Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CJ alocã 775.000 de lei pentru situatii de urgentã

Consiliul Judetean Neamt va contribui cu suma de aproape 775.000 de lei, cu tot cu tva, ceea ce înseamnã 7,75 miliarde de lei vechi, pentru realizarea proiectului „Achizitionare de echipamente specifice pentru îmbunãtãtirea capacitãtii si calitãtii sistemului de interventie în situatii de urgentã, acordãrii asistentei medicale de urgentã si a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est“, a cãrui valoare totalã este de 30.036.421 lei (peste 300 miliarde ROL). Printr-o hotãrîre de CJ din martie anul acesta, s-a aprobat participarea judetului Neamt la realizarea si confinantarea acestui proiect de interes regional. ÃŽn aprilie 2009, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã EURONESCT, în calitate de solicitant, a depus la ADRNE prima cerere de finantare pentru proiect, iar pe 16 iulie, la Iasi, a fost semnat contractul de finantare în valoare totalã de 47,67 milioane de lei. ÃŽn conditiile în care suma alocatã Regiunii de Dezvoltare N-E pentru perioada de programare 2007-2013 pe aceastã directie depãseste valoarea maximã care poate fi solicitatã printr-o cerere de finantare (aproximativ 12,5 milioane de euro), s-a procedat la elaborarea unei noi cereri de finantare, cu titlul si buget diferit, care sã atragã si restul fondurilor disponibile pentru achizitionarea întregului necesar de echipamente convenit între Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã si inspectoratele judetene din regiune. Valoarea alocãrii financiare pentru Regiunea N-E este de circa 16,24 milioane de euro, din care 85% reprezintã valoarea contributiei FERD, 13% - Guvernul României si 2% se asigurã din contributiile consiliilor judetene asociate - Bacãu, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.
Proiectul se va desfãsura pe o perioadã de doi ani (2009-2011) si îsi propune îmbunãtãtirea capacitãtii de rãspuns în situatii de urgentã la nivel regional, îmbunãtãtirea capacitãtii si calitãtii sistemului de interventie în situatii de urgentã, acordarea asistentei medicale si a primului ajutor calificat, achizitionarea în comun a echipamentelor pentru interventii în situatii de urgentã si furnizarea în comun a serviciului public de interventie în situatii de urgentã, achizitionarea de echipamente specifice pentru dezvoltarea bazei operationale regionale care va facilita interventii integrate în caz de dezastre sau accidente, cît si pentru îmbunãtãtirea dotãrii bazelor judetene existente, în functie de specificul diferitelor zone si cresterea gradului de sigurantã a populatiei si primirea ajutorului de urgentã calificat într-un timp cît mai scurt.
Judetul Neamt va beneficia de o autospecialã complexã de interventie, descarcerare si acordarea sistentei medicale de urgentã, de sase ambulante de prim-ajutor, de douã ambulante de reanimare si de echipamente pentru dotarea Centrului Mobil de Comandã si Control. Transferul echipamentelor achizitionate prin intermediul proiectului se va realiza printr-un contract de comodat încheiat între EURONEST si ISU Neamt.

Articol afisat de 1046 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective