Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nistor vs. Pascãu la sefia Gãrzii

• au fost oferite doritorilor functiile de sef de la Fisc, Gardã, Vamã, Somaj, ITM, Directia de Muncã sau Casa de Pensii • s-au publicat numai numele candidatilor pentru Ministerul de Finante • Nistor se „bate“ cu Pascãu pentru conducerea Gãrzii Financiare • la Finante s-a înscris doar Jan Sava •

ÃŽncep sã se cearnã sefiile institutiilor descentralizate din judetul Neamt iar pînã cel mai tîrziu la data de 21 mai mare parte dintre acestea vor avea sefi noi, cu un mandat de 4 ani. Au fost oferite doritorilor multe dintre fotoliile de conducere din institutiile publice si chiar dacã la unele încã nu au fost afisate listele de candidati, la unele se prefigureazã urmãtorii lideri. Chiar astãzi va avea loc concursul pentru aproape toate functiile de conducere din insitutiile judetene aflate în subordine Ministerului Muncii. Pe 15 mai sînt programate testãrile pentru Directia de Muncã Neamt, Agentia Judeteanã pentru Prestatii Sociale, Inspectoratul Teritorial de Muncã, Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã (pentru postul de ajunct, cel pentru seful plin a avut loc ieri, 14 mai) sau Casa Judeteanã de Pensii. Ministerul de resort a publicat calendarul concursului si conditiile de participare, dar nu a trecut pe site numele celor care s-au înscris. Cel mai probabil lista cu candidati ar putea fi afisatã la sediul ministerului. Dacã pentru parte dintre institutii nu au „rãsuflat“ numele viitorilor sefi, la altele deja se vehiculeazã zvonuri despre persoanele care au cele mai mari sanse. „Conform datelor de pe site-ul Ministerului Muncii concursul pentru Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamt va avea loc mîine (astãzi, 15 mai 2009, n.r). Eu am depus proiectul si voi participa la concurs, dar nu stiu dacã mai am contracandidati“, a declarat Ioan Popescu, actualul sef al ITM Neamt.
Ceva mai aerisiti, cei de la Ministerul de Finante au afisat listele cu doritori. Posturile de la vîrful Gãrzii Financiare Neamt sînt dorite strict de cei din interiorul institutiei. Pentru fotoliul de director coordonator s-au înscris doi comisari, actualul sef Constantin Nistor si Emil Pascãu. Postul de adjunct la aceeasi institutie îi va reveni cel mai probabil comisarului Ovidiu Nicodim, aceasta fiind singura candidaturã înregistratã la Comisariatul General al Gãrzii Financiare. Pentru conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Neamt este o singurã candidaturã, cea a lui Jan Sava, al cãrui proiect a fost admis. Avînd în vedere faptul cã acesta candideazã de unul singur, si în plus numele sãu a fost vehiculat demult ca viitor sef la Finante, probabilitatea de a-si adjudeca functia este maximã.
În altã ordine de idei, Stefan Rusu, finantistul care anul trecut a condus Garda Neamt timp de 6 luni, s-a înscris în cursã pentru postul de director coordonator adjunct al AIF (Activitatea de Inspectie Fiscalã) Neamt, iar Rodica Delia Cãlin, tot din cadrul Directiei de Finante Neamt, îsi doreste postul de adjunct la AMAVS (Activitatea de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului). Pentru Directia Judeteanã pentru Accize si Operatiuni Vamale Neamt este un singur proiect admis, cel al lui Constantin Ghilea, în timp ce fotoliul de adjunct nu a fost dorit de nimeni. Cei din structura Ministerului de Finante vor trece prin focul examenului, în functie de programare, între 18 si 19 mai 2009. Ziua urmãtoare este destinatã contestatiilor, iar rezultatele finale urmeazã a fi fãcute publice pe 21 mai.

Articol afisat de 2234 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective