Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboiul continuã în Consiliul Local

Rãzboiul continuã în Consiliul Local

• consilierii PSD nu s-au prezintat la sedintã acuzînd atitudinea belicoasã a primarului Leoreanu • edilul aflase de dimineatã de planurile PSD si a amenintat iarãsi cu organizarea de alegeri anticipate • sedinta nu s-a putut tine din lipsa cvorumului, rãmînînd sã se stabileascã tactica pentru urmãtoarea reuniune a alesilor romascanilor •

Pesedistii romascani au mai „sãrit“ o sedintã extraordinarã de Consiliu Local, pe cea din 3 august, invocînd atitudinea primarului Laurentiu Dan Leoreanu, ceea ce a dus, din lipsã de cvorum, la suspendarea lucrãrilor. La întîlnire au fost prezenti doar 10 din cei 21 de alesi, asa cã presedintele de sedintã, consilierul PNDC Sorin Dumitru Cazan, a suspendat lucrãrile. Cinci din cei sapte pesedisti din CL Roman au explicat de ce nu vin la sedintã, la ora 14, cu douã ore înainte de începerea extraordinarei. „Am recurs la aceastã formã de protest în urma unor afirmatii mai belicoase din partea domnului primar, atacuri pe care le considerãm exacerbate, populiste si total nejustificate, atîta timp cît dumnealui detine controlul absolut asupra Consiliului Local, cu PNL, PD-L si PNDC avînd o majoritate de douã treimi care-i permite sã aprobe orice proiect de hotãrîre fãrã sprijinul PSD. Anuntãm cã nu vom veni la sedintã, absentã pe care o motivãm prin atitudinea pe care o are domnul primar asupra PSD. De asemenea, am fost nevoiti, pe parcursul acestui mandat, sã luãm unele decizii în urma unor informatii mai putin corecte ale domnului primar. Si aici mã refer, de exemplu, la o cerere a unui om de afaceri din Roman care voia, pe cheltuiala lui, sã facã un adãpost pentru cîini. Cînd a venit initiativa de construire a unui adãpost din partea domnului primar, ni s-a spus, fãrã sã ni se arate documente, cã acea pesoanã voia bani de la Consiliul Local, dar, din documente rezulta cu totul alt lucru. De asemenea, cînd PSD a avut initiativa de a elimina taxa de 1‰ din cifra de afaceri, deoarece firmele pleacã din Roman si din cauza acestei taxe, ni s-a spus cã din 2003 doar patru firme si-au mutat sediul din municipiu, lucru total neadevãrat. La Registrul Comertului sînt în evidentã 71 de societãti care si-au schimbat sediul din Roman din 2003 pînã în prezent, marea majoritate din cauza acestei taxe. Am retras acel proiect de pe ordinea de zi si în urma acestei informatii neadevãrate pe care ne-a oferit-o domnul primar“, a mai declarat consilierul local Lucian Micu, vicepresedinte PSD Roman. Acesta a mai amintit si alte ipostaze în care primarul Leoreanu a „suntat“ PSD, cu proiectul Casa Verde, unde termenul limitã ar fi fost 7 august, nu 31 iulie.
Primarul Laurentiu Dan Leoreanu aflase de dimineatã cã pesedistii plãnuiau sã nu se prezinte si a amenintat iarãsi cu anticipatele. „Sînt, în general, un om foarte bine informat si am aflat cã nu vor veni nici astãzi la sedinta de Consiliu Local. Nu stiu dacã asta nu aratã o imaturitate din punct de vedere a abordãrii cu responsabilitate a problemelor pe care le avem si ne jucãm asa, precum copiii la grãdinitã, cu cãsuta coloratã, dacã stau în ea sau nu stau în ea. Voi convoca imediat, în termen de cinci zile, o sedintã ordinarã si voi merge din sedintã ordinarã în sedintã ordinarã si, dacã nu se prezintã la trei sedinte, organizãm alegeri anticipate de Consiliu Local la Roman“, a declarat Laurentiu Dan Leoreanu. Dupã ce lucrurile s-au derulat conform acestui plan dinainte stabilit, primarul a trecut în revistã proiectele si a întrebat consilierii prezenti dacã au propuneri pentru deblocarea situatiei. „Aveam vreo cinci proiecte de hotãrîre care erau parte din documentatia necesarã pentru aprobarea la Bucuresti a unor proiecte, cum ar fi sala de sport de la Colegiul Tehnic «Miron Costin» sau terenul pentru artera ocolitoare de est, care trebuia transferat de la Administratia Domeniilor Statului. Acestea trebuiau sã ajungã la ministere pentru aprobare, aveam de gînd sã merg joi în capitalã pentru acest lucru. As dori ca sã se facã propuneri din partea celor prezenti pentru a rezolva aceastã stare de fapt, pentru cã altfel este aruncatã la gunoi munca atîtor oameni din primãrie. Pentru cã în spatele fiecãrui proiect de hotãrîre se ascund dosare voluminoase, cu studii de fezabilitate, proiecte tehnice, la care s-a muncit zi si noapte pentru a ne încadra în termene“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Consilierii au rãmas sã discute cu edilul sef cînd si cum sã convoace o nouã sedintã, la ce datã si de ce tip, extraordinarã sau ordinarã, pentru a se iesi din acest blocaj.

Articol afisat de 1374 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de van kiparos la data 04.08.2009 09:42
Caricatura
Primarul Romanului este un kkt cu ochi care se crede mare scula . Nu imbratisez o anume orientare politica , ci ma uit spre edilul nr. 1 , indiferent de la ce partid vine."Laur"-ul este o caracuda , ca si tatanele lui . Ma mir ca romascanii l-au ales . O fi fost " Miecrurea cenusii" cand au pus voturile in urna!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective