Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 4 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul ar trebui sã inventeze un... Kapetanos

Ceahlãul ar trebui sã inventeze un... Kapetanos

• galben-negrii au pierdut un meci în care au fost egalii Stelei si în care au lãsat impresia cã pot face fatã Ligii I • Ceahlãul a alergat enorm si a fost aproape sã cîstige un punct • lipsa de experientã si minusurile ofensive au privat echipa lui Florin Marin de un egal meritat •



Ceahlãul a primit premiul fair-play pentru 2008-2009 din partea FRF dupã care a debutat frumos în Liga I, împortiva unei formatii mai mature si mai echilibrate. Pãcat cã rezultatul nu a venit în sprijinul evolutiei sale, victoria Stelei conturîndu-se abia în ultimele 10 minute. Ceahlãul - Steaua s-a terminat 0-2, dupã golurile marcate de mereu norocosul grec Kapenatos (‘81) si de columbianul Toja (‘90), autor al unui sut de zile mari din interiorul careului. Cu cea mai tînãrã trupã din primul esalon românesc, formatia pietreanã a luat meciul în piept si a încercat surpriza din start. Dupã 15 minute furibunde, în care a ratat si douã ocazii monumentale, Ceahlãul s-a asezat temeinic pe metereze. A întîmpinat atacurile rivalilor, a fãcut presing ucigãtor si a împins mingea în lateral si înspre poarta lui Tãtãrusanu. Florin Marin l-a blocat pe Onicas cu Fabbron, Achim si Cebotaru au muncit asa cum era de asteptat, iar Toja, Grzelak, Surdu si Stancu au înotat în gol, pentru cã si fundasii au jucat perfect. Numai Prodan a dat impresia cã nu este pion de bazã în angrenajul Ceahlãului, nou-venitul fiind pierdut adesea de Nicolitã si Golanski. Asezarea tacticã a convenit nemtenilor, care prin muncã duceau meciul spre un egal meritat, dar forta de atac a lãsat de dorit. ÃŽn afara fazei din minutul 6, cînd Ceahlãul a trecut în douã rînduri pe lîngã fericire, suporterii nu au mai tresãrit pentru alte faze de poartã. Lipsa lui Doicaru si a unei alte solutii ofensive viabile, avînd în vedere cã oboseala s-a acumulat la Fabbron si Gafita de-a lungul partidei, au fãcut ca nemtenii sã se apropie fãrã periculozitate de poarta adversã. Nici mijlocasii nu au putut urca, din aceleasi motive de obosealã, asa cã atacul a rãmas fãrã vigoare. „Nu mai aducem alt atacant“, a spus Florin Marin la finalul meciului, convins cã solutiile pe care le are îi ajung pentru a si marca în viitor.

Ocazii putine, goluri aplaudate

Steaua venit la Piatra Neamt sã cîstige, dar a dat peste un Ceahlãul mult mai artãgos si mai bine pregãtit decît Motherwell si Ujpest. Cu lectia bine învãtatã, nemtenii au început tare si au jucat cu tupeu, Prodan (‘3 si ‘4) fiind primul expeditor de baloane spre poarta lui Tãtãrusanu, dupã care Savu a prins la devierea lui Stancu. ÃŽn minutul 6 era sã explodeze bomba. Achim si Cebotaru au scos o minge la mijloc spre dreapta la Bãdescu, iar vitezistul a centrat bine. Fabbron a cîstigat duelul aerien cu Goian si Tãtãrusanu, balonul sãrind la Gafita. Aflat la 7-8 metri de poarta stelistã, golgheterul din 2009 al Ceahlãului a lobat peste Baciu, dar Goian a respins de pe linia portii. Stadionul a urlat „Gooool!!!“, dar degeaba. Ceahlãul a repus de la margine, balonul a ajuns în careu la Fabbron, care cu un fundas în spate, a sutat la firul ierbii pentru reflexul lui Tãtãrusanu.
De aici, Ceahlãul nu a mai contat în atac. Steaua a pus stãpînire pe minge si a încercat sã desfacã lacãtul nemtean. Stancu (‘27) a deviat o centrare de la Nicolitã, dar a ratat tinta, iar foarfeca lateralã a lui Fabbron (‘30) a fost blocatã de Goian. Prima fazã notabilã a reprizei secunde a venit cînd Barna (‘61) a sutat din loviturã liberã, dar mingea a iesit din cadrul portii dupã ce a lovit în spate un adversar. A intrat si Kapetanos (‘63),pentru ca în minutul 65, grecul sã-si facã simtitã prezenta pe teren, mingea deviatã cu capul de acesta fiind blocatã cu greu de fundasii pietreni. Steaua a continuat cu rãbdare sã profite de lipsa de curaj a Ceahlãului, iar inevitabilul s-a produs în minutul 81. Surdu a scãpat pe dreapta, a fost ajuns si blocat de Barna, dar a recuperat repede în careul lui Savu. De lîngã tusã a centrat în careul de 6 metri, iar Kapetanos a pus fruntea si a marcat. Curios sau poate nu, majoritatea suporterilor veniti la meci au sãrit în sus de bucurie la marcarea golului Stelei. ÃŽn minutul 90, Burlacu a pierdut o minge la Toja, columbianul a intrat în careu si l-a driblat pe Forminte, dupã care a sutat violent: 0-2.


Articol afisat de 1324 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective