Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Romicã - sfîntul de la Prefecturã

Romicã - sfîntul de la Prefecturã

Minunea de la Neamt

• de Paste, „Hristos a înviat“ subprefect al judetului Neamt • subprefectul Romicã Rotaru si-a „asociat“ numele cu al Mîntuitorului • într-o felicitare, fotografia oficialului are rol de icoanã • asteptãm sã vedem ce-o fi de ÃŽnãltare • un prezidentiabil nu a scãpat nici el marea sãrbãtoare • Ovidiu Stoenescu, presedintele Asociatiei Românilor Sinceri, a felicitat electoratul tot cu o felicitare în care si-a anuntat candidatura la sefia statului •



Isus Hristos s-a „întrupat“ la Neamt în persoana unui sef al Prefecturii odatã cu Pastele 2009. De acest lucru s-au convins cetãtenii judetului chiar înainte de marea sãrbãtoare crestinã, cînd prin diverse mijloace le-a fost adusã la cunostintã „minunea“. Nu una dumnezeiascã, ci una ticluitã de subprefectul Romicã Rotaru, uns de cîteva luni în aceastã functie. Poate pentru a inocula în mintea norodului cã el este unul din reprezentantii Guvernului Boc în teritoriu, oficialul a tinut mortis sã ureze nemtenilor de rînd „Hristos a ÃŽnviat“ prin intermediul unei felicitãri, tipãritã în format A5 pe hîrtie de calitate. Nimic deosebit pînã aici, astfel de misive fiind des utilizate de diversi oameni politici pentru a sensibiliza opinia publicã despre ce si cum cu persoana lor. Dar fostul membru PSD, acum apolitic pentru cã i-o cere legea pentru a fi slujbasul statului, a tinut sã-si posteze si poza lîngã traditionala urare. Si numele si functia si anul, cu mila Domnului. „Fie ca Sfînta Sãrbãtoare a Pastelui sã vã gãseascã alãturi de cei dragi si sã vã umple inima de bucurie. Hristos a ÃŽnviat! Subprefect al judetului Neamt Romicã Rotaru Aprilie 2009“, este mesajul numãrului doi din Prefectura Neamt. Nu ne-am interesat cu ce bani s-au realizat felicitãrile, dar sîntem siguri cã au fost din buzunarul propriu. Asta pentru cã o institutie numitã Curtea de Conturi ar avea de obiectat dacã ar sta lucrurile altfel. Nu ne rãmîne decît sã credem cã în tot ceea ce va întreprinde subprefectul Rotaru va beneficia de harul si gratia divinã cã, de, unul e cel „reîntrupat“, iar nu ales, ci numit.
Si totusi, nu ne putem abtine sã nu ne întrebãm: este lucru stiut cã în activitatea unui subprefect sînt si momente grele, inundatii de exemplu, Doamne Fereste, date tot de ãl de Sus, iar atunci Romicã Rotaru cînd va parafraza si va spune „Doamne Dumnezeul Meu de ce m-ai pãrãsit?“ se va referi la seful de la Guvern sau la Seful din Ceruri? Cît priveste alãturarea nefericitã dintre numele subprefectului Rotaru si mesajul cu ÃŽnvierea, sã sperãm cã lucrurile se vor opri aici si nu vom mai fi martori si la alte mesaje sugubete. Cã nu de alta, vine ÃŽnãltarea si ne-am cruci sã mai gãsim prin cutiile postale vreo felicitare de genul „Hristos s-a ÃŽnãltat! (eventual la Guvern!) Romicã Rotaru, ministru ori secretar de stat.

Si românul... sincer

Un alt român care de Paste a gãsit momentul cel mai prielnic pentru a-si face cunoscut mesajul este Ovidiu Stoenescu. Tot cu o felicitare, tot cu poza sa, tot cu nelipsitul Hristos a ÃŽnviat, dar care tine sã adreseze si cîteva cuvinte românilor de pretutindeni. Cã de, omul viseazã la functia de presedinte al tãrii în calitatea pe care o are în prezent: presedintele Asociatiei Românilor Sinceri. Dacã va reusi sã convingã vom vedea mai pe finalul anului. Pînã atunci redãm continutul felicitãrii sefului de la cei „Sinceri“: „De sfintele Pasti, Asociatia Românilor Sinceri vã ureazã La Multi Ani cu sãnãtate, prosperitate si multe bucurii. Hristos a ÃŽnviat! Ovidiu Stoenescu, presedinte.“ Apoi, la interior, omul explicã ce-l „doare“ si îi asigurã cã este interesat sã afle ce probleme au românasii si ce anume ar dori sã rezolve viitorul presedinte. Fie c-o fie el, cu voia Domului, Crin Antonescu, Mircea Geoanã, Traian Bãsescu sau altul. „Români, voi candida, ca independent, la alegerile prezidentiale din anul 2009. Sînt interesat sã cunosc pãrerea dumneavoastrã sincerã, privind initiativa mea. Mã veti ajuta în acest demers, dacã mã veti înstiinta ce anume doriti sã rezolve viitorul presedinte al României pentru dumneavoastrã. Cu deosebitã stimã, Ovidiu Stoenescu“. ÃŽn încheierea felicitãrii de Paste, bucuresteanul îsi dã adresa apartamentului unde locuieste, numere de telefon, adresa de mail si a site-ului românilor sinceri. Sã-l ajute Dumnezeu la prezidentiale, cã-n mãrinimia Sa Cel de Sus nu Se va supãra cã numele-I este folosit electoral. De altfel, românul sincer nu-i singurul care apeleazã la divinitate pentru nobilul scop politic.

Articol afisat de 2616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective