Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 4 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Schizofrenia presei

Printre brandurile politice iscodite în cartea sa, Cum se face un Nimeni, analistul media Iulian Comãnescu trece si pe Elena Udrea.
La Zig-Zag cu Ion Cristoiu de pe Antena 3, am dezbãtut cu tînãrul autor imaginea publicã a Elenei Udrea: cea de persoanã sexy.
Am abordat acest subiect si într-un dialog, tot la Zig-Zag, chiar cu Elena Udrea. Dupã un filmulet continînd secvente TV axate nu pe creierul, ci pe trupul distinsei politiciene, am întrebat-o:
- De ce toate politicienele de la noi sînt înfãtisate la TV de la gît în sus, în timp ce dumneavoastrã sînteti cultivatã de la gît în jos?
- Pentru cã asa preferati dumneavoastrã, Presa, sã mã înfãtisati! - a rãspuns interlocutoarea.
Asa cum am mai scris, replica Elenei Udrea a fost de nota 10 în materie de prestatie mediaticã. Pentru mine, cel putin, subiectul pãrea închis. Scandalul numit Elena Udrea îsi face Imaginea l-a redeschis. Recent televiziunile au difuzat cu o insistentã frizînd descreierarea secventa înfãtisînd-o pe ministra Turismului în ipostaze fãrã nici o legãturã cu postul de administrator al unui domeniu: punîndu-si, nu fãrã cochetãrie, casca de pilot înainte de a se urca într-un automobil, cîntînd stîngaci la fluier. Atît comentariile din off (o premierã în istoria presei de stiri, deoarece informatia trebuie prezentatã sec), cît si sporovãielile din nesfîrsitele talk-show-uri, au fost tot atîtea incriminãri ale Elenei Udrea, pentru cã îsi face imagine. M-am interesat asupra secventelor difuzate de televiziuni si am aflat urmãtoarele: Vineri, 17 iulie 2009, ministrul Turismului a fãcut o vizitã de lucru la Sibiu. Aici, domnia sa a fost la Muzeul în aer liber Astra, s-a plimbat într-o caleascã trasã de cai albi si a încercat sã cînte la fluier. Nimic condamnabil în toate aceste gesturi. Un demnitar, mai ales cînd e si o vedetã, se bucurã, pe parcursul vizitei în tarã, de tot felul de chestii de protocol. Presedintelui i se dã nesãrata pîine cu sare. Premierul e invitat sã coseascã. Elena Udrea a trebuit sã asculte un artist popular cîntînd la fluier. Din motive de protocol a cerut fluierul si a schitat un exercitiu. La fata locului au fost echipele mai tuturor televiziunilor, care au imortalizat-o în astfel de ipostaze tinînd exclusiv de imagine. Seara, aceste secvente au fost difuzate de toate televiziunile. Foarte bine! Secventele cu Elena Udrea aduc rating.
Numai cã subsemnatul Cîrtitor de serviciu, întreabã: Ce vinã are Elena Udrea pentru cã aceste secvente tinînd de imagine pur si simplu au ajuns în fata întregii natiuni? A constrîns Elena Udrea posturile TV sã trimitã echipe la Sibiu s-o filmeze cîntînd la fluier si, apoi, sã le difuzeze? Evident, nu! Televiziunile au procedat astfel pentru cã, repet, secventele respective aduc rating. N-am nimic împotriva deciziei de a trimite echipe s-o urmãreascã pe Elena Udrea în timpul vizitei la Sibiu. Se presupunea cã ambitioasa politicianã va face declaratii de interes public în ce priveste soarta turismului românesc. Din cîte se vede, Elena Udrea n-a fãcut nici o declaratie tinînd de fisa postului. A fãcut, în schimb, gesturi protocolare. De ce nu s-a gãsit la nivelul conducerilor TV de la Bucuresti cineva care sã spunã: Nu ne intereseazã secventele cu Elena Udrea! Sînt secvente prin care-si face imagine. Noi nu sîntem chibiti electorali ai domniei sale. Vom difuza doar declaratii si imagini de interes public ale doamnei ministru. Difuzînd în nestire secvente de campanie electoralã ale Elenei Udrea si criticînd-o în acelasi timp, presa noastrã a confirmat diagnosticul de schizofrenie profesionalã.

Articol afisat de 1321 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 04.08.2009 15:54
In ce hal se poate prostitua un ziarist!
Cat de jegos s-a dovedit a fi nesimtitul de Cristoiu!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective