Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 3 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ilinca Stoica si Alex Ghilea, la turneele finale ale Summer Cup

• turneele finale ale întrecerii încep de astãzi în Elvetia si Franta • la feminin, România a terminat pe 2 concursul preliminar de la Plevna, iar la masculin, a cîstigat seria din Italia •

Ilinca Stoica, de la Condor, si Alexandru Ghilea, de la Tennis Star, reprezintã tenisul din Piatra Neamt în echipele nationale ale României la categoria 16 ani, reprezentative ce încep astãzi parcursurile la turneele finale ale Summer Cup. Aceastã întrecere este echivalentul unui Campionat European pe echipe, însã o eventualã clasare între primele 5 la întrecerile care au loc în Elvetia si, respectiv, Franta, duce la finala mondialã.
Alexandru Ghilea a fost
vioara întîi pentru nationala U-16 a României în turneul preliminar din Italia, de la Arezzo. Cu pietreanul cîstigãtor al tuturor meciurilor în care a evoluat, atît la simplu, cît si la dublu, România a defilat în calificãrile Summer Cup, Grupa A. Mai întîi, România a trecut de Bulgaria, scor 3-0, dupã care de Ungaria, tot 3-0. Rezultatele au adus tricolorii în fata finalei turneului, contra Croatiei, principala favoritã la locul 1. România a învins cu 2-1, Ghilea reusind o victorie clarã în fata numãrului 1 croat, Mate Pavic, scor 6-3, 6-4. Cele douã echipe intrã de astãzi în focurile turneului final al Summer Cup, acolo unde vor mai fi prezente si reprezentativele Spaniei, Cehiei, Frantei, Marii Britanii, Poloniei si Slovaciei. „Capi de serie la tragerea la sorti care va avea loc astãzi (n.r. - ieri) vor fi Spania, Marea Britanie, Cehia si România. Deci cu una din cele trei colege amintite nu putem cãdea în turul 1, dar nici contra Croatiei, pentru cã i-am avut în seria noastrã preliminarã. Rãmîn Franta, Slovacia si Polonia ca posibile adversare, dar îmi doresc mult sã evitãm tara gazdã“, a declarat Petru Iftimie, antrenorul de la Tennis Star al lui Ghilea.
Fetele joacã în Elvetia, la Leysin, unde au ajuns dupã ce si-au cîstigat acest drept în Bulgaria, la Plevna. Acolo a avut loc seria preliminarã din care România si Ungaria s-au calificat mai departe. Româncele au avut baftã la tragerea la sorti si au avut tur liber în prima fazã, dupã care, în turul 2, au cîstigat cu 3-0 în dauna Poloniei. Tot 3-0 s-a terminat si finala, dar pentru Ungaria. Contra maghiarelor a intrat în teren si Illinca Stoica, însã cu dureri mari la spate. Problemele medicale au împiedicat-o pe Stoica sã joace la adevãrata sa valoare si a ratat meciul cu Zsofia Miko (4-6, 1-6). „Acum este în Elvetia, dar tot o doare spatele. Am încercat sã nu o mai lãsãm sã joace pentru cã îi este foarte greu sã ajute cu ceva nationala în starea aceasta. Din pãcate ne-am lovit de refuzul selectionerului. Sperãm sã se prezinte cît mai bine la meciuri si sã poatã juca asa cum îsi doreste, dar îmi este greu de crezut cã se va întîmpla o minune“, a declarat Romeo Stoica, antrenorul de la Condor al sportivei pietrene. Celelalte echipe calificate la Summer Cup, turneul final feminin, sînt: Belarus, Croatia, Germania, Ungaria, Rusia, Slovacia, Ucraina.

Articol afisat de 1246 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective