Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VICTORIA MITROPOLIEI

VICTORIA MITROPOLIEI

• Cabana Nemtisor apartine de joi Mitropoliei Moldovei, fostul proprietar, Directia Silvicã, fiind executat silit • la bazã a stat o sentintã a Judecãtoriei Craiova • „Am mai cîstigat un proces din lungul sir pe care l-am avut de cînd reprezint interesele Mitropoliei Moldovei pentru ca lãcasurile de cult sã-si recapete fostele proprietãti“, a declarat pãrintele jurist Constantin Grigore • silvicultorii devin chiriasi la Ocolul Silvic Tîrgu Neamt, si acest imobil fiind al Mitropoliei •

Rãzboiul în instantã, dintre Mãnãstirea Neamt, reprezentatã de Mitropolia Moldovei prin pãrintele jurist Constantin Grigore si Directia Silvicã Piatra Neamt, privind imobilele situate pe o suprafatã de teren ce a fost revendicatã si cîstigatã de cãlugãri, pare sã fi ajuns la final. Iar victoria, dacã se poate spune asa este de partea clerului, care a dobîndit definitiv Cabana Nemtisor, de la Vînãtori Neamt - fosta resedintã de protocol a dictatorului Nicolae Ceausescu, sase depozite intermediare de exploatare, cabana Nemtisor - sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, cinci imobile - Canton Secu, Cabana Huma, cabanele Icoana si Mãngãlãrie, sediu brigadã silvicã, plus drumuri forestiere, fînete si douã helestee. Joi, 30 iulie, pãrintele Grigore, împreunã cu executorul Cornel Cotoi, Benedict Sauciuc, staretul Mãnãstirii Neamt si reprezentanti ai silvicului au pus în executare o sentintã a Judecãtoriei Craiova si au preluat motelul de la Nemtisor, imobil construit special pentru fostul dictator român, care venea în Neamt pentru a vîna. „Am executat Directia Silvicã Piatra Neamt în baza unei sentinte civile definitive a Judecãtoriei Craiova, care a respins o cerere de revizuire a unei sentinte a Judecãtoriei Tîrgu Neamt, care ne era favorabilã. Cred cã s-a pus punct litigiilor pe care le-am avut cu aceastã institutie. Am mai cîstigat un proces din lungul sir pe care l-am avut de cînd reprezint interesele Mitropoliei Moldovei si Bucuvinei pentru ca lãcasurile de cult sã-si recapete fostele proprietãti. De fapt, pot spune cã nu am pierdut nici un astfel de litigiu“, a declarat pãrintele jurist Constantin Grigore. De mentionat este cã sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt si Cantonul Secu pot fi folosite în continuare de silvicultori, cel mai probabil un an, dar silvicultorii au statut de chiriasi si vor trebui sã achite o sumã de bani. Simion Maftei, directorul Directiei Silvice, a declarat cã fiind vorba de o hotãrîre judecãtoreascã definitivã nu a avut cum sã se opunã executãrii silite: „Luni seara, 27 iulie, am avut o întîlnire cu mitropolitul Teofan si pãrintele Grigore, fiind înstiintat cã va avea loc executarea. Am anuntat Regia Nationalã Romsilva si o sã vedem ce vom face în continuare. Prea multe nu mai sînt însã de fãcut“.
Reamintim cã Mãnãstirea Neamt detinea, încã de anul trecut, o solutie favorabilã emisã de Judecãtoria Tîrgu Neamt în ceea ce priveste Nemtisorul si celelalte bunuri amintite. Juristul Mitropoliei Moldovei a încercat sã punã în executare sentinta, însã juristii silvicultorilor au cerut revizuirea ei. Asa se face cã procesul a fost strãmutat la Judecãtoria Brasov, iar de aici la institutia similarã din Craiova. Iar magistratii olteni, au respins, pe 7 iulie 2009, cererea de revizuire ca nefondatã, considerînd cã silvicultorii au fãcut abuz de drept prin multitudinea de actiuni promovate, scopul fiind întîrzierea punerii în aplicare a sentintei instantei de la Tîrgu Neamt. Pãrintele Grigore a mai spus cã la Nemtisor Mitropolia va organiza tabere scolare.

Nemtisorul lui… Ceausescu

Cabana Nemtisor a fost construitã în 1977, special pentru Nicolae
Ceausescu si apropiatii sãi, deoarece în zonã exista un fond special de vînãtoare, populat cu cerbi si ursi. Imobilul, o vilã cochetã cu etaj si cu nenumãrate camere, este fãcut din piatrã de rîu si lemn. Cea mai fastuoasã încãpere era cabinetul fostului dictator, unde trona un birou din lemn masiv de stejar, alãturi de un fotoliu impresionant. Un semineu, singurul din vilã, ar fi trebuit sã asigure încãlzirea în perioadele reci. Sotii Ceausescu au fost aici doar de patru ori, cu ocazia unor vînãtori. Dupã 1990, cabana a fost datã în administrarea Romsilva si era folositã mai ales pentru cazarea strãinilor veniti la vînãtoare. În ultimii doi ani intrase în circuitul turistic, putînd fi închiriatã.

Articol afisat de 2143 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de elena_gmn la data 01.08.2009 07:17
Chiar ca se apropie sfarsitul lumii!!!
Nu cred ca asta ii place lui Dumnezeu!!!Calugarii trebuie sa se roage, sa manance doar sa supravetuiasca, nu moteluri, bordeluri, orgii, vesminte opulente si kg de aur atarnand pe ei!E cazul sa ne rugam noi si pentru ei ca Dumnezeu sa ne mai indure!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective