Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pe urmele braconierilor cu epoleti

• lucrãtorii Biroului Anticoruptie Neamt au descins la locuintele mai multor cetãteni de pe Valea Muntelui, suspectati cã sînt implicati în acte de braconaj • printre cei vizati se aflã si un sef de post • din locuinta acestuia a fost ridicatã o cantitate de carne ce urmeazã sã fie supusã expertizãrii •

Lucrãtorii Biroului Anticoruptie Neamt au declansat o anchetã fãrã precedent în judetul Neamt, tinta fiind mai multe persoane de pe Valea Muntelui, suspectate cã ar fi implicate în acte de braconaj. Implicarea celor de la anticoruptie în acest caz se datoreazã faptului cã printre suspecti se aflã si un subofiter de politie care detine functia de sef de post. ÃŽn cursul sãptãmînii trecute, lucrãtorii anticoruptie au descins la locuintele a cinci persoane din Bicaz si comunele Tasca si Bicazu Ardelean. ÃŽn urma perchezitiilor efectuate, anchetatorii au ridicat mai multe kilograme de carne, ce urmeazã sã fie expertizatã pentru a se stabili dacã este de vînat sau nu. La locuinta politistului a fost gãsitã o armã de vînãtoare, pentru care existau documente legale. De asemenea, în frigiderul din casa politistului s-au gãsit cîteva kilograme de carne ce a fost ridicatã în vederea expertizãrii. Comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, a declarat cã are cunostintã de faptul cã un subordonat de-al sãu a fost „cãlcat“ de politistii anticoruptie, însã mai multe amãnunte nu a putut sã ne ofere. „Nu este ancheta noastrã, ci a procurorului. ÃŽntr-adevãr, au fost efectuate cîteva descinderi, dar mai multe nu pot sã vã spun. Inspectoratul Judetean de Politie Neamt a avut pe teren sapte echipe care au sprijinit actiunea autoritãtilor care fac aceastã anchetã. S-au fãcut mai multe perchezitii, inclusiv la locuinta unui politist“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric.
Ancheta celor de la anticoruptie a demarat în urmã cu mai multe luni, iar în timpul cercetãrilor s-a dispus interceptarea convorbirilor telefonice ale suspectilor. Se pare cã pe baza interceptãrilor s-a dispus si actiunea de sãptãmîna trecutã, cînd politistii anticoruptie au fãcut mai multe perchezitii.
Cei care detin mai multe informatii despre aceste caz afirmã, sub protectia anonimatului, cã probele strînse sînt „subtirele“. Afirmatia ar fi bazatã pe faptul cã, în ziua de azi, poti cumpãra carne de vînat de la orice supermarket, iar multi dintre cei „scuturati“ de aceastã anchetã, tocmai asta ar fi declarat. Asa o fi, însã o expertizã adevãratã ar putea stabili si ce fel de carne de vînat se afla prin casele suspectilor. Si nu numai atît.

Articol afisat de 2135 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective