Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Radarele desfiintate, amenzile rãmîn

• cei care au fost depistati de radarele fixe de pe DN 15, încãlcînd regimul de vitezã, pot contesta procesul verbal • avocatii sînt însã sceptici în ceea ce priveste reusita lor în instantã • amenzile pot fi anulate în cazul în care ancheta declansatã la nivel national va stabili cã toate contractele încheiate între primãrii si firmele private, care au montat radarele, sînt ilegale •

Multi conducãtori auto si-au frecat mîinile de bucurie la auzul vestii cã cele 3 camere de supraveghere video de pe DN 15, din comunele Sãvinesti si Dumbrava Rosie, au fost oprite. Este vorba, în special, de cei care au fost depistati conducînd cu vitezã excesivã si au primit sau urmeazã sã primeascã acasã procesele verbale de contraventie de la Politia Rutierã. Pentru o parte dintre contravenienti, oprirea aparatelor radar înseamnã automat si anularea amenzilor, însã lucrurile nu stau deloc asa. Reprezentantii Politiei Neamt au declarat clar cã toti cei care au comis contraventii, depistate de camerele video, pînã pe data de 24 aprilie, cînd au fost oprite, vor rãspunde pentru faptele comise. Adicã, proprietarii autovehiculelor depistate de radar, vor primi acasã înstiintãri prin care li se va solicita sã comunice cine se afla la volan în momentul comiterii faptei. Cu alte cuvinte, va fi urmatã procedura standard în astfel de situatii. Datã fiind situatia creatã, reporterii de la „Monitorul“ au discutat, ieri, cu mai multi avocati pentru a vedea ce sanse ar avea contravenientii, în contextul scandalului radarelor, de a scãpa de plata amenzilor. Concluzia a fost clarã, si anume cã sansele sînt minime. Cel putin în acest moment. Asa cum se stie, orice proces verbal de contraventie poate fi contestat la judecãtoria pe raza cãreia a fost comisã contraventia. Avocatii afirmã cã instantele pot interpreta diferit aceste procese, însã sansele ca ele sã fie cîstigate de contravenienti sînt reduse. Si asta, pentru cã problemele invocate, care au dus la oprirea functionãrii sistemelor de supraveghere, tin de modul în care au fost încheiate niste contracte si nu de eventuale probleme tehnice ale radarelor. Cu alte cuvinte, instantele vor pune accent pe comiterea contraventiei si nu pe alte aspecte. Asta pînã la rezolvarea plîngerii depusã de cãtre Autoritatea Nationalã pentru Monitorizarea si Reglementarea Achizitiilor Publice care a denuntat contractele încheiate între primãrii si firmele private care au venit cu aparatura de monitorizare. Dacã se va constata cã legea a fost încãlcatã si contractele vor fi anulate, atunci sansa ca cei care au de plãtit amenzi sã scape de ele, va fi mult mai mare. „Sansele de cîstig a unui proces pe temeiul ilegalitãtii unui contract, în conditiile în care nu s-a stabilit acest lucru, sînt foarte mici. ÃŽn schimb, dacã aceste contracte vor fi reziliate, lucrurile vor sta cu totul altfel“, a declarat un avocat nemtean.
Reamintim cã Inspectoratul General al Politiei Române a dispus suspendarea activitãtii camerelor de supraveghere video de pe întregul teritoriu al României. În Neamt este vorba de cele 3 camere de supraveghere ce sînt amplasate în comunele Dumbrava Rosie (douã aparate) si în Sãvinesti (un aparat).
Activitatea radarelor fixe a fost opritã pe 24 aprilie, cînd IGPR-ul a remis o adresã la IJP Neamt, prin care solicita acest lucru.
Mãsura va fi valabilã pînã la rezolvarea unei plîngeri penale ce a fost depusã la Parchetul General de cãtre reprezentantii Autoritãtii Nationale pentru Monitorizarea si Reglementarea Achizitiilor Publice. Institutia a denuntat contractele încheiate între administratiile locale si firmele care au instalat aceste camere de supraveghere video pe arterele rutiere.

Articol afisat de 1856 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective