Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL DE LA CIRCULATIE, ACCIDENT CU MOTOCICLETA

SEFUL DE LA CIRCULATIE, ACCIDENT CU MOTOCICLETA

• evenimentul a avut loc în comuna bãcãuanã Oituz • comisarul Catanã conducea o motociletã Suzuki cînd a fost acrosat de un autoturism de teren care se angajase într-o depãsire neregulamentarã • soferul vinovat a pãrãsit locul faptei, fiind prins în Onesti • comisarul Catanã a suferit o fracturã de tibie si urmeazã sã fie supus unei interventii chirurgicale •

Comisarul Neculai Catanã, seful Serviciului Politiei Rutiere Neamt, a fost implicat într-un grav accident care a avut loc vineri, 10 iulie, pe drumul ce face legãtura între localitãtile Bacãu si Onesti. Politistul conducea o motocicletã Suzuki pe directia Bacãu-Onesti.
Ghinionul avea sã-i iasã în cale în satul satul Ferãstrãu, din comuna bãcãuanã Oituz. Ofiterul, care are o experientã impresionantã în ceea ce priveste condusul autovehiculelor pe douã roti, fiind pasionat de motociclete de ani buni, a fost victima unei manevre gresite a unui sofer care se angajase într-o depãsire aiurea. Individiul, de loc din Panciu, judetul Vrancea, conducea un autoturism de teren Hyundai Terracan cînd a intrat în depãsirea unui alt autovehicul. Cum din sens opus se apropia o altã masinã, vrînceanul a fortat intrarea pe banda sa de mers, moment în care a acrosat motocicleta Suzuki condusã de comisarul Catanã. ÃŽn urma impactului, motociclistul s-a dezechilibrat cãzînd pe carosabil. Accidentul a dus la rãnirea gravã a politistului, acesta suferind o fracturã de tibie la piciorul drept, precum si multiple leziuni si traumatisme. Comisarul a fost transportat la cel mai apropiat spital, iar de aici a fost transferat la o clinicã din Iasi, unde urmeazã sã fie supus unei interventii chirurgicale. Soferul vinovat nu a catadicsit sã opreascã si sã-i acorde primul ajutor motociclistului si si-a continuat drumul ca si cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Incidentul a fost anuntat de martori la 112, iar mai multe echipaje de politie au plecat pe urmele autorului, care a fost prins la Onesti. Senin, vrînceanul a declarat cã nu si-a dat seama cã l-a lovit pe motocilist. S-a ales cu dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului. „Cercetãrile preliminare au arãtat cã vinovãtia apartine conducãtorului autoturismului care s-a angajat într-o depãsire neregulamentarã, acrosînd motocicleta Suzuki. Soferul a fugit de la locul faptei, fiind identificat la Onesti. A declarat cã nu si-a dat seama cã l-a lovit pe motociclist, însã este putin probabil sã se fi întîmplat acest lucru. I s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate“, a declarat comisarul sef Valerica Manole, purtãtorul de cuvînt al Politiei Bacãu.

Articol afisat de 4214 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 15.07.2009 08:26
Din cele descrise mai sus, Catana a facut ceea ce fac de obicei motociclistii.
Adica avea un stil de conducere agresiv.De genul cand pe stanga ,cand pe drepta,de nici nu mai stii daca mai e sau nu pe langa tina sau in spatele tau si in ce parte.Era de ajuns sa-l atinga cu un colt de spoiler,sau sa fi franat,iar Catana sa nu mai aiba timp de franare.Asa ca acum are de tras omul,ca se afla la locul nepotrivit,pe langa un "donator de organe".Ne gandim cu groaza la perioada in care va fi spitalizat comisarul,pentru ca si-a dovedit maiestria in conducerea politiei rutiere,iar in lipsa lui,rutiera nu va avea acelasi randament.
Ad�ugat de ciprian la data 15.07.2009 13:55
Concluzii pripite, gyovy
Articolul spune clar ca acesta (Catana) circula regulamentar iar soferul jeep-ului, in revenirea din depasire, l-a acrosat.
Nu cunosc segmentul respectiv de drum, dar daca e o singura banda pe sens clar nu putea fi decat aceasta versiune deoarece depasirea prin dreapta in aceste conditii, chiar si cu doua roti, e imposibila.
Sunt motociclist si ma enerveaza ideile preconcepute de tipul "donator de organe" sau "avea un stil de conducere agresiv.... cand pe stanga, cand pe drepta". Doar pentru ca sunt unii motociclisti care conduc in acest fel nu inseman ca toti sunt la fel, asa cum nici toti soferii de autoturisme nu conduc ca blondele.
Totodata am fost "patit" si eu cu un politist. Ei au intotdeauna dreptate. Mi-a taiat calea pe E85 (viraj la stanga peste axul drumului fara sa se asigure), eram cu moto, si am ramas vreo 4 zile la spitalul din Focsani. Crezi ca am ramas sa vizitez Focsaniul? Crezi ca am avut vreo sansa sa-mi apar cazul? (retoric, binenteles)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective