Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 13 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un Bãsesc, doi Bãsesti

„Cei care se pun cu Bãsescu sã stie cã se pun cu doi acum iar eu, sã ia aminte, am mintea mai odihnitã“. Citatul, copiat în grabã, dezvoltã sau comprimã o amenintare. Juna de 30 de ani neîmpliniti, Elena Bãsescu, proaspãt europarlamentar, uns prin vointã popularã si vot consistent, aratã lumii, printr-un gest comparabil cu al soferilor care-si scot bratul pe fereastra masinii si marcheazã îndoitura de la cot, aratã cît de virilã politic este ea. De acum gata bãieti. Nu vã mai puneti cu mine. Am în coafurã si fard energia poporului. Am învãtat, ca si tata, cã poporul e Guvernul, poporul e Parlamentul, poporul, cãruia îi strîngi mîna în campanie electoralã si-i promiti marea cu sarea, chiar dacã nu-i dai nimic, te iubeste. Noi, Bãsestii ne bazãm pe popor. Cu el defilãm, cu el, folosit pe post de mãciucã, dãm în cap adversarilor si îi zdrobim. Sfîrsit de scrutin electoral. La o cîrciumã din Bucuresti chefuiesc Traian Bãsescu, Elena Udrea, Elena Bãsescu, Monica Iacob Ridzi, Vasile Blaga, Traian Emil Boc. ÃŽntre ei se aflã si o necunoscutã din Biroul Electoral Central, adicã organismul care urma sã valideze alegerile si sã numere eventualele fraude. Au fost fraude la actualele alegeri europarlamentare? N-au fost fraude pentru cã alegerile însele au fost o fraudã. Niciodatã în originala noastrã democratie post-decembristã frauda n-a dominat strivitor si jegos, de la un capãt la celãlalt, alegerile, adicã exercitiul de vointã liberã a electoratului. Aproape 75 la sutã dintre alegãtori, intuind parcã netrebnicia, au refuzat sã meargã la vot. Cei care au mers la vot, încolonati si scrisi pe liste, instruiti cum si cu cine sã voteze, plãtiti cu votcã, mãlai sau 50 de lei de cãciulã, au introdus, de dimineata pînã seara buletine stampilate unde trebuie, în urne din sate, orase, comune diverse, în singurul turism consistent care marcheazã prestatia doamnei Udrea. ÃŽn consecintã, cei 27 la sutã de alegãtori prezenti la vot pe 7 iunie, n-au fost nici pe departe 27 la sutã ci mult mai putini. Un pumn de români au votat-o pînã au fãcut febrã muscularã la dreapta, pe Elena Bãsescu. Alte cîteva mãnunchiuri de oameni au votat partidele de guvernãmînt (de obicei acestea sînt sanctionate de electorat pentru contra-performantele guvernãrii) si cîtiva, extrem de putini, opozitia. Te-ai astepta la un urias scandal soldat cu bãgãri în puscãrie. Fraudele sînt clare, fãptuite la lumina zilei. Nimeni nu cîrîie, nimeni nu-si dã foc în piata publicã marcînd printr-un gest eroic sfîrsitul lamentabil al democratiei în România. Nici mãcar liberalii, furati copios de adversari si neglijati de-ai lor.
Campania electoralã pentru europarlamentare ca si scrutinul de duminicã s-au isprãvit cu un chef la Pescãrus, în Herãstrãu. Acum cîtiva ani patronul localului s-a plîns în scris cã Traian Bãsescu i-a cerut bani pentru campanie si l-a obligat sã se înscrie în PD. Azi cîrciumarul, vãzînd cã celor de la Golden-Blitz le merge bine, devenind nu numai vînzãtori de ciorbã de burtã ci si mari asfaltatori s-a resemnat si oferã mese politice îmbelsugate. Cheful la care au participat principalii beneficiari ai mîrlãniei electorale în frunte cu „independenta“ Eba, care a pus pe jar, din initiativa tatãlui toatã suflarea pedelistã, a aureolat viata de noi si mãrete „succesuri“ a pruncului printr-o tãiere de mot. Grãtarul, sfîrîind vesel, si spritul rece turnat în pahare pînã la douã noaptea au desenat încã o datã, în caligrafia politicii de pe Dîmbovita, o nouã mãreatã paginã de istorie. La Bruxelles, în capitala Uniunii Europene, acolo unde diplomatii cei mai abili si mai patrioti din oricare tarã îsi apãrã interesele popoarelor care i-au trimis, sîntem si noi cu fiica presedintelui Bãsescu („aveti grijã cã acum sîntem doi Bãsesti iar eu am mintea odihnitã“) si cu Gigi Becali, strãlucit reprezentant al spiritului diplomatic-academic. Sã ne trãiti! Punem, iatã, capãt bîrfelor despre tiganii de români care furã, cersesc prin toate intersectiile capitalelor europene, violeazã si dau cu jula la buzunare. Cu asemenea prezente la Bruxelles, adresîndu-se într-o oratorie impecabilã celor 27 de natiuni din clubul select al Uniunii, ne scoatem. Ce putin ne-a lipsit pentru a întelege reteta scoaterii petelor de pe obrazul românesc.

Articol afisat de 987 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective