Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CATALOAGE ARSE ÃŽN WC-UL LICEULUI

CATALOAGE ARSE ÃŽN WC-UL LICEULUI

• toate cele 27 de cataloage ale Liceul Economic din Tîrgu Neamt au fost arse în baia profesorilor • pe lîngã acestea au mai fost incendiate si condici de prezentã • se crede cã infractiunea a avut loc duminicã • activitatea liceului nu a fost perturbatã si nu sînt probleme cu notele elevilor •

Activitatea Liceului Economic „Vasile Conta“ din Tîrgu Neamt a fost bulversatã ieri, de un eveniment ce urmeazã sã fie elucidat cu ajutorul politistilor. Persoane rãmase deocamdatã neidentificate au pãtruns în interior si au distrus toate cele 27 de cataloage ale institutiei scolare, plus vreo trei condici de prezentã. Nu se stie cu exactitate momentul cînd a fost sãvîrsitã fapta, dar se bãnuieste cã s-a întîmplat în weekend, cel mai probabil duminicã. Ieri, la ora 7, secretara a ajuns prima, ca de obicei, si a mers la cancelarie sã scoatã cataloagele pentru ca profesorii sã le gãseascã la începerea cursurilor. A observat cã erau numai copertile, foile din interior lipsind. A sunat-o imediat pe directoarea liceului, profesoara Anisoara Ioniche, apoi a anuntat si politistii care s-au deplasat la fata locului pentru cercetãri. Ca si alte institutii de învãtãmînt, Liceul Economic nu are asiguratã pazã proprie, avea montate în schimb niste camere de supraveghere care ar putea, eventual, oferi indicii anchetatorilor, în functie de raza lor de acoperire. Din primele verificãri se pare cã fãptasul, sau fãptasii, au spart un geam de la o intrare secundarã, au reusit sã pãtrundã în holul principal, iar de aici în cancelarie. Au deschis usile dulapului care masca fisetul metalic si au rupt foile tuturor cataloagelor, lãsînd la locul lor obisnuit doar copertile. Ulterior, pe gresia din baia profesorilor, aflatã lîngã cancelarie, s-au gãsit urme de foi arse. Au fost distruse si condicile de prezentã, lucru care a dat nastere si la mai multe speculatii. Unii dascãli cred cã ar putea fi vorba de elevi problemã, cu situatii mai grele la învãtãturã, dar distrugerea inclusiv a condicelor de prezentã par sã dea impresia unui plan mai elaborat. Conducerea scolii nu bãnuieste cine ar putea fi vinovatii, asteaptã ca Politia sã elucideze cazul. Directoarea Anisoara Ioniche a declarat cã a informat conducerea Inspectoratului Scolar despre cele petrecute.

Nu-s probleme cu mediile

„Dimineatã eram în drum spre Piatra Neamt, si m-am întors fiindcã m-a sunat secretara. Ea deschide la ora 7, si a vrut sã scoatã cataloagele. A gãsit în cancelarie niste snururi, folosite la sigilarea cataloagelor, iar cînd s-a uitat în fiset si-a dat seama cã erau acolo doar copertile. Foile au fost arse alãturi, în baia profesorilor. Cînd am ajuns eu la scoalã, a ajuns si Politia. Am sesizat si Inspectoratul, a venit la liceul nostru si doamna inspector general Luminita Vîrlan si doamna inspector adjunct Liliana Georgescu. Am fãcut un consiliu profesoral, am stabilit ce trebuie sã facem si mergem înainte“, a spus Anisoara Ioniche, care considerã cã elevii si pãrintii nu au de ce sã îsi facã griji cu privire la încheierea situatiilor scolare.
S-a dat deja comandã de noi cataloage si acestea vor fi completate cu notele si mediile aflate în evidenta cadrelor didactice si pe baza carnetelor de elev. „Situatia la învãtãturã a elevilor este în proportie de 90% ca si refãcutã. Majoritatea profesorilor au caiete de evaluare, cu mediile elevilor, am fãcut niste cataloage provizorii, si notele vor fi trecute acolo deocamdatã. Copiii nu vor avea de suferit, noi vom avea mai mult de muncã, dar vom face în asa fel sã fie bine“, a mai spus directorul liceului tîrgnemtean. Desi marcate de cele întîmplate, Anisoara Ioniche, împreunã cu directorul adjunct, Eugenia Tiugea, au continuat ieri, conform planificãrilor, activitãtile stabilite pentru 1 Iunie, pentru a le oferi copiilor, de ziua lor, bucuriile si atentia pe care le asteptau. Despre distrugerea cataloagelor si a condicelor de prezentã a continuat sã se discute printre cadre didactice ale scolii si printre elevi, dar nimeni nu a reusit sã intre în cancelarie, sau în baia dascãlilor, fiindcã politistii au interzis accesul pe durata cercetãrilor. Profesorii au trebuit sã se abtinã si de la tigãri, fiindcã intrusul pãtrunsese în scoalã chiar prin holisorul folosit pe post de fumoar iar aici accesul a fost restrictionat. Geamul spart de fãptas, lîngã usã, în partea dreaptã jos, a fost înlocuit, iar pe vopseaua albã de la tîmplãria metalicã rãmãseserã urme înnegrite de la substanta utilizatã de politisti pentru prelevarea amprentelor. „ÃŽi asigurãm pe elevi si pe pãrintii acestora cã evenimentul nu va perturba procesul de predare, învãtare si evaluare si nici activitatea extrascolarã de la Liceul Economic din Tîrgu Neamt“, a declarat inspectorul general Luminita Vîrlan.

Articol afisat de 3400 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de van kiparos la data 02.06.2009 14:19
Nedumerire
Doamna directoare , saptamana viitoare am ceva treburi in Tg. Neamt si vreau sa stiu daca imi veti permite sa fac si eu o baie sau macar un dus la " baia profesorilor " . Stiti , nu as dori sa merg la dusurile internatului , sa nu interpreteze cineva . Pot plati la casieria liceului tariful care mi se va cere.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective