Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Nu vreau ca Tarcãul sã devinã noul Dãmuc“

• a declarat primarul Iulian Gãinã, dupã ce pe raza localitãtii au fost interceptate cîteva transporturi dubioase de masã lemnoasã • politistii au fost sesizati si au demarat o anchetã • se pare cã sînt nereguli mari în ceea ce priveste captura, chiar dacã firma respectivã are partidã în zona comunei Tarcãu •

„Capturile“ de transporturi ilegale de masã lemnoasã, interceptate în ultimele zile de politisti, în zona comunei Tarcãu, l-au pus pe gînduri pe primarul localitãtii. Iulian Gãinã spune cã exploatãrile silvice haotice, fãcute în ultima perioadã pe Valea Tarcãului, au creat si vor crea grave prejudicii comunitãtii pe care o conduce. ÃŽn plus, primarul este de pãrere cã Vãii Tarcãului i s-a pus gînd rãu si spune cã are informatii cã se pregãteste o fraudã silvicã de proportii în zona respectivã. Sîmbãtã dupã amiazã, la un filtru efectuat de lucrãtori ai Serviciului de investigare a fraudelor Neamt, au fost identificate 3 masini de cherestea, pentru care nu s-au putut prezenta documente legale. ÃŽn aceste conditii, politistii au dispus ridicarea mãrfii si lãsarea ei în custodie la ocolul Silvic Tarcãu. ÃŽn timp ce masinile erau descãrcate, în jurul orei 22-22,30, politistii comunitari din localitate au interceptat alte douã masini încãrcate cu busteni. La vederea politistilor, soferii au zbughit-o la fugã. Din primele cercetãri a reiesit cã nici aceste tranporturi nu erau în regulã, bustenii nefiind marcati asa cum prevede legea. Ieri dupã amiazã, politistii încã fãceau investigatii în zonã: cubau lemnul si verificau documente. Din primele verificãri a reiesit însã cã existã serioase probleme cu documentele transporturilor.
„Firmele care au avut exploatãri la Dãmuc, au venit pe Valea Tarcãului. O parte dintre patroni au bun simt, iar o altã parte sînt pusi pe cãpãtuialã. Nu vreau sã transform Tarcãul într-un nou Dãmuc. Se pare cã cei care-si fac de cap beneficiazã de sprijin de la silvic. Acum 7-8 zile, de la aceeasi firmã s-a confiscat o altã cantitate de lemn, însã nu s-a dus nimeni la fata locului, în pãdure, sã constate, iar omul si-a continuat treaba nestingherit. Nu doresc sã se sisteze exploatarea lemnului pe Valea Tarcãului, însã vreau ca aceste lucrãri silvice sã fie fãcute de profesionisti, cu respectarea regulilor silvice. Dupã inundatiile din 2005, care au fost devastatoare, au fost nenumãrate comisii care au evaluat efectele, dar nici una nu a cãutat cauzele. Eu am fãcut acest lucru. M-am deplasat în zonele unde existã exploatãri forestiere si am gãsit resturi abandonate în albiile pîrîurilor, care antrenate de fenomenele meteo au produs mari pagube comunitãtii noastre. ÃŽn momentul în care aceste firme cîstigã partizi în Tarcãu, cu sume nejstificate la licitatii, de multe ori pretul este mai mare la lemnul pe picior decît cel la drum auto, mã face sã cred cã se urmãreste o fraudã silvicã de mari proportii în bazinul Vãii Tarcãului. Pentru a împidica ca acest lucru sã se întîmple, voi face adrese cãtre Directia Silvicã, ITRSC Neamt si ITRSV Suceava pentru a combate acest fenomen de tãieri necontrolate si ilegale de arbori“, a declarat primarul Iulian Gãinã.

Articol afisat de 1838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de NT95ALA la data 29.06.2009 08:05
Niciodata nu e prea tarziu
Bravo Lulu ,mama lor de hoti!
Ad�ugat de gyovy la data 29.06.2009 08:20
Cam asa ar trebui sa se implice toti primarii.
Numai sa persiste ca sa aiba succes si sa nu urmareasca si el cine stie ce interese ascunse.Daca nu e asa,il felicit si-i doresc succes primarului.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective