Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Surprizã în dosarul „Mitã la Dealul Mãrului“

• actele de însotire a mãrfii din dosarul primarului de la Poienari au fost legale • asa, este greu de înteles de ce a vrut primarul sã dea mitã unui politist • oricum, va urma un proces •

Justitia urmeazã sã se pronunte în lunile urmãtoare cu privire la vinovãtia sau nevinovãtia primarului comunei Poienari, Vasile Emil Dascãlu, trimis în judecatã pentru un presupus act de coruptie - mita de 15 milioane de lei oferitã pentru cumpãrarea indulgentei unui agent de la Biroul Politiei Rurale Roman. Chiar si în cazul în care va fi gãsit responsabil de fapta incriminatã, dupã ultimele date parvenite redactiei „Monitorul“, dispare chiar motivul ce a dus la realizarea flagrantului. Din actele de cercetare penalã a reiesit cã „spaga“ urma sã fie datã, la restaurantul unui motel, pentru ca omul legii sã „închidã ochii“ la un transport presupus ilegal de lemne de foc din zona Poienarilor. Culmea este cã instanta a decis recent cã tranzactia dintre primar, ca vînzãtor si romascanul Daniel O., ca si cumpãrãtor, a fost perfect legalã.

Ce spun judecãtorii romascani

Magistratii au stabilit cã „prin plîngerea contraventionalã înregistratã pe rolul Judecãtoriei Roman, petentul a solicitat anularea procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor întocmit de Politia Roman prin care i-a fost aplicatã o amendã în sumã de 1.000 pentru sãvîrsirea contraventiei prevãzute de art. 1 lit p din Legea 31/2000 constînd în aceea cã în data de 17.12.2008, ora 11.40 a fost depistat pe raza satului Gîdinti, transportînd cu autotractorul NT 01 YPA si remorca NT 05 YBZ, proprietatea Suinprod, material lemnos în stare verde, nemarcat, de diferite esente, fãrã a avea documente legale de provenientã. Petentul motiveazã cã, în fapt, în data de 17.12.2008 a cumpãrat de la primarul comunei Poienari, circa 12 metri cubi de lemne pentru foc. Fiind angajat la firmei Suinprod, a închiriat un autotractor conform facturii si s-a deplasat în comuna Poienari, de unde a cumpãrat lemne, vînzãtorul eliberîndu-i douã avize de însotire a mãrfii. Din întîmpinarea organului constatator, se retine cã fapta sãvîrsitã de petent este pe deplin doveditã si cã procesul-verbal este legal întocmit. Alãturat, au fost înaintate instantei înscrisuri. Desi legal citat, organul constatator nu a fost reprezentat în fata instantei si nici nu a formulat alte apãrãri sau probatorii. Examinînd lucrãrile dosarului si probatoriul administrat, instanta retine cã prin procesul verbal seria AP nr. 0228817 din 17.12.2008, Politia Roman i-a aplicat petentului sanctiunea amenzii de 1.000 de lei. Petentul nu se face vinovat de contraventia retinutã în sarcina sa, acesta fãcînd dovada cã a avut documente de însotire a mãrfii, eliberate chiar de primarul comunei Poienari, cel care i-a si vîndut materialul lemnos. De aceea, se va admite plîngerea si va fi anulat procesul verbal întocmit de Politia Roman la 17.12.2008. Pentru aceste motive, în numele legii hotãrãste: Admite plîngerea contraventionalã formulatã de petent împotriva procesului verbal seria AP nr. 0228817 din 17 dec 2008 întocmit de Politia Roman, pe care îl anuleazã“. Primarul Vasile Emil Dascãlu a refuzat sã comenteze decizia instantei, precizînd cã asteaptã procesul în care este inculpat, pentru stabilirea întregului adevãr.

Pentru ce mitã?

Reamintim cã primarul de la Poienari a fost trimis în judecatã pentru dare de mitã. Evenimentele s-au derulat la jumãtatea lunii decembrie, dupã ce omul legii nu a acceptat trocul, ci si-a anuntat superiorii. A fost organizat un flagrant la popasul de la Dealul Mãrului, pe 21 decembrie 2008. Totul a plecat de la o misiune organizatã de Biroul Politiei Rurale Roman în apropierea Poienarilor, pe linia sustragerii si comercializãrii ilicite a materialului lemnos si supravegherea traficului, ocazie cu care a fost depistat un transport cu actele presupus mãsluite. Oamenii legii au crezut cã încãrcãtura nu are documente de provenientã si transport în regulã, iar surpriza a venit abia cînd tocmai primarul Dascãlu a încercat sã „intervinã“. Acesta a intrat în vorbã cu un agent cãruia i-a spus ca este dispus sã îl plãteascã pentru ca sã închidã ochii. Politistul l-a refuzat, dar dupã interventii repetate si-a anuntat superiorii. Ulterior, a fost pus la cale flagrantul.

Articol afisat de 2244 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective