Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PINALTY ESTE MARCÃ ÎNREGISTRATÃ

PINALTY ESTE MARCÃ ÎNREGISTRATÃ

• dupã multi ani în care primarului de Piatra i s-a spus „Pinalty“, acum numele sãu apare în scriptele OSIM • politicieni de vazã au „gafat“ numele alesului pietrean • „Eu credeam cã-l cheamã Pinalty si chiar asa i-am spus cînd l-am întîlnit prima datã“, declara Stolojan, în timp ce fostul ministru Mona Muscã i s-a adresat cu „Domnul presedinte Pinalty“ • „Gheorghe Stefan poate fi un nume comun, de aceea, în agendele telefonice, prietenii si cunoscutii trec Pinalty în dreptul numãrului meu de telefon. Stefan sînt multi în tara asta!“, spunea edilul •

Supãrat cît de cît la început cã i se spunea „Pinalty“, odatã cu trecerea timpului Gheorghe Stefan a început sã se acomodeze cu situatia si chiar sã-i placã. Dovadã stã faptul cã primarul orasului Piatra Neamt si presedintele de onoare al Clubului Ceahlãul a înregistrat marti, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci), marca „Pinalty“, nume dupã care este cunoscut în lumea fotbalului si nu numai. Stefan a fost poreclit Pinalty la scurt timp dupã ce a devenit presedintele clubului neamtean, pentru cã cerea penalty, cu accent moldovenesc, la fiecare fazã mai controversatã în careul advers. „Primii care mi-au spus «Pinalty» sînt ziaristii de la publicatia «Sportul Românesc», care între timp a dispãrut. Ziarul era condus de Dumitru Dragomir. Apoi mi s-a spus asa tot mai des. La propunerea unui prieten romascan mi-am înregistrat acest «nume» la OSIM. Am fãcut acest demers considerîndu-l un fel de protectie a mea. Intrat fiind în politicã, m-am gîndit cã numele - marcã înregistratã nu va putea fi folosit, într-un anume context, drept o jignire. Am luat-o ca pe un lucru bun înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci“, a declarat Gheorghe Stefan.
Dupã ce a devenit cunoscut cu noul nume, primarul de Piatra Neamt a început sã îl foloseascã, dupã cum declara cu ceva timp în urmã pentru Monitorul, atunci cînd trimitea mesaje telefonice prietenilor cu prilejul Sãrbãtorilor de Iarnã. Asta se întîmpla în urmã cu mai multi ani, cînd ca apartenentã politicã era membru al Partidului National Liberal. Pe atunci a venit la Piatra Neamt actualul pedelist, Theodor Stolojan, pentru a participa la o Conferintã Judeteanã a PNL. Referindu-se la Gheorghe Stefan - seful liberalilor nemteni pe atunci, Theodor Stolojan a subliniat: „Legat de domnul Stefan, pot sã spun cã nu l-am cunoscut pînã acum cîtiva ani, cînd a intrat în politicã. Eu credeam cã-l cheamã Pinalty si chiar asa i-am spus cînd l-am întîlnit prima datã“. Si fostul ministru al culturii într-o veche guvernare, Mona Muscã, l-a „cadorisit“ cu acest apelativ, cu prilejul venirii la Piatra Neamt, în campania electoralã din 2004, trîntind de la tribunã un respectuos: „Domnul presedinte Pinalty“.
Primarul Stefan declara cã aceastã poreclã deranjantã la început, cu atît mai mult cu cît a venit din partea presei, a devenit un fel de nume de alint pe care îl folosesc toti prietenii sãi. „Gheorghe Stefan poate fi un nume comun, de aceea, în agendele telefonice, prietenii si cunoscutii trec Pinalty în dreptul numãrului meu de telefon. Mai ales colegii într-ale politicii din tarã mã stiu de Pinalty. Stefan sînt multi în tara asta!“, spunea edilul municipiului Piatra Neamt. Si pentru cã luna trecutã Gheorghe Stefan a avut dublã-aniversare, fiind si ziua numelui si cea de nastere, Gigi, cum îi spun apropiatii, considerã cã înregistrarea lui „Pinalty“ la OSIM a fost un cadou pe care si l-a fãcut. ÃŽn altã ordine de idei, formatia Ceahlãul Piatra Neamt este la un pas de revenirea în Liga I. Nemtenii ocupã primul loc în clasamentul Seriei I din liga secundã, cu 60 de puncte, cu cinci etape înainte de final, cu un avans de opt puncte fatã de Delta Tulcea.

Articol afisat de 2397 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective