Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O treime dintre candidatii la titularizare, notati sub 6

• 10,4% dintre cei evaluati pentru a presta la catedrã au fost notati sub 5 • un profesor de muzicã si unul de religie ortodoxã au luat titularizarea cu 10 • mîine se vor afisa rezultatele finale, de dupã contestatii • de miercuri încep sedintele publice pentru repartizarea pe posturi •

106 candidati la titularizare au fost notati cu note sub 5, iar doi au primit nota maximã, zece. Sînt extremele care caracterizeazã rezultatele examenului pe care l-au sustinut pe 15 iulie toti cei care vor sã prindã un post în învãtãmînul nemtean, titularizîndu-se sau asigurîndu-si un loc de muncã pînã la vara viitoare. Dupã cum a declarat profesor Liliana Georgescu, presedinte al Comisiei Judetene de Mobilitate, cele douã note maxime au fost primite de cãtre un candidat care vrea sã devinã profesor de educatie muzicalã specializatã: muzicã instrumentalã, si una de cãtre un profesor de religie ortodoxã.
Cei peste 1.200 de candidati la titularizare au fost împãrtiti pe 58 de discipline, în functie de specializarea fiecãruia. Dupã afisarea notelor, din totalul de 1.268 de candidati (s-au înscris 1.428 dar 160 nu s-au prezentat la examen) 106 au primit note între 1 si 4,99, acestia reprezentînd un procent de 10.41%. Alti 217 candidati au primit note între 5 si 5,99, respectiv, un procent de 21,32%. Asta înseamnã cã aproximativ 33% (unul din trei candidati) din totalul celor evaluati au primit note sub 6. Note între 6 si 6,99 au primit 139 de candidati, adicã 13,65%. Aproape dublu - 240 de oameni, au fost notati între 7 si 7,99 (23,58%). Candidatii care au primit note între 8 si 8,99 sînt în numãr de 190 si reprezintã 18,66% din total. Alti 124 de dascãli au primit note între 9 si 9,99 (12,18%), iar doi, reprezentînd 0,2%, au primit nota maximã.

Statistica notelor mici pe discipline

Aceleasi date oferite de cãtre Inspectoratul Scolar Judetean Neamt mai aratã cã din 60 de candidati care au vrut sã se titularizeze ca profesori de matematicã 12 au primit note sub 5. La titularizarea la educatie fizicã si sport a fost cea mai mare aglomeratie - 115 candidati. Dintre acestia, 18 au fost notati tot sub 5, adicã un procent de 15,65%. Dintre candidatii la englezã - 66 la numãr, doar doi au primit sub 5, iar dintre cei care vor sã predea limba si literatura francezã, din 35 de candidati, unul a luat sub 5. Cel mai mare absenteism s-a înregistrat la candidatii de limba si literatura românã si metodica predãrii activitãtilor instructiv-educative/institutori/învãtãtori. S-au înscris 159, dar s-au prezentat 53. Dintre acestia, patru candidati au fost evaluati cu note sub 5.
Dintre toate disciplinele pentru care procentul celor cu note de pînã la 4.99, cel mai rãu a iesit „comertul“. Dintre cei patru candidati, doi au luat sub 5, unul sub 6 si unul sub 7. A urmat educatia muzicalã, unde din 21 de candidati, 38,1% au fost notati sub 5. Pe locul trei se situeazã psihopedagogia specialã, cu 31,71 (41 de candidati). Urmeazã specializarea agriculturã-horticulturã, unde unul din cei patru candidati a luat mai putin de 4,99, apoi geografia, unde din 75 de candidati, 22,67% au primit note sub 5 si la egalitate matematica (60 de candidiati) si mecanica (30 de candidati) - 20% cu note la acelasi nivel. Candidatii nemultumiti de evaluare au putut depune contestatii, ale cãror rezultate se vor afisa marti, 21 iulie. O zi mai tîrziu vor începe sedintele publice pentru repatizarea candidatilor.

Candidata prinsã copiind nu pupã post în învãtãmînt

O candidatã la examenul de titularizare din acest an s-a fãcut de rîs pentru cã a încercat sã copieze, motiv pentru care a fost eliminatã din examen. Pentru fapta sa, persoana care voia sã devinã profesor de muzicã, nu va fi primitã în rîndul dascãlilor nemteni în anul scolar 2009-2010. „Persoanele care au fost prinse copiind în cadrul examenului de titularizare nu vor mai avea dreptul de a preda pentru cel putin un an“, a declarat Adriana Panã, secretar de stat în cadrul Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Inovãrii. Adriana Panã a explicat procedura în cazul candidatilor care au fost prinsi cã au copiat la examenul de titularizare. „Vorbim la nivel national de 18 cazuri dintr-un total de peste 70.000 de candidati care au concurat pe 13.270 de posturi de titularizare. Vorbim de cazuri izolate la nivel national, iar aceste persoane nu vor mai avea dreptul de a profesa în învãtãmînt, pentru cel putin un an. Mai mult decît atît, trebuie sã precizez faptul cã vorbim nu numai de un examen de titularizare, ci vobim aici si de posturi de suplinire, detasare. Prin urmare, persoanele care au fost eliminate din examen si-au ratat pentru acest an orice sansã de a profesa în învãtãmînt“, a explicat Adriana Panã.
Persoana surprinsã cu materiale informative asupra sa sustinea lucrarea scrisã la Scoala nr. 2 Piatra Neamt. Examenul de titularizare s-a sustinut pe data de 15 iulie, în cinci unitãti de învãtãmînt din Piatra Neamt. Desi s-au înscris 1.428 de candidati, la sustinerea tezei s-au prezentat 1.268, lipsind 160. Asearã s-au afisat rezultatele initiale, pentru ca sîmbãtã si duminicã sã se primeascã contestatiile. Acestea vor fi solutionate pînã marti, 21 iulie, cînd se vor afisa rezultatele definitive. Urmãtorul pas în etapele de mobilitate a personalului didactic este reprezentat de sedintele publice pentru preluarea posturilor disponibile. Sedinta va avea loc la Colegiul Tehnic Piatra Neamt.

Articol afisat de 1671 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective