Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Munteanu în Maroc, Bobeanu, la Piatra

• ex-presedintele Marius Munteanu a ales cariera în diplomatie • în scurt timp el va pleca în Maroc, în calitate de ministru consilier pentru afaceri economice si sef la Biroul de comert exterior din Rabat • alegerile definitive pentru desemnarea sefului PSD Piatra Neamt vor avea loc dupã europarlamentare •

Organizatia municipalã PSD Piatra Neamt are, de duminicã, 3 mai, un nou sef, în persoana secretarului de stat Rãzvan Bobeanu. Alegerile au avut loc duminicã, desi s-a vrut producerea lor cu o sãptãmînã mai tîrziu, dar ar fi coincis cu conferinta nationalã în cadrul cãreia se vor lansa candidatii PSD la alegerile pentru Parlamentul European. În aceste conditii, duminicã, 3 mai, s-a întrunit Comitetul executiv al PSD Piatra Neamt si s-a ales un nou sef, a urmare a demisiei fostului presedinte Marius Munteanu. Propunerea a venit din partea sefului pesedistilor nemteni, deputatul Ioan Munteanu, care l-a nominalizat pe Rãzvan Bobeanu. Din cele 30 de voturi exprimate de cãtre membrii Biroului executiv al PSD Piatra Neamt, 28 au fost în favoarea lui Rãzvan Bobeanu, unul, apartinînd consilierului judetean Constantin Iacoban a fost împotrivã, iar unul a fost de abtinere - cel exprimat de profesorul Armencea.

Diplomatia în defavoarea politicii

Marius Munteanu a fost sef al PSD Piatra Neamt timp de mai bine de doi ani. Pe 28 aprilie 2009 el a sustinut un examen pentru ocuparea unui post în diplomatie.
„Colegul nostru Marius Munteanu va pleca în cîteva sãptãmîni în Maroc, pentru a ocupa functia de ministru consilier pentru afaceri economice si sef al Biroului de comert exterior din Rabat. A trecut examenul cu brio. Marius este vorbitor a patru limbi strãine. Experienta lui în comert, dat fiind faptul cã vine de la o societate comercialã de profil, i se potriveste ca o mãnusã pentru cariera viitoare. Marius Munteanu pãtrunde într-o lume de vîrf. I-am multumit, atît eu cît si colegii din partid, pentru realizãrile din acesti ani si i-am urat succes în noul loc de muncã. ÃŽi dorim sã se bucure de realizãri. Diplomatia este incompatibilã cu politica si din acest motiv a demisionat“, a declarat presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu. Mai în glumã, mai în serios, acesta a mai spus cã îl asteaptã pe Marius Munteanu sã revinã în partid... la pensie, dorindu-i în felul acesta sã stea cît mai mult în domeniul diplomatiei. „Concursul pe care l-am sustinut m-a fãcut sã fiu incompatibil cu politica si de aceea am demisionat. Am lãsat calea liberã spre organizare eficientã a campaniei electorale pentru europarlamentare. Dupã aproximativ doi ani de activitate ca presedinte la organizatia municipalã, îmi închei mandatul cu o dorintã; în 2007 intentia de vot politic era foarte scãzutã - 5,8%. Pas cu pas am urcat astfel încît la ultimele alegeri, cele parlamentare, am ajuns la 27%, iar în viitorul apropiat se va încerca si nu mã îndoiesc cã nu se va reusi sã se depãseascã 30%. Aceasta este dorinta mea acum, la iesirea din activitatea politicã - depãsirea pragului de 30%. Trebuie sã urmez o cale pe care mi-am dorit-o: cea în diplomatie. Alegerea lui Rãzvan Bobeanu în functia de presedinte este un semn al revigorãrii organizatiei municipale, un plus de energie datoritã experientei acumulate si vîrstei pe care o are. Va urma o etapã nouã, un traseu ascendent, si îi urez succes în functie si în activitatea pe care urmeazã sã o desfãsoare“, a declarat proaspãtul diplomat Munteanu.

„Rãzvan este omul pe care îl mai trag de urechi, ca pe copiii mei“

Rãzvan Bobeanu a spus cã alegerea lui în functia de presedinte, deocamdatã doar interimar, reprezintã parcursul ascendent al PSD Piatra Neamt, si al formatiunii în general. „Votul si sustinerea pe care PSD le-a gãsit în organizatia municipalã, de la unele alegeri la altele sînt dovezile cã sîntem pe drumul cel bun. De la o etapã la alta a crescut numãrul de voturi adunate de PSD. Sîntem pe un trend ascendent si la nivel national. Ocupãm pozitia întîi în sondaje. ÃŽmi doresc ca PSD Piatra Neamt sã reprezinte o fortã, sã iesim si sã spunem cã am învins PDL, PNL! Personal am trecut prin douã campanii electorale si cunosc organizatia municipalã în amãnunt, pe sectii de votare. Noi, cei din conducerea Biroului executiv sîntem cei care cunosc si punctele tari, si punctele slabe ale organizatiei. ÃŽmi doresc ca voturile sã vinã din toate zonele orasului, aceasta fiind o dovadã cã noi ne-am fãcut treaba. Preiau organizatia ca interimar, cu o lunã înainte de alegerile definitive, dar cred cã vom fi pe drumul cel bun, iar la alegerile prezidentiale va fi foarte bine pentru Mircea Geoanã, prin votul de la Piatra Neamt“, a declarat proaspãtul presedinte al PSD Piatra Neamt, secretarul de stat Rãzvan Bobeanu. Ioan Munteanu a mai adãugat cã în urmã cu mai multi ani a simtit cã Rãzvan Bobeanu este omul care poate deveni un politician adevãrat. „Rãzvan este omul pe care îl mai trag de urechi, ca pe copiii mei, pentru a deveni un politician adevãrat. Dar cred cã va fi bine cu el în fruntea organizatiei PSD Piatra Neamt“, a încheiat seful pesedistilor nemteni.

Articol afisat de 2171 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective