Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ciobanul, oile si... primãria

• primãria este somatã sã desfiinteze o stînã de pe dealul Pietricica • oamenii sînt nemultumiti de miros si de mizerie • municipalitatea e invitatã sã ia mãsuri si împotriva fumãtorilor de „iarbã“ •

Mai multi cetãteni din Piatra Neamt care au locuinte la baza dealului Pietricica sau în apropiere, s-au plîns municipalitãtii pe site-ul acesteia de faptul cã în zonã a apãrut o stînã cu oi care face mizerie si degajã mirosuri greu de suportat. Oamenii au cerut socotealã autoritãtilor sperînd astfel sã scape de vecinãtatea patrupedelor care mai dau iama prin curtile si grãdinile lor. Unii, mai cu umor, au cerut ca, în cazul în care stîna nu va fi mutatã, sã li se dea si lor ceva la schimb, si anume niste cas. „1. Cine este proprietarul terenului situat pe dealul Pietricica? 2. Este legalã amplasarea unei stîne acolo? 3. Dacã terenul este proprietate publicã, exista un contract de închiriere, pentru ce perioadã si în ce conditii (proprietar stînã/pret/conditii pentru cel ce foloseste terenul/autorizatii)? Vã multumesc“, cere explicatii pe puncte un pietrean care locuieste în apropierea locului cu pricina . Un altul a descoperit cã, în momentul în care vroia sã reclame acelasi lucru, deja i-a luase vecinul înainte. „Fantastic! Am deschis calculatorul ca sã postez o reclamatie similarã si am constatat cu uimire cã... altcineva mi-a luat-o înainte. ÃŽntr-adevar, e o stînã amplasata în imediata vecinãtate a caselor din zonã... cît cas o fi costat încheierea contractului? Cît cas primesc eu ca sã suport mirosul de grajd în fiecare zi? Din cîte stiu, prevederile legale sînt ca stîna sã-si mute sãptãmînal amplasamentul, pentru a asigura fertilizarea întregii pãsuni. Abia astept sã vãd dacã se va respecta aceastã conditie. ÃŽn plus, terenurile din zonã sînt retrocedate beneficiarilor legii 10/2001: cum îsi propune primãria sã limiteze accesul oilor pe terenul meu, dacã încã nu mi-am fãcut gard? Cã ciobanul nu numai cã nu mã ascultã, dar poate mai si asmute cîinii pe mine“, sustine un alt pietrean îngrijorat de integritatea sa fizicã într-o eventualã confruntare cu ciobanul, oile si cîinii. Alti cetãteni, care au trecut prin zona respectivã s-au plîns si de oile cu patru picioare dar si de altfel de „oi“. „Dacã ar fi doar aceastã problemã. Ce e mai grav este însã cã la poalele acestui deal, duminicã, de exemplu, am asistat cum niste tinere - la cîtiva pasi de cei care au iesit la iarbã verde - fumau «iarbã», cînd s-au ridicat sã plece, se clãtinau binisor spunînd cu voce tare cã simt cã plutesc, iar prin zonã poti gãsi si seringi de unicã folosintã... mare pãcat“. Un individ mai pragmatic care a ajuns întîmplãtor probabil pe site-ul primãriei pietrene a rãmas nelãmurit în problema oilor. „Ce are oaia cu... iarba? Nu vãd legãtura cu sesizarea. Si nici cu primãria“. Se pare cã nici municipalitatea n-a vãzut-o sau nu a stiut ce problemã sã rezolve mai întîi, a oilor sau a drogatilor, asa cã deocamdatã nu a dat nici un rãspuns acestor sesizãri contradictorii.

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Ion Ghinion la data 25.05.2009 15:00
Raspunsul Primariei ? O gluma proasta
la ce intrebam eu pe 21 mai 2009 reclamatia 32199 iata raspunsul :
"Raspunsul primarului
25 Mai 2009
16 hectare din terenul de pe Pietricica reprezinta proprietati private, atribuite de catre municipalitate in baza urmatoarelor legi: Legea 10/2001 (ca masuri reparatorii pentru terenul expropriat), Legea 18/1991 a fondului funciar si Legea 44/1994 pentru veteranii de razboi. Alte 10 hectare reprezinta islaz municipal, iar acest domeniu public este folosit contra-cost de stana in baza unui contract incheiat cu societatea Urban. Daca turma de oi foloseste si zona dintre castelele de apa mentionate, o poate face numai cu acordul proprietarilor acestor terenuri, care sunt private si nu domeniu public.
Serviciul Comunicare"

Stimate Serviciu va multumesc, sunt complet uimit de explicatiile clare si complete care m-au edificat definitiv si total!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective