Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scrutin cu acuze si contraacuze

• scrutinul de ieri a adus destule acuze privind presupuse încãlcãri ale legii electorale • presedintele PNL, senatorul Ovidius Mãrcutianu a declarat: „Nu mã asteptam ca partidele aflate la putere, si mã refer în special la PD-L sã comitã atîtea fraude electorale“ • presedintele PSD Neamt era ieri supãrat, preferînd sã nu mai facã declaratii despre cele vãzute, spunînd doar: „Muncesti pentru ca altii sã facã ce vor chiar în ziua alegerilor“n „Acuzatii fac cei slabi si fãrã valoare“, afirmã Gheorghe Stefan, liderul PD-L •

Alegerile pentru Parlamentul European nu au fost lipsite de incidente. Zeci de plîngeri, în care sînt sesizate presupuse manevre electorale, au ajuns la Politia Neamt si la Biroul Electoral Judetean. Majoritatea problemelor ridicate au fost pe marginea turismului electoral. Deputatul Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt, era supãrat si a afirmat cã nu mai face nici o declaratie pe seama celor constatate pe teren. „Nu mai fac nici un fel de declaratie, pentru cã sînt foarte supãrat de ceea ce am vãzut. Asa ceva nu am crezut cã se poate întîmpla. Muncesti pentru ca altii sã facã ce vor chiar în ziua alegerilor“, a declarat Ioan Munteanu, în timp ce se afla la Oniceni. Acesta a precizat cã PSD Neamt a depus mai multe plîngeri la BEJ, dar si la Politia Neamt si cã asteaptã punctul de vedere al autoritãtilor. Deputatul Culitã Tãrîtã, a sustinut cã legea electoralã a fost încãlcatã flagrant în Colegiul 3, acolo de unde ele a fost ales în Parlament: „PDL a practicat la scarã mare traseismul votantilor de la o sectie la alta si a încãlcat legea. Consider cã a fost o mare prostie faptul cã s-a permis ca cetãtenii sã voteze în alte localitãti decît cele de domiciliu. S-au folosit masni de la firme care au lucrãri în Roznov sau Piatra Neamt pentru transportul votantilor. Vom cere listele pentru verificarea codului numeric personal al votantilor pentru a vedea de cîte ori au votat si cine i-a coordonat. Este fapte au conotatie penalã. PDl a arãtat dispret total fatã de lege“. Probleme sesizate de PSD-PC: alegãtori din Roman, transportati cu microbuze si autobuze ca sã voteze în comunele Bîra si Sãbãoani; la Roznov se încalcã legea, întrucît alegãtorii au fost tratati cu bãuturi alcoolice în baruri situate la distante mai mici de 30 de metri de sectiile de votare, iar consumatorii erau influentati sã voteze într-un anumit fel; numãrul mare de votanti de pe listele suplimentare.

Lista de acuze a liberalilor

Cele mai multe plîngeri la Biroul Electoral Judetean au venit din partea PNL. Liberalii au anuntat cã presedintele Sectiei de votare 62 Piatra Neamt a fost sunat pe telefonul fix si i s-a comunicat cã la ora 21, la deschiderea urnelor, vor fi de fatã angajati ai Primãriei Piatra Neamt, încãlcîndu-se astfel Legea electoralã; PNL a sesizat cã la Borca, primarul i-a îndemnat pe comerciantii din piatã sã meargã la urne si sã voteze cu PDL; PNL a reclamat cã la Sectia 130 din Roznov s-a înregistrat un vot masiv din partea cetãtenilor din comunele învecinate; PNL a sesizat acelasi lucru la Sectia 306 Hangu, venind la urne multe persoane din Bicaz; PNL, la ora 13.19, a anuntat cã pe postul 1TV s-a organizat un concurs - „Votezi - contezi“, influentînd electoratul.
Liderul liberalilor nemteni, senatorul Ovidius Mãrcutianu a declarat: „Nu mã asteptam ca partidele aflate la putere, si mã refer în special la PD-L sã comitã atîtea fraude electorale. Avem deja depuse 10 plîngeri la BEJ si la Politie. Cele mai multe sînt în legãturã cu turismul electoral. Cetãteni din Bicaz, dusi cu microbuzele în Hangu la sectia de votare; oameni din Bicazu Ardelean si Bicaz Chei dusi la vot în comuna Grinties; autovehicule dotate cu megafoane din care se auzeau îndemnuri de a vota PDL. La Borca, pe televiziunea localã, s-a fãcut publicitate electoralã pentru PD-L. Sînt doar cîteva dintre neregulile pe care noi le-am sesizat si asteptãm rezultatul verificãrilor“, a declarat senatorul Mãrcutianu.

„Acuzatii fac cei slabi si fãrã valoare“

Gheorghe Stefan, liderul PDL Neamt a ripostat acuzatiilor care i s-au adus, spunînd cã toate sînt speculatii si inventii. „Toate aceste acuze nu reprezinã din punctul meu de vedere nimic atîta timp cît sînt doar simple speculatii sau zvonuri lipsite de temei si nedovedite. Aveti cuvîntul meu de om cã nu am auzit decît acum de la dumneavoastrã despre aceste plîngeri. Pe onoarea lui Gheorghe Stefan, vã rog sã mã credeti cã nu am spus decît cã doresc doar un vot cinstit si corect. ÃŽn momentul în care cineva a gresit si a încãlcat legea electoralã nu are decît sã plãteascã, dar vã spun cã nu am dat nici un fel de indicatii si, repet, nu am cerut decît un vot corect. Sper ca toti cei care ne-au reclamat sã vinã si cu dovezi pentru toate acuzele lor pentru cã altfel, toate acestea sînt penale. Asa, am auzit si eu tot felul de povesti despre ce ar face contracandidatii nostri prin teritoriu. Am auzit de exemplu cã în unele sate ar fi mers postasii pe la oameni si le-ar fi spus cã nu le mai dau pensia dacã nu voteazã cu formatiunea respectivã, am mai auzit cã nu stiu ce deputat a adus nu stiu cîte autocare cu oameni ca sã voteze si tot felul de astfel de zvonuri. Le-am spus tuturor celor care mi-au sesizat precum si oamenilor mei cã astfel de aspecte trebuie filmate pentru a fi dovedite. ÃŽn lipsa dovezilor toate acuzatiile sînt nefondate si nu fac decît rãu, pun degeaba pe drumuri niste institutii pentru cã toate aceste reclamatii trebuie vereificate de cãtre cineva si se cheltuie si banii contribuabililor. Cei care fac astfel de reclamatii nu sînt decît cei slabi, fãrã valoare si care nu stiu sã piardã si pun esecul pe seama altor partide spunînd cã ar fi fraudat în loc sã-si asume ei rãspunderea“, a declarat Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt.

Politia cerceteazã

Purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, a confirmat înregistrarea mai multor plîngeri vizînd presupuse fraude electorale. „Sînt mai multe sesizãri, însã din cele verificate pînã acum nici una nu s-a confirmat. Am fost sesizati cã la Gara Piatra Neamt se aflã un autocar cu alegãtori veniti din alte judete. S-a verificat acest lucru si s-a constatat cã autocarul respectiv transporta elevi de clasele a III-a si a IV-a adusi din Suceava în vizitã la Piatra Neamt. Au mai fost sesizãri asemãnãtoare venite din comuna Stefan cel Mare, însã nu s-au confirmat“, a declarat Cãtãlina Bãdeanu.
Judecãtorul Iulian Mitrofan a sustinut cã, asemeni alegerilor anterioare, si de aceastã datã cele mai multe reclamatii sînt legate de votul multiplu si de oferta electoralã nelegalã.
La ora 16, topul national arãta cã judetul Neamt era pe locul zece, înregistrînd o prezentã de 18,08%, în vreme ce prezenta pe tarã era de 14,95%.

Articol afisat de 1476 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S.TÃRNÃ, M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 08.06.2009 09:26
Ha ha ha! Auzi cata nesimtire la Stefanel.Pe onoarea lui.Ai tu onoare bai gangsterule?
Astia nu mai au nici o urma de bun simt.Dar absolut deloc.Ne iau de prosti,din ce ince mai mult, pe zi ce trece.Cu cat le merg lor jocurile mai bine cu atat ne cred pe noi mai prosti.Ne vorbeste barbugiul de onoare? Sa moara ma-sa ca nu si-a bagat el coada? Il crede cineva? De pesedisti ce sa mai spun?Ei de fapt,se razbuna ca nu au reusit sa fure atat cat a reusit PDL.Niste nenorociti cu totii.Ne fura si ne vand de 20 de ani tot alternandu-se la putere si vin acum sa boceasca pe umarul nostru ca au fost furati. Ba mai vorbesc si de onoare.Jeguri ordinare!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective