Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

APIA vrea sã „trezeascã“ producãtorii de lapte cu ajutorul Prefecturii

• conducerea APIA a cerut sprijinul Prefecturii pentru ca producãtorii de lapte sã-si depunã declaratiile • în cazul în care acestea nu sînt depuse pînã pe 15 iunie, producãtorii vor primi somatii •

Numãrul mic de declaratii depuse de producãtorii de lapte nemteni în vederea obtinerii subventiilor, i-a îngrijorat pe reprezentantii Agentiei de Plãti si Interventie în Agriculturã (APIA) Neamt. În aceastã perioadã, APIA primeste declaratiile pentru vînzãri directe de la producãtorii detinãtori de cotã de lapte pentru vînzãri directe.
Deja au fost expediate cãtre toti detinãtorii de cotã de vînzãri directe, 20.088 formulare de declaratii, urmînd ca acestia sã le completeze si sã le expedieze cãtre Compartimentul de Cotã de Lapte sau sã le depunã personal la Centrele locale ale APIA.
Din pãcate, desi mai este putin timp pînã la data limitã de depunere a acestor declaratii, APIA Neamt a primit si înregistrat de la producãtori doar 5.150 declaratii, adicã aproximativ 25%. ÃŽn aceste conditii, Petru Pîrlea, directorul APIA Neamt, a trimis Prefecturii un comunicat: „Aceastã actiune trebuie finalizatã pînã pe data de 15 iunie, termen la care vor fi transmise notificãri pentru retragerea cotei la rezervã nationalã pentru producãtorii care nu trimit declaratii, si de implicatiile sociale ale retragerii cotei de lapte, producãtorii nemaiputîndu-si comercializa laptele produs în gospodarie. Vã rugãm ca în noul context al reorganizãrii institutiilor deconcentrate si transferul deciziei în teritoriu la nivel de Prefecturi sã ne sprijiniti ca prin Consiliul Agricol Consultativ, prin institutiile care sînt reprezentate în acest consiliu (DADR, OJCA, UARZ), cît si primãrii prin personalul acestora, sã putem sã ajungem pînã la nivel de producãtor pentru a-I ajuta sã completeze aceste declaratii si sã le depunã în termen util pentru a nu pierde acest drept“.
Conform Regulamentului Comisiei Europene, privind cazul cotelor de vînzãri directe, producãtorul trebuie sã întocmeascã, la sfîrsitul fiecãrei perioade de douãsprezece luni, o declaratie care prezintã totalitatea vînzãrilor sale directe pe produs. Declaratia respectivã trebuie trimisã înainte de 15 mai. În cazul în care nu se prezintã nici o declaratie înainte de 15 iunie, în termen de 15 zile lucrãtoare, statele membre someazã producãtorul sã prezinte o astfel de declaratie în douã sãptãmîni. În cazul în care nu se prezintã nici o declaratie nici de aceastã datã, cantitatea de referintã pentru vînzãrile directe ale producãtorului respectiv este reintrodusã în rezerva nationalã.

Articol afisat de 1418 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective