Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Apa care revoltã pietrenii

• ieri a continuat debransarea la patru asociatii din Piatra Neamt • în paralel, acolo unde oamenii au scos banii, s-a reluat furnizarea apei reci • indiferent de pozitia Apa Serv, pietrenii afectati de mãsura sistãrii sînt foarte supãrati •

Decizia Apa Serv de a sista apa rece cãtre cei mai mari rãu-platnici a iscat nemultumiri printre cei afectati de mãsurã. Cei mai supãrati, si pe bunã dreptate, sînt cetãtenii care si-au plãtit facturile si pe vreme canicularã stau fãrã aceastã utilitate. Supãrati sînt si cei care nu sînt cu facturile la zi, dar sînt în aceastã situatie din lipsã de bani, neavînd efectiv cu ce sã plãteascã. Pe de altã parte, Apa Serv si-a asumat aceste riscuri, cunoscute din experientele anterioare, dorind sã îsi scoatã banii pe serviciul prestat. Valoarea totalã a restantelor pe care le are de recuperat depãseste suma de sapte miliarde de lei vechi, iar cele mai vechi facturi restante sînt de mai bine de doi ani. „Ne aflãm în secolul XXI si spre rusinea noastrã, a poporului român, sîntem nevoiti sã cãrãm apa în bidoane. De exemplu, la Asociatia de proprietari Pietricica (nu înteleg de ce, cãci noi sîntem la SC Locato), s-a tãiat apa pentru cîtiva datornici care niciodatã nu vor plãti datoriile, cãci ori sînt morti, ori locuiesc la tarã. Acum, cînd la televizor se recomandã pe toate posturile sã ne spãlãm cît mai des din cauza gripei porcine, acum v-ati gãsit sã ne tãiati apa? Rusine pentru un oras în care apa este un bun aproape pe gratis. Oare nu sînt si alte solutii, de exemplu sã se intre cu mandat în apartamentele datornice si sã se blindeze tevile de apã, iar cînd se vor sinchisi sã plãteascã sã li se perceapã si o taxã de recuplare? De ce sã sufãr eu, care sînt la zi cu datoriile, din cauza unuia pe care îl doare în cot, cã el oricum stã la tarã sau nu mai existã pur si simplu (la noi în asociatie o familie decedatã are restante de 4.000 de lei). Eu am un copil cu probleme care a fost operat recent la genunchi si are nevoie de dusuri zilnice obligatorii, deoarece pe caldura aceasta operatia se poate infecta. Nu este normal sã condamnati acest copil la moarte, din simplul fapt cã pãrintii lui sînt la zi cu datoriile, iar cîtiva vecini locuiesc la tarã si îi doare undeva de oprirea apei! Ceea ce faceti dumneavoastrã nu este o solutie, deoarece acei datornici nu vor plãti datoria întrucît nu-i afecteazã cu nimic oprirea apei, prin simplul fapt cã nu locuiesc aici. Faceti bine si dati drumul la apã, cãci astfel îi încurajati si pe cei buni platnici sã li se facã lehamite de voi si sã nu mai plãteascã nici acestia“, a declarat Cristinel Cenusã din Piatra Neamt, cartierul Precista.

Vin de la tarã sã potoleascã setea unei bãtrîne

Dacã printre cei afectati de „seceta“ de la robinete sînt oameni care gãsesc solutii ca sã se descurce cum pot de pe o zi pe alta, unii nu au aceastã putere, fiind imobilizati în locuinte. Este cazul unei pensionare din blocul S5 de pe bd. Traian. Femeia nu se descurcã singurã si atunci, ca sã se evite o nenorocire, rudele de la tarã trebuie sã vinã si sã îi aducã zilnic apa pentru consumul necesar. „Este incredibil ce se întîmplã în orasul Piatra Neamt. Avem o rudã la bloc, care a rãmas fãrã apã. Bãtrîna nu se descurcã singurã, nu iese din casã, si atunci trebuie sã mergem noi de la tarã si sã-i ducem apã cu bidonul. Am sunat la Primãrie si ne-au zis cã nu e treaba lor. Cei de la Apa Serv au zis cã au fãcut totul legal, cã i-au anuntat pe oameni la ce se expun dacã nu îsi plãtesc restantele, cã au informat si primãria si s-a terminat treaba. Pãi în conditiile acestea, nici cei care au plãtit pînã acum nu vor mai plãti. Pe lîngã ruda noastrã mergem cu bidonul cu apã si la o vecinã de-a ei, singurã si imobilizatã. Noi, cetãtenii, existãm în fata celor sus pusi doar cînd e vorba de vot si sã plãtim impozite. ÃŽn rest, nu contãm“, a declarat I.Pruteanu, cel care o ajutã în aceastã perioadã pe Ariana Sauciuc sã reziste fãrã apã potabilã.

Apa Serv, cu o mînã închide si cu alta deschide robinetul

ÃŽn a treia zi consecutivã, Apa Serv a tãiat apa cãtre restantieri, asa cum a anuntat încã de acum cîteva sãptãmîni. De ieri, au devenit inutile robinetele la Asociatia de proprietari 89 B - Petru Rares, Asociatia 29 - 1 Decembrie, locuintele de pe strada Muncii si Asociatia de proprietari 112 Progresului. „S-a sistat apa cãtre aceste asociatii si locuintele de pe strada Muncii pe motiv de neplatã, dar am reluat furnizarea cãtre blocurile si scãrile de bloc debransate luni sau marti, acolo unde s-au înregistrat încasãri. Asa cum am anuntat încã de la demararea aceste campanii de sistare a apei, unde vom avea reactii de la rãu-platnici în sensul primirii de bani în contul datoriilor, vom reactiona si noi si vom relua distribuirea apei“, a declarat Liliana Moldoveanu, sef Serviciul Contractare din cadrul Companiei Judetene Apa Serv. Teoretic, lista neagrã a rãu-platnicilor pentru care s-a decis sistarea apei a fost epuizatã, iar azi nu ar trebui sã se mai întîmple nimic în acest sens.

Articol afisat de 1855 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 16.07.2009 09:49
Jegosii astia de la apaserv,swi-au luat-o rau in cap.Ei capuseza un bun de la natura pe o gramada de bani.
Mi-au umflat o factura,au eliberat-o fara sa citeasca apometrul,le-am trimis de trei zile un mail si nici macar in acelasi mod nu mi-au raspuns.Cand ii prind sa ma debranseze,le rup salele.Asa trebuie sa facem toti.Asta e o firma a C.J. de pe urma careia se fac averi colosale,pe banii nostri,de parca ar aduce pruteanu apa de la ma-sa de acasa.Daca nu reactionam,asa isi vor bate joc de noi.Astia nu mai tin cont de nimic si nu mai au frica de nimeni.Stati sa vedeti ce afacere se pune la cale in cadrul acestei societati,la nivel de judet,in valoare de vreo trei miliarde de euro,bani de la U.E.,din care vor papa toti smecherii astia,care acum ne iau apa si ne umfla facturile.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective