Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 1 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistul nostru, stãpînul nostru!

Mare tãrãboi mare! Descindere matinalã a inspectorilor Directiei Generale Anticoruptie la domiciliile unor politisti din Constanta. E ora la care politistul e încã în izmene si nu poartã insemnele distincte ale autoritãtii - caschetã, centiron petrecut peste burtã, baston si pistol. Uneori, ceea ce indicã o si mai mare amenintare pentru muritorul civil, politistul - în general un tip bine clãdit - tine în mînã un carnet si un pix cu care noteazã încruntat ceva. Aici e buba si de aici încep nenorocirile - amenzi, chemãri la sectie, ore si zile pierdute pe la usi capitonate si pe la vestoane cu mai multe trese. De notat cã toti cei 35, 39 sau, conform unor informatii culese precipitat de ziaristi, prinsi si ei cu cafeaua nebãutã, 50 de politisti, toti grade mici, sergenti de stradã, sînt de la serviciul specializat în amendat soferi. Toti, adicãtele, sînt încadrati la ceea ce numim Politie Rutierã. Tãrãboiul vrea sã anunte natia cã sergentii de stradã iau spagã. Ei, asta da noutate! Cine-a mai vãzut, cine-a mai auzit, cine-a mai pomenit! Sergenti de la circulatie corupti! Se clatinã toate credintele noastre în cinste si onestitate, în puritatea de cristal a institutiilor statului si chiar, Doamne iartã-mã, în domnul Bãsescu. Pãi n-a cîstigat dînsul pentru vesnicie Cotrocenii dãrîmînd statul ticãlosit al lui Nãstase si punînd în loc un stat fãrã spãgi si fãrã coruptie? L-a dãrîmat. Timp sã-i înfigã în tepuse pe ticãlosi a curs berechet. Si atunci cum naiba de au gãsit ãstia aproape 50 la sutã din politistii unui judet, cei care te trag cu automobilul pe marginea soselei, corupti? Nu se poate! E un vis urît, o diversiune a mediei, nenorocitii ãstia de gãozari „cã bine v-a zis frati-meu“ (am citat un constãntean onest) nu se mai potolesc. De la ei vin relele. Altii, mai putin porniti pe presã, spun cã tãrãboiul a plecat de la o insultã de autoritate. Mai marele de la Anticoruptie (una din ele, fiindcã avem multe Anticoruptii cu literã mare), dînd el cu spatele în curtea politiei constãntene unde îsi cazase automobilul a ciocnit ceva, a sifonat o portierã si a fost amendat de ãia de la circulatie. Pãi pã mine mã, ar fi zis anchetatorul amendat? Stati cã vã arãt io vouã tablagii de doi lei. Si uite asa, de la un orgoliu lezat a început stîrpirea coruptiei în rîndurile uniformelor mici din politia constãnteanã. O chestiune asemãnãtoare s-a mai petrecut prin Moldova, la Iasi, parcã, si o alta, de rîsul curcilor, la Pitesti, capitalã a împãrtirii carnetelor de conducere auto pe criteriul select „cine dã mai mult ia primul chiar dacã nu stie carte si n-a pus mîna pe volan în viata lui“. Aceste precedente omoarã nitel apetitul nostru de insolit si senzational, dar fiecare îsi scarpinã memoria (mã refer la fiecare sofer) si aflã înãuntru întîmplãri personale din dinastia celor de mai sus - dai si scapi, n-ai dat, ai luat-o pe coajã si tot asa.
ÃŽn concurentã cu episodul matinal constãntean, natia românã, obligatã sã uite de somaj, sãrãcie, apropierea scadentelor la creditele bancare si nevoitã pînã la urmã sã uite chiar de foame, ceea ce e o retetã de preluat pe plan mondial, stã cu gura cãscatã si ochii holbati la televizor sã afle ce alt ministru a mai fost gãsit cu pete din ciulamaua coruptiei pe rever. Dezvãluirile legate de vrãjitoriile financiare ale doamnei Ridzi, suplã fatã de casã a familiei prezidentiale si tutore politic al victorioasei EBA, dezvãluiri fãcute mai ales pe linia fratelui de guvernare PSD, au fost urmate, în replicã viguroasã, de dezvãluirile PD-L legate de vrãjitoriile financiare ale ministrului pesedist de la mediu. Care pe care! Ca în incidentul cu amenda aplicatã unui barosan de la DGA. Cine are gogonelele mai expresive (gogonelele sînt rosiile necoapte care se pun toamna la murat) acela va stãpîni imperiile nemãrginite ale paradisului. Ale paradisului financiar, fireste. Pe teavã, avertizeazã conducãtorii de la ANI - o altã institutie care stîrpeste coruptia la noi - vor fi îndesate în curînd alte nume si alte cartuse. Cin’ sã fie, cin’ sã fie, nea Ion sau nea Ilie? Ghiorãie matele somerilor? Pãi cu atîta hãrmãlaie cine sã le mai audã? Nici mãcar ei, fomistii, fascinati de peisaj, nu si le mai aud.

Articol afisat de 1519 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective