Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fiul preotului, înapoi în tãrînã

Fiul preotului, înapoi în tãrînã

• la ceremonie a participat si primarul de Bacãu, Romeo Stavarache, al cãrui consilier a fost Lucian Nicolae Iancu • tînãrul a fost condus pe ultimul drum de majoritatea preotilor din Roman si zonã •

Nu existã cuvinte care sã exprime durerea celor care au participat, ieri, 7 iulie, la înmormîntarea fiului preotului Liviu Iancu, de la Parohia „Sfîntul Nicolae“ din Roman, mort într-un ciudat accident rutier, la finele sãptãmînii trecute, în judetul Botosani. Rîuri de lacrimi au curs, ale prietenilor, cunoscutilor, femeilor, bãtrînelor, tinerilor sau copiilor ori, pur si simplu, ale romascanilor care au vrut sã fie alãturi de familia împietritã de durere. Ceremonialul a debutat în jurul orei 12, la biserica unde tatãl tînãrului slujeste, în prezenta majoritãtii preotilor din Protoieria Roman si a pãrintelui prototpop, Florin Tuscanu. Nu a lipsit nici primarul municipiului Bacãu, Romeo Stavarache, al cãrui consilier personal a fost, în ultimii aproape doi ani, Lucian Nicolae Iancu. „ÃŽmi este foarte greu ca, astãzi, sã vin alãturi de prieteni si colegi, sã ne despãrtim de cel care ne-a fost un sprijin de nãdejde si un om deosebit. La vîrsta lui, pãrea sã aibã experienta de viatã a unui vîrstnic. ÃŽmi aduc aminte cum acum doi ani, ne-am întîlnit cu el, eu si un coleg, pe sãlile Parlamentului, spunîndu-mi cã vrea sã lase viata din Bucuresti si sã se întoarcã acasã. Ne-am mai vãzut dupã o sãptãmînã, cînd am venit si eu la Roman, iar atunci m-a convins cã este o capacitate. Voia doar sã îsi întemeieze o familie si apoi sã realizeze foarte multe lucruri. Mi-a mai spus cã a gãsit fata pe care o iubeste si care vrea sã fie alãturi de el. Am rãmas surprins si cum mi-a rãspuns cînd l-am întrebat de ce vrea sã lase «viata de Bucuresti» pentru provincie, atunci amintindu-mi cã vrea sã fie alãturi de tatãl si mama lui si de cei dragi. Am învãtat multe de la acest copil, foarte multe lucruri pe care nu le întîlnesti nici la cei în vîrstã. A fost un caracter deosebit, un sfãtuitor care gãsea solutiile la multe probleme. ÃŽn ziua fatalã am avut o presimtire, deoarece nu a rãspuns la telefon, el, celui care, de fiecare datã, nu îi trebuiau mai mult de cinci minute pînã sã dea un rãspuns la orice problemã a administratiei noastre. Aceasta, dupã ce, fiind pe drum, l-am solicitat cu o situatie“, a declarat primarul Romeo Stavarache. Procesiunea a fost una împietritã, majoritatea privirilor fiind atintite pe sicriul tînãrului si pe chipurile mamei, tatãlui si surorii lui. ÃŽn cele din urmã, dupã toate obiceiurile strãmosesti, sicriul a ajuns în cripta familiei, din Cimitirul „Eternitatea“.
Si Episcopia Romanului a fost alãturi de familia îndoliatã, prin cuvintele PS Ioachim Bãcãuanul adresate celor apropiati. „Plecarea înainte de vreme în lumea dreptilor a preaiubitului vostru fiu, Lucian-Nicoale, a produs în rîndul preotimii romascane, a rudeniilor si cunoscutilor, a prietenilor si colegilor, cum si Nouã personal, o durere incomensurabilã. ÃŽn astfel de circumstante, ratiunea noastrã, în ciuda pretentiei ei de atotputernicie incontestabilã si de suveranitate absolutã asupra lumii în care trãim, nu gãseste cuvintele si expresiile adecvate pentru a vã ostoi durerea spiritualã pe care o aveti si pentru a vã diminua intensitatea fiorului rece al despãrtirii de cel pe care l-ati iubit ca pe lumina ochilor. Stupidul accident care i-a curmat viata ne-a lãsat pe toti fãrã de grai, fãrã cuvinte, fãrã sperantã. ...ÃŽn aceste momente triste, dar sobre, din partea Centrului Eparhial din Roman, al clerului romascan si al meu personal, care am cunoscut pe iubitul vostru fiu, doresc sã mã fac mesagerul tuturor pentru a vã trasmite toatã compasiunea si prietenia noastrã, rugînd pe Bunul Dumnezeu sã odihneascã sufletul lui Lucian în pacea si lumina Sa cea cereascã. Vesnica lui pomenire!“, a transmis PS Ioachim Bãcãuanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.

O viatã curmatã

Reamintim cã Lucian Nicolae Iancu a murit pe loc, iar prietena lui se zbate încã între viatã si moarte la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, în urma unui groaznic accident rutier, petrecut vinerea trecutã, între Botosani si Suceava. Fiul preotului era la volanul unui autoturism marca Dacia Logan si s-a izbit frontal de un autocamion care cãra piatrã, nenorocirea avînd loc în zona localitãtii Vlãdeni, din judetul Botosani. Accidentul a avut loc pe o vreme „cîinoasã“, cu ploaie deasã si vizibilitate redusã, într-o zonã pe care localnicii o denumesc drept un sector din „soseaua mortii“. Politistii botoseneni au sustinut cã Dacia celor doi tineri, care mergeau spre Suceava, a fost scãpatã de sub control într-o curbã la stînga. Intratã pe contrasens, masina, înmatriculatã NT 44 NKE, s-a ciocnit de un camion al societãtii „Victor Construct“, încãrcat cu aproape patru tone de piatrã. Impactul frontal a fost devastator, Dacia fiind distrusã aproape complet.

Articol afisat de 4345 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU, V. MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de marcok22k la data 08.07.2009 12:42
Dumnezeu sa-l ierte
Am fost colegi la facultate, am stat in acelasi camin si e mare pacat ca a plecat atat de repede dintre noi.

Credeam ca o sa ajunga unul din politicienii de succes din Romania, dar... s-a terminat.

Sa-i fie tarana usoara.

Condoleante familiei.

Marius
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective