Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SIF Transilvania va investi 20 de milioane de euro la Oglinzi

SIF Transilvania va investi 20 de milioane de euro la Oglinzi

• baza de tratament va functiona numai în cadrul hotelului de patru stele ce va fi construit pentru clientii elitisti • apele minerale de la Oglinzi se mîndresc cu locul cinci în Europa • izvoarele de apã sãratã urmeazã sã fie utilizate pentru tratarea afectiunilor reumatismale, afectiuni neurologice periferice si afectiuni ginecologice • pentru turistii obisnuiti vor fi modernizate în aceastã toamnã cele douã hoteluri existente deja în statiune • în septembrie vor fi evaluate terenurile prin care Consiliul Local Tîrgu Neamt va deveni partener de afaceri al statiunii, în baza parteneriatului public-privat încheiat •

Demersurile de modernizare a Statiunii Bãile Oglinzi sînt într-un stadiu avansat. Mai sînt de obtinut niste avize pentru ca în primãvarã sã înceapã constructia hotelului de patru stele în care va functiona baza de tratament. SIF Transilvania, actionarul principal de la Oglinzi, si-a anuntat intentia de a investi 20 de milioane de euro pentru a face aici cea mai modernã statiune balnearã din Europa, destinatã unui segment elitist de clienti. Aceasta nu înseamnã cã statiunea va întoarce spatele turistilor cu venituri medii, pentru ei vor fi renovate chiar începînd din aceastã toamnã cele douã hoteluri deja existente. Dar nu vor avea acces si la baza de tratament, acesta va fi amenajatã în incinta hotelului de patru stele. Directorul statiunii, Dana Tibeicã, care de o lunã de zile ocupã si functia de vicepresedinte a Patronatului Balnear din România, se declarã multumitã de pasii fãcuti pînã acum. Lucrurile merg mai greu fiindcã toate avizele se obtin la standarde europene. „Sîntem în grafic, am realizat absolut tot ce ne-am propus într-un timp record, mai avem de obtinut o serie de avize. De asemenea, mai trebuie lucrat putin la proiect. Pînã acum noi ne îndreptasem doar spre acel segment elitist de clienti, pentru care era gînditã investitia constînd într-un hotel de patru stele, cu centru independent de conferinte, cu centru SPA, cu zonã de agrement sportiv, ludic si de relaxare. Mai nou, am decis sã renovãm si celelalte douã hoteluri care existã deja în statiune, fiindcã vrem sã ne adresãm unui segment cît mai larg de clienti, functie de posibilitãtile fiecãruia. ÃŽn lunile septembrie-octombrie vom începe renovarea celor douã stabilimente. Constructia propriu-zisã pentru hotelul de patru stele va începe undeva în primãvarã, dupã obtinerea tuturor avizelor. Apa din izvoare va fi utilizatã doar pentru constructia nouã în cadrul cãreia va functiona o bazã de tratament modernã, vrem sã înlocuim absolut tot ce a rãmas din vechea aductiune de apã sãratã. SIF Transilvania, care este cel mai mare jucãtor de pe piata turismului românesc la ora actualã, si-a propus sã redea turismului de sãnãtate Bãile Oglinzi, într-o formã nouã, modernizatã, printr-o investitie de 20 de milioane de euro, astfel ca aceasta sã redevinã Perla Moldovei“, a declarat Dana Tibeicã.
Calitãtile terapeutice ale apelor de la statiune le situeazã pe locul cinci în Europa. A fost stabilit si profilul lor terapeutic, la Oglinzi ar urma sã fie tratate afectiunile reumatismale, afectiunile neurologice periferice, afectiuni ginecologice. „Printre cei mai importanti pasi pe care i-am fãcut pînã acum se numãrã concesionarea factorului natural de curã, apa mineralã terapeuticã. S-au refãcut analizele microbiologice si fizico-chimice ale apelor minerale si am constatat cã apele nu doar si-au pãstrat proprietãtile, ba chiar s-au si îmbunãtãtit, pentru cã, prin calitatea lor, sînt pe locul cinci în Europa, potrivit datelor pe care noi le-am gãsit la Institutul de Balneologie. A fost stabilit profilul terapeutic al apelor, acestea urmeazã sã fie utilizate pentru tratarea afectiunilor reumatismale, afectiuni neurologice periferice, si afectiuni ginecologice. ÃŽn plus, s-a constatat cã aerul de la noi este foarte bogat în ioni negativi, aceastã ionizare ajutã foarte mult în afectiunile neurologice. Acum sîntem în faza prospectiunilor geologice, si urmeazã ca în luna septembrie sã facem evaluarea terenurilor cu care Consiliul Local Tîrgu Neamt va deveni partener de afaceri cu noi, pentru cã se stie cã noi avem încheiat un parteneriat public-privat“, a precizat directoarea statiunii.
Faptul cã Tîrgu Neamt a fost declarat de curînd, prin Hotãrîre de Guvern, statiune turisticã de interes national, aduce beneficii si pentru Bãile Oglinzi, de altfel s-au fãcut demersuri comune cu Primãria pentru îndeplinirea acesti deziderat. „Noi am lucrat intens pentru ca Tîrgu Neamt sã devinã statiune turisticã de interes national, pentru cã se deschid astfel noi orizonturi. Si sã luãm doar cazul Oglinzi, care ar fi putut participa la o licitatie la Casa de Pensii pentru turisti veniti la odihnã. Pentru cã nu era atestatã, a pierdut aceastã licitatie. Un alt avantaj de care poate beneficia o statiune se referã la banii pe care-i poate obtine prin programe structurale, este mult mai usor sã accesezi fonduri cînd esti o statiune turisticã de interes national. Sînt si avantaje legate de reclamã, o statiune va avea parte de o altfel de promovare“, a mai spus dana Tibeicã.
Turistii au venit vara aceasta în numãr mare la Oglinzi, statiunea este plinã, gradul de ocupare este de 100%, pînã pe 15 august nu mai este un loc liber. Pentru a face fatã solicitãrilor, s-a încheiat contract si cu pensiunea „Trei stejari“ pentru cazare, serviciile de masã fiind asigurate la Oglinzi.

Articol afisat de 2183 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective