Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 20 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Ministerul Tineretului si Sportului, nici o plãcintã

Ministerul Tineretului si Sportului a devenit locul geometric în care se poate demonstra cã cheltuirea banului public în interese private sau de grup, sub pretextul nobil al unor interese publice, a devenit sport national. În aceastã competitie, PD-L a devenit lider de necontestat, atît la centru, cît si în provincie. Dupã o intens-mediatizatã anchetã parlamentarã, ministrul Monica Iacob Ridzi a demisionat, pentru cã mãmica domniei sale ajunsese în pragul disperãrii, în urma odiseei. Întrebatã de Ion Cristoiu la un interviu, care este miza atacului împotriva sa, ministreasa Ridzi a servit pe tavã un rãspuns care a lãsat interzisã multã lume. Cicã, spunea doamna, se duce o luptã împotriva tinerilor din politicã. Dezgropînd subiectul cu infuzia valorilor juvenile în politicã, doamna Ridzi nu a fãcut decît sã repunã pe tapet subiectul înnoirii clasei politice, în care se miza masiv pe tineret. Doamna Ridzi s-a dovedit a fi un exemplu elocvent în ale înnoirii clasei politice. Detinea sefia tineretului PD-L, a lansat-o pe Elena Bãsescu pe aceeasi traiectorie, atît cînd era europarlamentar, cît si cînd era ministru, iar acum mai este si deputat. Mai întinerire, decît asta, nu poate cineva visa mai mult.

„Sînt soldat disciplinat al partidului“

Convingerea mea este cã în politicã lupta trebuie dusã împotriva imposturii, nesimtirii, arogantei, incompetentei, nepotismului, coruptiei sI altele asemenea. Acestea pot constitui mize de atac în politicã. Este o enormã dezamãgire sã constati cã mizele contemporane ale luptei politice au în vizor tocmai pe unii tineri, în care multi si-au pus sperantele. Dorinta de parvenire prin orice mijloace, a multora dintre actualii tineri lansati, nu poate beneficia de perioade de gratie. Asa cã blocarea lor la mantinelã, cînd derapeazã, este mai mult decît binevenitã. Asta nu înseamnã cã se institutionalizeazã „lupta împotriva tinerilor“, ci doar recursul la dorintele si metodele lor de parvenire, pe care le-au copiat, de altfel, de la seniori, în ultimii 20 de ani. Pînã acum nu am realizat cã ar exista prea multi tineri, lansati în politicã, cu vocatia cavalerului fãrã prihanã. Ion Cristoiu a continuat cu întrebãrile, la care ministreasa si-a exasperat interlocutorul cu rãspunsuri flasnetare, gen „nu demisionez, dacã partidul nu mi-o cere“, „sînt soldat disciplinat al partidului“ si „sînt crescutã de partid“. Maestrul, profund edificat, si-a strîns foile si a închis emisiunea, nu înainte de a sugera doamnei sã demisioneze. Ca singura probã de onestitate. Atunci i-am iertat lui Ion Cristoiu interviul cu EBA. Nu cred cã Monica Ridzi si-a însusit vreun cent din cei juma’ de milion de euroi prãduiti fãrã urme. A semnat singurã contracte, a ajutat-o pe EBA sã ajungã la Bruxelles cu orice pret, i-a organizat acesteia paranghelii la pret de megaconcerte, i-a acoperit tîrgurile cu afise si panouri publicitare, care l-au umplut de invidie pe Adrian Nãstase.

Aici sînt banii dumneavoastrã!

Un amic, constiincios plãtitor de taxe si impozite, îmi mãrturisea umãrind cazul Ridzi, cã i se mai face greatã sã mai dea bani la stat. Demisia doamnei ministru nu a fost un gest moral, ci un pur calcul politic, asa cã despre moralitatea noii clase politice, rãmîne sã mai sperãm. Dupã 1990, este pentru prima oarã cînd o anchetã parlamentarã s-a finalizat cu o solutie atît de concretã. La un ceas dupã demisie, presedintele Traian Bãsescu a numit un nou ministru. Tot o ministreasã. ÃŽnlocuitoarea, senatoarea Sorina Luminita Plãcintã, din Focsani, tînãrã în politicã, are un palmares de invidiat de cãtre orice tînãr cu ambitii. ÃŽntr-un singur an, Sorina a lu’ Plãcintã a intrat în PD-L, a obtinut mandat de senator, a sponsorizat partidul cu douã milioane de euro si a obtinut portofoliul de ministru. Noua ministreasã, în afarã de faptul cã este bogatã de nu mai are loc sã-si declare averile în declaratia care se întocmeste în acest sens, are si apucãturi care ne tin vigilenta treazã. Senatoarea Plãcintã a reclamat cã indemnizatia de 5.000 de lei lunar este un mizilic si cã jinduieste la compensãri din partea Guvernului, ceea ce premierul Boc s-a executat pe loc, dupã ce Bãsescu i-a servit un monolog telefonic. O bombã mediaticã a explodat, oripilînd bunul simt.
Noua ministreasã are ca angajati la firmele domniei sale patru dintre odraslele stabilor serviciilor financiare vrîncene, de a cãror controale depinde. Dezvãluirile despre o Ridzi demisionatã dupã cîteva luni de ministeriat, pãlesc în fata senzationalelor dezvãluiri despre o Plãcintã nou numitã, dupã o zi de ministeriat. Am convingerea cã o sã regretãm dupã Ridzi.

Articol afisat de 1295 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective