Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Agapiei, pus pe toacã de maici?

• Vasile Cucos, primarul comunei Agapia spune cã stareta Olimpiada Chiriac l-a pus pe toacã • „Asa am auzit, cã m-a pus pe toacã pentru cã am cerut revizuirea unei hotãrîri judecãtoresti“, spune primarul •

Dupã ce s-a trezit cu zeci de plîngeri penale pe cap, toate semnate de Olimpiada Chiriac, stareta Mãnãstirii Agapia, Vasile Cucos, primarul comunei a aflat cã maicile nu s-au multumit numai cu atît. El a fost informat cã numele sãu a fost înscris pe toaca mãnãstirii, fiindu-i rezervat un loc într-o zonã centralã. Vestea nu l-a speriat pe primar care crede cã este una din ultimele gãselnite ale staretei Chiriac. „La cîte plîngeri penale mi-au fãcut, asta mai lipsea, sã mã punã pe toacã. Dacã cea care a fost cu ideea a crezut cã asa este cel mai bine, eu ce sã mai zic? Rãmîne la voia Domnului! Probabil cã a nemultumit-o faptul cã am cerut în instantã revizuirea hotãrîrii judecãtoresti prin care mãnãstirea a fost împroprietãritã cu 49 de hectare de teren, o suprafatã importantã din aceasta aflîndu-se sub casele oamenilor“, a declarat primarul Cucos. ÃŽn popor se spune cã atunci cînd esti pus pe toacã, nu vei avea decît de suferit.
Dacã primarul Cucos a fost pus pe toacã, preotul tîrgnemtean Florin Marin, care are parohie în Republica Moldova, lîngã Chisinãu, se luptã în continuare cu bodyguarzii angajati de mãnãstire sã-i interzicã accesul în locuintã. Sotii Marin au constatat cã nu mai au voie sã intre în casa lor, situatã în apropiere de mãnãstirea Agapia. „Nu ne-au mai lãsat sã intrãm în casã. Spun cã hotãrîrea pe care o avem era valabilã pentru casa veche, nu pentru aceeasi casã pe care am renovat-o. Au adus mai multi bodyguarzi si o haitã de cîini care umblã liberi prin curtea mea. Este o justitie paralelã pe care o aplicã cei de la mãnãstire si ne vom adresa justitiei. Avem atîtea procese pe rol cã nici nu mai stiu ce sã facem, încotro s-o apucãm. Nu am crezut în viata mea cã se poate ajunge pînã aici“, a declarat Florin Marin. Ca de obicei, stareta Olimpiada Chiriac nu a putut fi contactatã, fiind din nou „plecatã“ cu treburi.
Litigiul dintre Florin Marin, pe deoparte si Mãnãstirea Agapia, dateazã de ani buni. Familia Marin a cumpãrat o casã si un teren în Agapia, iar dupã doi ani au aflat cã terenul a fost retrocedat mãnãstirii. Nu este singurul care se aflã în aceastã situatie, mai multe familii trezindu-se peste noapte cã terenul de sub case le-a „fugit“ în acte în curtea mãnãstirii.
În paralel cu procesele familiei Marin, primarul Vasile Cucos a cerut Judecãtoriei Tîrgu Neamt revizuirea hotãrîrii prin care mãnãstirea a fost împroprietãritã inclusiv cu terenul de sub casele oamenilor. Pe cele 49 de hectare de teren retrocedate se mai aflã un drum comunal, dar si cimitirul satului. Situatia este atît de penibilã, încît s-a ajuns ca mãnãstirea sã interzicã sãtenilor sã-si îngroape mortii în cimitir.

Articol afisat de 1780 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de elena_gmn la data 03.08.2009 18:38
"Nea Vasilica" ramai curajos!
Asa cum ai "pastorit"atatia ani cu drag oamenii acestei urbe, continua sa o faci si mai departe si nu te da batut!Asta e ceea ce-i place lui Dumnezeu si nu ceea ce face maica stareta care vrea sa lase oamenii pe drumuri in loc sa-i ajute si sa-i ocroteasca. A uitat de cheolhanurile si orgiile care le facea pana dimineata cu securistii si apoi se ducea la sfanta slujba unde veneau maicile sa-i sarute mana "prea curata"!?Sa-ti fie frica doar cand te-o pune pe toaca un slujitor al Domnului si nu al lui satana!Fa-ti o Sfanta Cruce si lupta mai departe pentru amaratii care nu mai au alta nadejde. Sa-ti ajute DUMNEZEU!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective