Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI, LA JUDECATÃ

SEFUL POLITIEI, LA JUDECATÃ

• comisarul sef Aurelian Vasea Soric, împreunã cã alti trei politisti au fost actionati în instantã de un subofiter • Adrian Anton a fost destituit în urmã cu cîteva luni pentru cã ar fi hãrtuit sexual o soferitã si a contestat decizia sefilor IJP Neamt • ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de strãmutare a fostului politist, drept pentru care dosarul va fi judecat de magistratii de la Tribunalul Mures •

Destituit, la sfîrsitul anului trecut, din structurile Ministerului Administratiei si Internelor, fostul subofiter Adrian Anton i-a actionat în judecatã pe toti cei care au avut un rol în expulzarea sa din Politie. ÃŽn capul listei se aflã comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, cel care a semnat dispozitia de destituire la indicatia Consiliului de Disciplinã. ÃŽn instantã au fost chemati, pe lîngã Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, si comisarul sef Cezar Filip Muraru, inspectorul principal Sorin Sofronia si agentul Gigel Vasile Avram. Acestia au fost membri în Consilul de Disciplinã care a judecat cazul politistului Anton. Plîngerea a fost depusã la Tribunalul Neamt, iar la putin timp Adrian Anton a solicitat strãmutarea procesului la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii au admis cererea si au decis ca cercetarea judecãtoreascã sã aibã loc la Tribunalul Mures. „Domnul Anton a formulat actiune împotriva dispozitiei prin care a fost sanctionat disciplinar, la Tribunalul Neamt. Ulterior, a formulat cerere de strãmutare la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie care s-a pronuntat în sensul admiterii. Motivul pentru care ofiterii apar în acest dosar, alãturi de IPJ Neamt, ca si pîrîti, tine de procedurã“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Dupã ce Consiliul de Disciplinã a IJP Neamt a luat decizia de destituire din functie, subofiterul Anton a contestat mãsura la Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR). Contestatia i-a fost respinsã, drept pentru care fostul politist s-a adresat instantei de judecatã.
Subofiterul a fost dat afarã din Politie, dupã ce în primãvara acestui an a fost acuzat de o soferitã din Bacãu de hãrtuire sexualã. Tînãra a depus, ulterior, o plîngere la conducerea IJP Neamt, iar politistul a fãcut obiectul unei cercetãri prealabile, iar ofiterii care au fãcut cercetãri în respectivul caz au considerat cã se impune destituirea din politie. Si Consiliul de Disciplinã, dupã ce a analizat dosarul a dispus destituirea. Politistul nu se afla pentru prima datã în fata Consiliului de Disiciplinã, în ultimii doi ani el fãcînd obiectul mai multor anchete interne. A mai fost sanctionat cu mustrare scrisã, dar si cu reducerea salariului pentru o perioadã de trei luni. Cea mai durã sanctiune primitã a fost aceea de amînare în gradul imediat urmãtor, pe o perioadã de 3 ani. Fapta care i-a adus aceastã pedeapsã a avut loc la începutul lunii ianuarie 2007. Subofiterul era de serviciu pe masina Politiei Rutiere, dotatã cu aparat radar, pe traseul Piatra Neamt - Costisa. La un moment dat, el a oprit în trafic o masinã care circula cu o vitezã de 147 de km/h. Soferul a refuzat sã prezinte documentele la control, desi politistul îi ceruse acest lucru. Conducãtorul auto a plecat, iar subofiterul nu a întreprins nici o actiune de depistare a lui. Cum sefii Politiei au aflat cã subordonatul lor a avut si alte atitudini necorespunzãtoare fatã de participantii la trafic, acuzatia pusã în sarcina politistului a fost de comportament necorespunzãtor si neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Articol afisat de 2419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 02.05.2009 09:14
Mai are cineva vreo inoiala asupra nesimtirii majoritatii celor de la rutiera?
Lasa.Acum sa-i poarte prin tribunale.Normal ca omul e vinovat,dar si ofticat.Cum se poate ca marlaniile altora de la rutiera sa fie acoperite si ale lui nu?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective