Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CE CAUTÃ DNA LA PERMISE?

CE CAUTÃ DNA LA PERMISE?

• presupusele ilegalitãti comise de diversi functionari de la Serviciul Permise Neamt sînt anchetate în douã dosare penale • unul se aflã în lucru la DNA Bacãu, iar celãlalt la Parchetul Judetean Neamt • anchetatorii detin date cã mai multe persoane ar fi obtinut permise de conducere apelînd la metoda „pierderii documentului“ •

Ancheta privind preusupusele ilegalitãti comise la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si ÃŽnmatriculãri a Vehiculelor Neamt, se desfãsoarã pe douã planuri. Un dosar se aflã în lucru pe masa procurorilor anticoruptie bãcãuani, celãlalt la Parchetul Judetean. „Spargerea“ anchetei în douã dosare se datoreazã calitãtii celor cercetati. Astfel, ofiterii sînt cercetati de DNA Bacãu, iar subofiterii de procurorii de la Parchetul Neamt. Din informatiile pe care „Monitorul“ le-a obtinut rezultã cã anchetatorii ar detine probe clare, inclusiv interceptãri telefonice, care aratã cã mai multi functionari au cãlcat pe bec. Este vorba în principal de eliberarea de permise de conducere unor persoane care nu aveau acest drept. Adicã indivizi care nu urmau cursurile scolilor de soferi, dar obtineau permisul în schimbul unor sume de bani. Anchetatorii afirmã cã pretul unui astfel de permis pleca de la suma de 1.300 de euro (categoria B), 1.800 de euro (categoria C) si sãrea peste 2.000 de euro în cazul în care doritorul voia permis cu mai multe categorii. Din surse demne de încredere, dar care au dorit sã-si pãstreze anonimatul, am aflat cã procedura era una destul de simplã, iar cei care apelau la ea, si ne referim la cei din interiorul institutiei, erau convinsi cã faptele nu pot fi descoperite. Bineînteles cã toate acestea ar fi fost irealizabile dacã în ecuatie nu intrau intermediarii care racolau indivizii dornici de a intra în posesia permisului de conducere fãrã sã facã scoala. Dupã ce toate detaliile erau puse la punct, „clientul“ trebuia sã declare la politie cã ar fi pierdut permisul de conducere. ÃŽn declaratie, el trebuia sã stipuleze clar cã permisul îl obtinuse înainte de anul 1996, perioadã în care evidenta permiselor era tinutã pe fise. Ulterior anului respectiv, evidenta conducãtorilor auto a fost schimbatã, ea fiind computerizatã. Sursa noastrã spune cã cei vizati de procurorii anticoruptie au crezut cã dacã s-a renuntat la fise, evidenta detinãtorilor de permise de dinainte de 1996 ar fi fost mai greu de stabilit. Tocmai aici a fost surpriza anchetatorilor care au gãsit datele ce le permit sã verifice cazurile reclamate. Adicã sã-i verifice pe cei care ar fi obtinut permise de conducere apelînd la aceastã metodã. Rãmîne de vãzut ce se va întîmpla în continuare si dacã, asa cum ar fi normal de altfel, cele douã dosare penale vor fi conexate.
Reamintim cã, în ultima decadã a lunii iulie, procurorii DNA Bacãu au descins la sediul Serviciului Permise Neamt, de unde au ridicat mai multi saci cu documente, dar si unitãtile de calculator. Într-un comunicat remis presei, procurorii DNA au confirmat cã se efectueazã cercetãri în legãturã cu eliberarea de cãtre functionari publici din cadrul serviciului de permise de conducere unor persoane ce nu au fost instruite si nu au sustinut examenul necesar dobîndirii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, contra unor sume de bani, primite cu titlu de mitã.
Urmãrirea penalã vizeazã adãugarea pe permisele de conducere ale unor persoane a unor categorii la cele preexistente, fãrã sustinerea examenului corespunzãtor, contra unor sume de bani primite cu titlu de mitã. Cercetãrile se desfãsoarã sub aspectul comiterii infractiunilor de dare si luare de mitã, trafic de influentã si fals intelectual.

Articol afisat de 2530 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective