Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefii învãtãmîntului au „pretentii“ de la subordonati

• „Fãrã protocoale în scoli“, este unul din mesaje • „Vreau sã fiu informatã despre problemele fiecãrei unitãti. Stiu cã nu o legislatie foarte bunã face un învãtãmînt foarte bun, dar o legislatie foarte bunã reprezintã premiza unui învãtãmînt foarte bun“, a declarat inspectorul general Luminita Vîrlan •

Directorii scolilor nemtene s-au vãzut, luni 25 mai, cu noii lor sefi - inspectorul scolar general Luminita Georgeta Vîrlan si adjunctii Liliana Georgescu si Viorel Stan. ÃŽn cadrul acestei întîlniri, conducerea învãtãmîntului nemtean si-a prezentat pretentiile pe care le are de la cei care rãspund de scolile din judet. „Orizonul de asteptare al oamenilor este foarte mare. ÃŽn aceeasi idee este si al nostru, cei din Inspectoratul Scolar. Vrem sã fim informati în mod corect despre tot ce se întîmplã în scoli. Am prezentat viziunea noii echipe si care ne sînt prioritãtile. Acestea vor fi puse si pe site-ul ISJ, care va avea o nouã arhitecturã în viitorul apropiat. Am vorbit si despre examenele nationale si le-am cerut corectitudine. Sînt interzise protocoalele în scoli, la examene. Am pus accent si pe modul în care va trebui sã se desfãsoare banchetele de sfîrsit de an, pentru cã acum acestea încep de la grãdinitã si se terminã la clasa a XII-a. Mi se pare normal ca o clasã sã se bucure împreunã cu dirigintii si profesorii, dar mã intereseazã atitudinea cadrelor didactice în astfel de situatii. Trebuie sã-i educe pe elevi pînã la capãt si o astfel de conjuncturã este un moment prielnic de educare. Trebuie evitate excesele de orice fel, consumul de alcool si sonorizarea excesivã“, a declarat profesor Luminita Georgeta Vîrlan, inspector scolar general.
Pînã la începutul sãptãmînii viitoare, directorii din judet vor avea de transmis, prin intermediul inspectorilor scolari, problemele grave si mai putin grave cu care se confruntã în unitãtile de învãtãmînt, în parte. De asemenea, noua conducerea a ISJ este interesatã sã afle si notele particulare ale scolilor, autoritatea si prestigiul fiecãrei unitãti de învãtãmînt. „Vreau sã fiu informatã despre problemele fiecãrei unitãti. Le-am cerut directorilor si disponibilitate pentru realizarea unor colective de lucru, care sã realizeze propuneri corecte si sã facã observatii pertinente pentru noua legislatie din educatie. La nivelul ISJ Neamt vor functiona cîteva astfel de colective. Stiu cã nu o legislatie foarte bunã face un învãtãmînt foarte bun, dar o legislatie foarte bunã reprezintã premiza unui învãtãmînt foarte bun“, a mai spus inspectorul scolar general.
O altã observatie pe care au primit-o directorii are legãturã cu pregãtirea sfîrsitului de an scolar. Prin intermediul directorilor, cadrele didactice au fost avertizate sã nu intre în atmosfera euforicã a apropierii sfîrsitului de an scolar, care se reduce la ore de curs începute cu întîrziere sau chiar la nedesfãsurarea orelor. Pentru a se evita astfel de situatii, începînd de sãptãmîna viitoare, inspectorii scolari vor efectua în teritoriu inspectii tematice, în cadrul cãrora vor verifica modul în care se încheie anul scolar, realizarea documentelor specifice acestei perioade etc.

Articol afisat de 1951 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective