Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesorul Stan, între „coltul de Rai“ din Roman si ISJ

n adjunctul ISJ este mare pasionat de flori si plante exotice • prima „testare“ pentru profesorul romascan în noua calitate este depãsirea cu bine a tezelor cu subiecte unice •

Profesorul Viorel Stan este inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Neamt, preluînd aceastã functie în locul catedrei de chimie pe care a detinut-o la Colegiul Roman Vodã. ÃŽn calitate de adjunct al ISJ, Viorel Stan este responsabil de inspectia scolarã, de scolile particulare din judet, de desfãsurarea examenelor de atestare a competentelor profesionale, de învãtãmîntul special din judet, de prognozã, plan scolar si retea si, nu în ultimul rînd, de tezele cu subiecte unice si admiterea computerizatã. Viorel Stan este profesor de chimie, cu master în managementul educational (2005), doctorand la FEEA Iasi, tot în management educational. Este pasionat de flori si grãdinãrit, numind locul de care se îngrijeste în municipiul Roman, lîngã strand, drept un „colt de Rai“. Stan este manager de proiecte si are o activitate în domeniul acesta ca si expert ARACIP.

Reporter: Domnule inspector, care a fost prima sarcinã care v-a revenit cînd ati preluat aceastã functie?
Viorel Stan: Prima sarcinã am preluat-o din mers si este teza cu subiect unic, sustinutã de cãtre elevi. Deja începuse evaluarea cînd am venit eu pe functie si a trebuit sã îmi intru imediat în pîine, pentru cã nu mai aveam timp sã mã acomodez. Eu zic cã am depãsit cu bine aceastã testare nationalã, dovadã fiind faptul cã la teza la istorie sau la geografie, care s-au sustinut dupã venirea mea, am avut doar douã contestatii, una la clasa a VII-a si una la a VIII-a. Sînt foarte multumit de cum a trecut evaluarea aceasta, si multumirea mea se datoreazã echipei din Inspectorat, cu care am lucrat.
Rep.: La investirea dvs. în functie ati spus cã pe multi dintre actualii colegi inspectori îi cunoasteti de multã vreme.
V.S.: Da, asa este. Am 28 de ani de experientã ca dascãl si un sfert din aceastã perioadã am fost director la Colegiul Roman Vodã. Mai ales în acesti ani, dar si pe perioada întregii experiente didactice, am intrat în contact cu foarte multi colegi, actualmente inspectori scolari. Îi apreciez si le acord tot respectul care li se cuvine.
Rep.: Ce planuri aveti pentru viitor?
V.S.: Îmi doresc foarte mult sã merg în teritoriu. Nu concep ca inspectorul adjunct sã fie un functionar de la birou, în loc sã fie pe teren, în mijlocul scolii. Vreau sã cunosc scolile de pe Valea Muntelui. Noi, cei din zona Roman, sîntem strãini de aceastã zonã. Mã bucur cã voi putea realiza proiectele Inspectoratului colaborînd cu colegii din conducere, chiar dacã nu apartinem aceleiasi formatiuni politice. Ne întelegem foarte bine. Am un singur regret în momentul de fatã - m-am despãrtit de prietenii mei, elevii. Sînt mîndru cã datoritã mie, în Roman existã Colegiul National Roman Vodã cu aceastã titulaturã, obtinutã prin discutii personale cu actualul ministru Ecaterina Andronescu.
Rep.: Ce pasiuni are adjunctul ISJ Neamt?
V.S.: Florile si grãdinãritul. Am în Roman, lîngã strand, o suprafatã de 690 m/p, despre care spun cã e un „colt de Rai“. Am acolo toti pomii frunctiferi care pot exista. Lîngã ei am peste o mie de fire de trandafiri, din toate speciile. Grãdina este împãrtitã în trei: livadã, zona de agrement, în care am o magnolie, am foarte multe specii de conifere si pe o portiune am zarzavaturi. Mã mîndresc cu douã specii rare de copac: paulownia si albitza (arborele de mãtase). Si pentru ca totul sã fie si mai frumos, iar cheltuiala si mai micã, îngrãdirea am realizat-o din împletituri de nuiele si garduri de trandafiri. Este un loc minunat în care muncesc foarte mult si la fel de mult mã relaxez.

Articol afisat de 2316 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective