Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietrenii, terorizati de cîinii vagabonzi din jurul blocurilor

Primãria Piatra Neamt sustine cã astfel de sesizãri trebuie fãcute cãtre societatea Salubritas, care are angajati hingheri • unii cetãteni sînt nemultumiti cã animalele sînt sterilizate si eliberate din nou pe strãzi • altii sar în apãrarea patrupedelor n

Unii dintre pietreni nu sînt multumiti de o decizie a Primãriei Piatra Neamt si de prevederile legislatiei europene referitoare la cîinii vagabonzi, care pentru a fi tinuti cît de cît sub control sînt sterilizati de cãtre medici si apoi lãsati în continuare în libertate. Sterilizate sau nu, aceste animale prezintã de multe ori pericole publice, muscîndu-i pe oameni sau pur si simplu speriindu-i pe cei care trec prin zone pe care cîinii le frecventeazã. Tatãl unei copile din cartierul Precista s-a adresat Primãriei Piatra Neamt, declarîndu-se nemultumit de faptul cã zona este în continuare populatã de cîini vagabonzi. Pietreanul nu se aflã la prima sesizare pe aceastã temã, el apelînd la autoritãti si dupã ce fata a cãzut victimã animalelor respective. ÃŽn sesizarea adresatã Primãriei Piatra Neamt el precizeazã: „Care e concluzia privitoare la cîinii vagabonzi? Rãmînem cu ei asa, doar sterilizati si iar liberi printre blocuri? Eu unul îi omor cu mîna mea, dacã se mai întîmplã ce s-a mai întîmplat, adicã s-o atace pe fiicã-mea de 11 ani. Se sterilizeazã si se elibereazã cîinii, dar mã intreb, oare le pilesc si dintii cînd îi sterilizeazã, ca sã nu mai muste? Am fãcut si sesizare scrisã personal la primarie, dar tot mai am cîini în jurul blocului, în zona Decebal 66-68, Scoala Elena Cuza“, se precizeazã în sesizarea respectivã.
Reprezentantii Departamentului Comunicare din cadrul Primãriei Piatra Neamt sustin cã solutionarea unor astfel de probleme tine de societatea Salubritas, care apartine Consiliului Local Piatra Neamt.
„ÃŽn astfel de situatii este indicat sã se apeleze la societatea Salubritas (0233/236771), pentru chemarea hingherilor, în vederea actionãrii în timp util. Noi am transmis sesizarea de la cetãteanul respectiv societãtii Salubritas, care ne-a anuntat cã va trimite un echipaj în zonã“, se precizeazã în rãspunsul primãriei.
Nu de putine ori, manevrele hingherilor trimisi în interes de serviciu si la sesizarea unor cetãteni s-au încheiat cu esecuri, pentru cã în apãrarea cîinilor care ar fi trebuit prinsi au sãrit locatari care se declarã iubitori ai animalelor si care le asigurã hrana de zi cu zi.

Articol afisat de 1254 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 18.07.2009 13:42
Oras cu potential turistic!
Faptul ca nu este rezolvata aceasta problema,face parte din strategia de promovare a orasului,ca fiind unul turistic.Asta va fi cea mai mare atractie pentru eventualii turisti straini,pentru ca la ei abia prin curti daca mai gasesti vreo unul.Cum avem rezervatie de zimbri,putem avea si rezervatie de javre.Nu? Javrele din administratia locala si centrala nu sunt de ajuns,asa ca se sustine perpetuarea speciei.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective