Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 27 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Angela Gheorghiu a cîntat cu maicile de la Voronet

Angela Gheorghiu a venit în aceste zile în tarã special pentru a petrece sãrbãtorile de Pasti, dar si pentru a-si vedea mama, în localitatea natalã, la Adjud.
Celebra sopranã a participat în noaptea de ÃŽnviere la slujba de la Mãnãstirea Voronet. Pe tot parcursul slujbei, care a durat pînã în zorii-zilei, artista a tinut sã cînte alãturi de mãicute. La Voronet, soprana a fost însotitã de mama si de fiica ei adoptivã, Ioana, cît si de o prietenã a acesteia. Angela Gheorghiu a mai fost la Voronet în 2001, cu Ion Marin si Corul Madrigal, cînd la postul TVR Cinema si BBC a realizat documentarul „Cãlãtoria Angelei Gheorghiu în România“, ce s-a difuzat odatã cu lansarea canalului cultural BBC 4. ÃŽn acelasi an, diva a lansat „Mysterium“, un album înregistrat alãturi de London Phillarmonic Orchestra, pe care l-a dedicat regretatei sale surori, Elena.
Caracterizatã, de cotidianul britanic „The Independent“ ca fiind „soprana epocii“, Angela Gheorghiu a declarat cã vrea sã înregistreze un album de muzicã traditionalã româneascã. Gheorghiu a lansat, recent, albumul cu integrala operei „Madama Butterfly“, de Giacomo Puccini.
Faimoasã în egalã mãsurã pentru spectacolele în care nu-si face aparitia, dar si pentru show-urile pe care le duce la bun sfîrsit, soprana este în prezent una dintre „ultimele mari dive“, mai noteazã „The Independent“, subliniind, însã, faptul cãã în spatele tuturor controverselor si scandalurilor se ascunde o cîntãreatã foarte pasionatã de arta sa. ÃŽn Marea Britanie, un întreg scandal s-a iscat în urmã cu cîtiva ani, atunci cînd starul s-a retras dintr-o nouã montare a operei „Don Carlo“ de Verdi, în care ea trebuia sã joace la Covent Garden din Londra. De altfel, nu mai putin celebrul sãu fost sot, tenorul Roberto Alagna, nu este mai prejos - cu un temperament „artistic“ la fel de pronunãat: în 2006, el a pãrãsit furios scena teatrului La Scala din Milano, dupã ce a fost huiduit. Nu-i de mirare cã faimosul cuplu a primit felurite porecle - „Bonnie & Clyde“, „Ceausestii“ si, pentru Angela, „Draculette”. „Doar pentru cã sînt româncã si aici nimeni nu stie nimic despre România în afarã de Dracula“, a explicat Angela Gheorghiu glumele respective.

Articol afisat de 1490 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(DV)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective