsatã singurã în casã împreunã cu sora ei de patru ani • cum casa nu este racordatã la reteaua electricã, fata cea mare a aprins o lumînare care a cãzut pe pat • victima a fost internatã în stare gravã într-un spital din Iasi • tragedia s-a consumat în timp ce pãrintii fetelor trageau la mãsea într-un bar din comunã •

O fetitã, în vîrstã de un an, din comuna Tazlãu, se zbate între viatã si moarte în spital, dupã ce a suferit arsuri pe aproape tot corpul, în urma unui incendiu izbucnit la locuinta pãrintilor sãi. Acestia nu era acasã în momentul producerii tragediei, ci la crîsma din sat unde consumau bãuturi alcoolice.
Mihai si Irina Ardeleanu au plecat joi, în jurul orei 16, de acasã, lãsîndu-si cele douã fete, în vîrstã de 4, respectiv un an, singure. Cum locuinta nu era racordatã la reteaua electricã, cînd s-a întunecat afarã, fetita cea mare a luat din sertarul unui dulap, o cutie cu chibrituri si o lumînare, pe care a aprins-o si a asezat-o într-o ceascã, pe pat. La un moment dat, lumînarea a cãzut pe o pãturã, care a luat foc imediat. În scurt timp, flãcãrile au cuprins si hãinutele fetitei de un an. Speriatã, sora cea mare a iesit din casã si a strigat dupã ajutor. Tipetele de ajutor au fost auzite de cãtre Gheorghe Ardeleanu, unchiul fetelor. Bãrbatul a intervenit, reusind sã o scoatã pe copilã din ghearele focului. Ulterior, salvatorul a anuntat salvarea, un echipaj de ambulantã transportînd-o pe victimã la Spitalul Judetean Neamt.
Investigatiile medicale au arãtat cã fata a suferit arsuri de gradul II si III la nivelul fetei si arsuri de gradul IV la nivelul membrelor superioare. Cum starea copilei era deosebit de criticã, medicii au dispus sã fie transferatã la un spital din Iasi. Politistii din comunã au fost si ei sesizati si s-au deplasat la fata locului pentru cercetãri. Mãtusa fetelor, care mai avea grijã de acestea cînd pãrintii erau plecati de acasã a primit o corectie de la tatãl copilelor. Acesta a acuzat-o pe bãtrînã cã ea ar fi dat foc la casã, drept pentru care a lovit-o cu pumnul peste fatã. Politistii fac cercetãri pentru stabilirea cu exactitate a împrejurãrilor în care a avut loc evenimentul. Nu este exclus ca la finele anchetei, pãrintii sã fie decãzuti din drepturile pãrintesti. „Cei doi soti obisnuiau sã-si lase copiii singuri în casã. Mai apelau la ajutorul unei mãtuse, însã joi searã femeia nu a fost solicitatã sã aibã grijã de copii. Fata cea mare a vrut sã aprindã o lumînare, iar de aici a pornit toatã tragedia. Cercetãrile au arãtat cã cei doi pãrinti erau la un bar din sat, lãsîndu-si copiii singuri. ÃŽn cauzã se fac cercetãri, dar si o anchetã socialã, iar în functie de rezultate se va propune o solutie legalã în dosar. Vom vedea ce reiese din ancheta socialã si dacã existã elemente care sã ducã la urmãrirea penalã a celor doi pãrinti pentru abandon de familie“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Alexandru Machidon, primarul comunei Tazlãu, a declarat pentru „Monitorul“, cã sotii Ardeleanu sînt cunoscuti pentru dragostea ce o poartã licorii lui Bachus. „Cei doi au plecat la moarã, iar dupã ce au terminat treaba s-au oprit la un bar. ÃŽn acest timp s-a întîmplat nenorocirea. Nici unul dintre ei nu au serviciu, dar nici nu primesc venitul minim garantat. Muncesc cu ziua prin sat, prestînd diverse servicii, în special agricole. Este o familie pe care Serviciul de asistentã socialã din primãrie o monitorizeazã cu atentie. Chiar sãptãmîna trecutã am fost la ei acasã. Locuinta era îngrijitã, iar copiii la fel. Le-am spus sã aibã grijã de copii, pentru cã stãm cu ochii pe ei. Acum facem din nou anchetã socialã sã vedem ce se întîmplã. ÃŽi vom ajuta cu tot ce putem si tin legãtura cu reprezentantii spitalului din Iasi care mã tin la curent cu starea de sãnãtate a fetei. Adineaori am vorbit la Iasi si, se pare, lucrurile nu sînt tocmai bune“, a declarat primarul Machidon. Mihai si Irina Ardelean au trãit în concubinaj cîtiva ani buni, oficializîndu-si relatia în cursul anului trecut. Sãtenii spun cã sînt oameni muncitori, însã afectati serios de consumul exagerat de bãuturi alcoolice.

Articol afisat de 1699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective