Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politistii nemteni, afectati de crizã

Politistii nemteni, afectati de crizã

• Politia Neamt nu a primit, în primul trimestru al acestui an, nici un leu pentru investitii • bugetul alocat pentru cheltuieli materiale este cu 30% mai mic fatã de anul trecut • combustibilul pentru autoturismele din dotare a fost rationalizat • cel mai mult poate consuma un Logan, dotat cu aparat radar, care are alocatã o cotã de 150 litri/lunã •

Criza economicã cu care România se confruntã a început sã se simtã si la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt. Ministerul Administratiei si Internelor a luat mãsuri de reducere a bugetului IJP cu cheltuielile materiale. ÃŽn primul trimestru al acestui an, cheltuielile materiale au fost diminuate cu 30%, Politia Neamt avînd alocatã suma de 794.190 de lei, adicã cu cu mai bine de 300.000 de lei mai putin fatã de primul semestru al anului trecut. Aceastã mãsurã a lovit în investitiile pe care inspectoratul le avea în derulare, în primul rînd fiind vorba de reabilitarea posturilor de politie si finalizarea lucrãrilor la noul sediu al Politiei Bicaz. ÃŽmbucurãtor este cã criza nu a afectat si lefurile politistilor, drepturile acestora fiind achitate integral. „La capitolul investitii nu s-au alocat fonduri în vederea reabilitãrii clãdirilor posturilor de politie si nici pentru asigurarea dotãrilor necesare punerii în functiune a clãdirii noului sediu al Politiei orasului Bicaz“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Desi situatia economicã nu pare a se îmbunãtãti în curînd, conducerea Politiei Neamt sperã cã lucrurile se vor îndrepta. ÃŽn acest sens, se tine legãtura cu grupul de proiectare al Ministerului pentru demararea activitãtii de proiectare a obiectivului „Arest suprateran“ si pentru continuarea activitãtilor necesare finalizãrii investitiei de la Bicaz.

Combustibil rationalizat

Tot din cauza crizei, politistii sînt obligati sã fie foarte atenti la consumul de combustibil. Ministerul a impus cote lunare pentru fiecare tip de autivehicul din dotarea Politiei. La acest capitol cel mai bine stau autoturismele Logan pe care sînt montate aparatele radar. Un astfel de autoturism are o cotã de 150 litri/lunã. Celelalte masini ale Politiei Rutiere au o cotã lunarã de 100 de litri. De asemenea, masinile politiei din mediul urban nu au voie sã consume mai mult de 100 de litri de combustibil, în timp ce politistii de la tarã au la dispozitie doar un plin. „Avem, într-adevãr, o rationalizare a combustibilului, însã existã o rezervã constituitã pentru situatii deosebite. Nu este o impunere, ci o recomandare. Cu alte cuvinte, în caz de nevoie, cota poate fi depãsitã fãrã probleme. Politistii vor interveni ca si pînã acum acolo unde situatia o va impune, actiunile de urgentã neavînd de suferit din aceastã cauzã. Asa cum am mai spus, Ministerul ne-a solicitat sã folosim judicios resursele materiale, combustibilul, tot ce înseamnã cheltuialã legatã de logisticã, dar si cele privind utilitãtile, adicã telefon, curent. Motivul ar fi criza economicã care ne afecteazã pe toti. Nu au fost probleme cu plata salariilor politistilor, acestea fiind achitate integral“, a completat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu.
Reamintim cã, la sfîrsitul anului 2008, Politia Neamt înregistra facturi restante, însã o parte dintre ele au fost achitate la începutul anului.
Cei 794.190 de lei, alocati în primul trimestru al acestui an Politiei Neamt pentru cheltuieli materiale au fost folositi pentru plata combustibilului, a expertizelor si utilitãtilor. De exemplu, pentru efectuarea expertizelor, politistii au plãtit 48.370 de lei.
O cheltuialã importantã o reprezintã si cea cu persoanele care din diferite motive ajung în arestul Politiei Neamt. În primele trei luni ale acestui an, numai hrana detinutilor a costat 49.850 de lei, adicã aproximativ o jumãtate de miliard de lei vechi.

Articol afisat de 1724 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 27.04.2009 10:00
Pai nu e normal dom`le?
Nu e normal ca draciile astea de radere sa aiba o cota mai mare? Pai cum pot fi lasati in pace cei care merg cu viteza mare? Eu propun sa se desfiinteze orice serviciu al politiei,in afara de cel al politiei rutiere,dar si acela,axat doar pe RADAR(bleah! atata caz se mai face pe radrele astea de-mi vine si sa vomit cand scriu cuvantul...na! ca era sa-l scriu iar).Ce nevoie avem sa se consume "gaz" degeaba pentruniste amarati de hoti,talhari,violatori,etc.? Nici macara asta nu merita din partea noastra,astfel de infractori.Asa ca o sa ajunga si cota celorlalte autoturisme,tot la...nu mai vreau sa scriu cuvantul ala.Si toti politistii din judet,sa stea la radar.Na! ca l-am mai scris o data.Ca sa nu-si mai permita toti nemernicii, sa mearga prin localitati cu viteze uluitoare,de 60-70-80Km/h si sa puna in pericol viata atator locuitori din sondajele din tara noastra,totodata simpli populatori de statistici.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective