Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Soare si sãnãtate” a adus lauri si premii Scolii Ruginoasa

Proiectului „Soare si sãnãtate“, initiat de o echipã de elevi din Ruginoasa, sub coordonarea profesorului de geografie Paul Nicolae Dramu, s-a clasat pe locul III la concursul scolar numit „Scoala lui Andrei”, lansat de Petrom la nivel national. Locul ocupat de echipa „FOUR R“ este mai mult decît meritoriu, alte 172 de unitãti din tarã aspirînd la lauri si premii. Concursul a vizat constientizarea de cãtre elevi a importantei calitãtii mediului înconjurãtor si utilizarea rationalã a resurselor energetice. Echipa de la Ruginoasa a fost formatã din 35 de elevi de la clasele I - VIII (au fost selectati elevii cu cele mai bune rezultate scolare din anul scolar încheiat de curînd) si a parcurs cu succes ambele etape ale concursului. Prima, „Etapa acumulãrii de cunostinte teoretice si practice“, s-a desfãsurat pe parcursul a patru sãptãmîni: sãptãmîna I - protectia mediului, cu realizarea posterului „Asa da!, Asa nu!“; sãptãmîna II - salvarea resurselor, cu realizarea stickerului „ÃŽndrumãtor de economisire“; sãptãmîna III - reciclarea, cu realizarea de obiecte din materiale reciclabile, „Ecorobotelul“; sãptãmîna IV - comunicare si leadership, cu realizarea unei pagini de ziar „Respect natura“. Pentru promovarea în etapa a doua a competitiei a fost necesar un numãr de peste 500 de voturi din partea cetãtenilor pentru aceste proiecte, voturi obtinute cu succes (peste 800). A doua etapã a constat în realizarea unui proiect ecologic, ce trebuia sã se încadreze în valoarea de 10.000 de euro, finantat de cãtre organizator. Proiectul de la Ruginoasa s-a numit „Soare si sãnãtate“, avînd ca obiect termoizolarea dispensarului comunal, amplasarea de panouri solare pe clãdirea acestuia pentru producerea de apã caldã si suplimentarea încãlzirii pe perioada de iarnã, dar si instalarea de tuburi din tablã oglindatã pentru accesul luminii solare naturale în cabinete.

„Sînt fericit cã am reusit sã suplimentez premiile elevilor merituosi“

Din cele aproximativ 173 de proiecte depuse la nivel national, cel nemtean s-a clasat pe locul III, la egalitate cu cel al echipei de la Colegiul „Mihai Viteazul“ Slobozia. Premiile acordate locului III au constat în: diplome, medalii, rechizite scolare pentru fiecare elev membru al echipei si un premiu în bani în valoare de 3.000 de euro, acordat scolii, pentru amenajarea sau dotarea unitãtii. Profesorul coordonator Dramu a primit un laptop. „Sînt fericit cã, înainte de vacantã, am reusit sã suplimentez premiile elevilor merituosi. Cel mai mult mã bucur cã, desi sînt în primul an în învãtãmînt, am reusit cu sprijinul elevilor, colegilor si conducerii Scolii Ruginoasa, sã realizãm acest proiect câstigãtor. Am denumit echipa «FOUR R», prin adãugarea unui R la binecunoscuta Formulã Refolosire, Reducere, Reciclare si anume initiala comunei Ruginoasa. Doresc sã multumesc si Primãriei Ruginoasa care ne-a sprijinit în acest proiect, anticipat oarecum de unii colegi, care au solicitat aportul primãriei într-o actiune de igienizare a localitãtii cu participarea elevilor scolii. Cu promisiunea pe care am fãcut-o elevilor, cã vom continua sã participãm si la alte concursuri, urez tuturor elevilor si colegilor vacantã plãcutã, sau succes la examene, dupã caz“, a declarat profesorul Nicolae Dramu. Profesor Carmen Bajura, directorul Scolii Ruginoasa a subliniat meritul echipei, a profesorului coordonator, precum si al celorlalti elevi si dascãli, participanti la acest proiect: „Acest proiect, la care au participat, pe lîngã echipa «FOUR R», si ceilalti elevi, îndrumati de profesori si învãtãtori, a reprezentat pentru scoala noastrã o etapã importantã în educatia de mediu, completînd eforturile de educare a elevilor în spiritul grijii fatã de mediul în care trãim si ne desfãsurãm activitatea. Felicit profesorul coordonator si elevii echipei, dar si colectivul profesoral, cã au reusit prin acest proiect sã suplimenteze fondurile scolii în perspectiva noului an scolar ce va începe în toamnã”.

Articol afisat de 1573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective