Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Justitie cu „Monitorul“?

• Gheorghe Nitel, din Bãlusesti, este în continuare acuzat de uciderea din culpã a fiicei sale • acesta a scos la ivealã amãnunte interesante ale procesului • în continuare vor fi citati medicul legist si un „suspect“ • documentãrile „Monitorului“ au fost atasate la dosar si au fost luate în considerare, din cîte spune inculpatul, de instantã • aceasta, cu toate cã politistul care a anchetat cazul l-a sfãtuit sã nu mai stea de vorbã cu presa, pe motiv cã am fi analfabeti •

Parcã s-ar prefigura o rãsturnare de situatie, inclusiv pe baza anchetelor „Monitorului“, în cazul unui bãrbat din satul Bãlusesti, comuna Icusesti, acuzat de ucidere din culpã, dupã ce fiica i-a murit electrocutatã, pe un fir prin care familia fura electricitate. Gheorghe Nitel a compãrut în fata instantei de la Judecãtoria Roman, la finele sãptãmînii trecute, în calitate de inculpat, iar ceea ce s-a întîmplat, spune bãrbatul, pare sã ducã la o aflare a adevãrului, pe care „toatã lumea îl doreste dar pînã acum nu a avut cine sã-l caute“. „Am fost la proces, iar prima chestiune care m-a mirat a fost cã, desi eram primii pe listã, cazul nostru a fost lãsat la urmã. Am fost citati eu, nevasta, fetita care declarase cã a fost martorã la omorîrea în fapt a fiicei mele, o rudã a principalului suspect si altii. M-am crucit ce spunea judecãtoarea cã era în dosar. ÃŽn primul rînd, sotia era ca un fel de acuzatoare a mea, desi nu depusese nici o plîngere. A spus asta si i-a fost retrasã «calitatea» de parte vãtãmatã sau civilã. Aceasta, culmea, în conditiile în care instanta stia, din dosar, cã fata mea, moartã, nu mi-ar fi fost fiicã naturalã. A fost audiatã iar sotia, care a spus cã nu are nimic împotriva mea, dupã care s-a lãmurit si acest aspect, al înrudirii“, îsi începe istorisirea Gheorghe Nitel. Bãrbatul a mai afirmat cã a beneficiat de asistenta unui avocat din oficiu, în conditiile în care au fost atasate la dosar si articolele din „Monitorul“, pe care judecãtoarea le-a citit, probabil pentru o mai bunã documentare a cauzei. „«Surpriza» a fost în momentul cînd a fost chematã sã declare fata vecinilor, care afirmase initial cã stie cine a omorît-o pe fiica mea si mai ales cã participase. Ea si-a schimbat declaratiile, dar cred cã doamna magistrat s-a «prins». A întrebat-o mai multe lucruri si, cînd a aflat cã, într-adevãr fuseserã amîndouã în acea searã la discotecã, unde era si principalul suspect, a decis citarea acestuia chiar cu mandat de aducere la urmãtorul termen. O altã problemã este cea a sîngelui de pe fustita fetei mele, care nici pînã în clipa de fatã nu a fost elucidatã. Copila nu mi-a fost violatã, din cîte se spune în raportul medico-legal, si stiu cã au fost recoltate probe pentru analizã ADN. Instanta habar nu avea de aspectul ãsta, asa cã va cita inclusiv medicul legist de la Roman. Trebuie sã se vadã al cui era sîngele acela. Sînt foarte multe lucruri care nu se pun «cap la cap» si sperãm ca la urmãtorul termen, pe 3 septembrie, sã se lãmureascã mãcar o parte din ele. Eu nu mi-am omorît copilul si nu a fost nici accident. Fata mi-a fost ucisã si sper, si vã rog sã scrieti în articol, cã Dumnezeu lucreazã prin oameni, iar adevãrul va iesi pînã la urmã la luminã“, a mai declarat Gheorghe Nitel.

Un an si ceva de „cercetãri“

De mentionat cã bãrbatul a mai trecut prin douã termene ale procesului în care este acuzat de ucidere din culpã si, încã, riscã sã ajungã la închisoare. Gheorghe Nitel si sotia sa, Maria Stoica, nu mai stiu ce sã creadã si, vãzînd cã „se îngroasã gluma“, se agatã de orice amãnunt pe care ei îl cred relevant în sustinerea teoriei crimei. „De ce nu s-a luat în considerare faptul cã fata mea avea fustita plinã de sînge, care se pare cã nu era al ei? Unde sînt probele ADN? Mã gîndesc acum cã, poate, nici nu au fost luate. Au fost copii care au spus cã fata mea a fost omorîtã de un bãiat din sat. Acum, a mai apãrut o fetitã care sustine la fel, mai ales cã a fost cu Oana Larisa, fata mea, în acea searã. Culmea este cã, în procesul bãrbatului meu, sîntem Maria Stoica împotriva lui Gheorghe Nitel, desi nici un moment nu mi-am acuzat bãrbatul de nimic si la fiecare declaratie pe care am dat-o am spus cã a fost omorîtã“, a declarat Maria Stoica. Sotul sãu s-a declarat intrigat inclusiv de faptul cã politistul care a instrumentat cazul l-a sfãtuit sã nu mai stea de vorbã cu presa, pe motiv cã am fi niste... analfabeti sau cã am avea doar patru clase.
Reamintim cã o viatã sfîrsitã la 11 ani, în împrejurãri care, odatã elucidate complet, ar putea scoate la luminã o crimã odioasã, a lãsat în urmã multã durere si oameni învrãjbiti, în cartierul tigãnesc „Bogdana“, din marginea satului Bãlusesti. Este vorba despre un caz în care autoritãtile au stabilit medico-legal cã victima, Oana Larisa Stoica, a decedat electrocutatã, pe un fir prin care comunitatea sustrãgea curent. Totusi, multe alte aspecte socante îi fac pe pãrintii copilei sã creadã în continuare cã aceasta a fost omorîtã. Faptul cã fetita a fost gãsitã într-o pozitie nefireascã, fãrã chiloti si murdarã de sînge pe fustã în zona genitalã (sînge care se pare cã nu era al ei, n.r.), avînd gura plinã de pãmînt, plus alte declaratii, se pare neluate în considerare de anchetatori, lasã deocamdatã deznodãmîntul în „coadã de peste“. ÃŽn cauzã a fost întocmit un dosar penal, pe numele lui Gheorghe Nitel, pentru ucidere din culpã, deoarece firul din cupru trecea tocmai prin spatele casei lui, dosar care si-a urmat cursul pînã la instantã. Oamenii au decis sã se destãinuie în exclusivitate pentru cititorii „Monitorului“, urmînd sã aparã si alte dezvãluiri groaznice. De mentionat cã, în primã fazã, în acest caz au fost „identificati“ drept suspecti taman pãrintii victimei, martorul cheie nefiind anchetat pînã la termenul de sãptãmîna trecutã, de cînd, se pare, justitia îsi aratã adevãrata menire.

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Anton MARCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective