Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Studiul de fezabilitate pentru Cuiejdel, undã verde

Studiul de fezabilitate pentru Cuiejdel, undã verde

Studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de investitii „Amenajarea în scop turistic a ariei naturale protejate - Lacul Cuejdel comuna Gîrcina, judetul Neamt - crearea infrastructurã de agrement inclusiv utilitãti aferente“ au primit avizul consilierilor locali ai municipiului Piatra Neamt. Astfel, o nouã etapã care trebuie urmatã pentru realizarea investitiei la limita dintre Piatra Neamt si Gîrcina a fost depãsitã.
Prin studiul de fezabilitate se propune amenajarea în scop turistic si punerea în valoare a ariei naturale protejate Lacul Cuejdel, prin realizarea a douã drumuri si a unei zone turistice. Documentatia tehnico-economicã trateazã crearea unei zone de campare corturi, care se doreste a fi o zonã deschisã, unde turistii sã se simtã bine, sã se relaxeze si sã beneficieze de conditii optime. Se va amenaja zona cu activitãti pentru toate gusturile si pentru toate vîrstele, astfel încît turistii care vor veni sã simtã cã au ajuns într-o zonã special amenajatã pentru ei si care sã le ofere ceea ce asteaptã de la un astfel de spatiu. Obiectivele proiectului cuprind lucrãri de amenajare a unei zone de campare corturi (30 de locuri) si construirea unei clãdiri administrative P+M.
Zona de campare corturi va avea în imediata vecinãtate un spatiu pentru role si un spatiu amenajat pentru parcare autoturisme. Turistii vor beneficia de un loc de joacã si de terenuri de sport (un teren de tenis, un teren de baschet, un teren de handbal), o pistã pentru biciclisti si grupuri sanitare ecologice pentru camparea de corturi.
Utilitãtile aferente sînt energia electricã, canalizarea menajerã, apa potabilã si captãri de izvoare, crearea unei infrastructuri de agrement, trenulet electric pe roti cu statie de garare alimentare pe traseul drumului forestier propus spre modernizare (circa sapte km).
Se are în vedere si crearea unei zone de campare corturi de dimensiuni mici, pe o suprafatã de 1.573 de metri pãtrati, în zona Lacului Cuejdel. Aceastã zonã de campare va fi compusã din suprafatã rezervatã amplasãrii corturilor - 1.020 metri pãtrati, suprafatã de spatiu verde - 63 metri pãtrati si suprafatã alee circulabilã - 489 de metri pãtrati.
ÃŽn urmã cu circa doi ani s-a parafat un parteneriat între administratorul lacului si al zonei - Consiliul Judetean Neamt, cu Consiliul Local al comunei Gîrcina si Primãria Piatra Neamt, întrucît aceste trei entitãti au fost foarte interesate de implementarea proiectului. Durata proiectului este de 24 de luni, iar valoarea sa este de 5,5 milioane de euro. Suma alocatã din bugetul local este de 110.000 de euro, 715.000 de euro provin de la bugetul de stat, iar restul de 4.675.000 de euro - din fonduri europene.

Articol afisat de 1711 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective