Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Luminita Hutupan, cetãtean de onoare

Luminita Hutupan Dinu va mai avea o diplomã, începînd de joi, 28 mai - cea de „Cetãtean de onoare al judetului Neamt“. Ea s-a nãscut la Piatra Neamt pe 6 noiembrie 1971 si a început sã practice handbalul de performantã ca junior la Clubul Sportiv Scolar Piatra Neamt, trecînd apoi la echipa de senioare Relonul Sãvinesti de unde, dupã cîtva campionate si maturizarea sa ca sportivã, a fost solicitatã de echipa Oltchim Rîmnicu Vîlcea. Prestatiile sale în cadrul acestei echipe care dominã întrecerea internã a handbalului feminin au propulsat-o pe portãrita nemteanã printre cele mai valoroase jucãtoare ale lumii, determinînd trecerea sa la echipele Kometal Skopje si Krim Ljubliana. Luminita a cîstigat de trei ori Cupa campionilor cu cele douã echipe, în 2001, 2002 si 2003. ÃŽn 2007 a cîstigat Cupa Cupelor cu Oltchim Rîmnicu Vîlcea, de douã ori a cîstigat Supercupa Europei, de sase ori a fost declaratã campioanã si cîstigãtoare a Cupei Sloveniei, a primit cinci titluri nationale si trei Cupe ale României cu Oltchim Rîmnicu Vîlcea. ÃŽn 2005 a fost declaratã cel mai bun portar din lume si în acelasi an a devenit campionã mondialã cu nationala României. „Avînd în vedere cariera sa impresionantã, pe plan intern si international, precum si renumele de care se bucurã în tarã si în strãinãtate, propun acordarea titlului de «Cetãtean de onoare al judetului Neamt» doamnei Luminita Hutupan Dinu“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt. Sportiva, consideratã fiind cel mai bun portar din istoria handbalului românesc, s-a retras din activitate la data de 16 mai 2009.

Articol afisat de 1421 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de alunelu78 la data 26.05.2009 06:27
a dat Domnu...
Frumos ce scrieti, domnule reporter....oare cine a avut initiativa de fapt...in mod sigur nu cel care da interviul in acel articol, e doar un executant...si mai stiti ca se obinuieste? Ca alaturi de numele acestor mari sportivi sa se aduca aminte si de cei care au descoperit acesti sportivi si au muncit cu ei ? intrebati-va colegii de la rubrica sport, poate mai acumulati ceva cunostinte.....si in plus, mai exista o doamna a handbalului nemtean care a fost portar al echipei nationale, si capitan al aceleasi echipe...multi ani...si a ajuns si la o editie Jocurilor Olimpice...tot din judetul Neamt..dar autoritatile nu o mai baga in seama....ce mai conteaza campionii din trecut...mai trebuie oare onorati si ei ? lasa-i sa moara../.oricum, felicitari Luminitei....ca aici omorati handbalul si nu numai pentru binele fotbalului....lasati echipele sa moara fara nici un ban...dar ce mai conteaza cand avem un stadion asa frumos...sportivii sunt mai putin importanti...dar polivalenta?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective