Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul, umilitã în fata a aproape 13.000 de oameni

Ceahlãul, umilitã în fata a aproape 13.000 de oameni

• Dinamo s-a distrat la Piatra Neamt cu un adversar care pare cã nu face diferenta între Liga a II-a si Liga I, jucînd cu aceeasi vitezã ca la matineu • nemtenii au pierdut clar duelurile „unu la unu“, Cristea fãcînd din Burlacu un simplu anonim • Ceahlãul - Dinamo 0-4 (0-2), prin golurile lui Dãnciulescu (‘5, ‘78), Cristea (‘23) si Torje (‘48) • Vezi video



Ceahlãul a fost jalnicã în fata lui Dinamo, o altã formatie care nu a jucat aproape nimic, dar care a fost pragmaticã. Greselile personale au dus practic la un 0-4 în conformitate cu cele întîmplate pe teren. Din punct de vedere defensiv, nimic nu le-a iesit elevilor lui Florin Marin, iar acesta din urmã parcã nu a avut nici el reactie la cele întîmplate pe gazon, iesirile de altã datã la marginea terenului pentru a îsi cravasa jucãtorii fiind rare. Cînd vine vorba de posesia mingii, Ceahlãul paseazã mult în spate si în lateral, mai ales spre dreapta. Viteza de pasare este însã micã, baloanele plimbîndu-se în loc sã alerge, nemtenii nerealizînd, se pare, cã adversarii din Liga I au calitãti fizice mai bune si se repliazã mult mai atent si mai organizat decît echipele din B.

Burlacu pãrea cã este un cîstig pe postul de fundas dreapta, însã pînã la duelul direct cu Adrian Cristea de sîmbãtã searã, dinamovistul ridiculizîndu-l dintr-o fentã din corp si pasînd pentru deschiderea scorului. Mai departe, duelul dintre cei doi a fost adjudecat clar de jucãtorul lui Bonetti, care l-a trimis spre anonimat pe nemtean. Iar jocul extrem de slab fãcut de Burlacu cu Dinamo aduce aminte si de gafa de la golul doi al Stelei, în prima rundã, cînd a fost deposedat în tusã de Toja. Pe partea cealaltã a apãrãrii pietrene, Barna nu s-a putut tine de Torje, iar în centru Onciu, Achim, Forminte si Floricel au gafat în grup sau pe rînd la reusitele adversarilor. Prodan a fost din nou ca si inexistent, iar Cebotaru a alergat în van, oboseala acumulatã si urcarea ca al doilea vîrf fãcîndu-l pe moldovean sã nu joace aproape nimic. Peste toate, nici Savu nu a avut o evolutie care sã dea încredere echipei, primind gol printre picioare de la Cristea si încã unul la coltul scurt cu un sut nu foarte bun de la Torje.

Toate acestea s-au întîmplat în fata a a aproape 13.000 de suporteri, care veniserã la stadion sã vadã minunea. Nu putini erau cei care chiar credeau înainte de meci cã Ceahlãul putea scoate mãcar un egal cu Dinamo, asa cum nu putini erau cei ce spuneau dupã joc cã nu vor mai veni curînd la stadion, evolutia echipei în jocul cu Dinamo fiind principala vinã.

Valoarea individualã a fãcut diferenta

Torje (‘3) a fost primul care a încercat sã înscrie, printr-un sut de la aproape 50 de metri, respins cu greu în corner de Savu, pentru ca în minutul 5 Burlacu sã fie jalon pe lîngã un Adrian Cristea care a centrat pe jos, foarte slab. Chiar si asa Forminte nu a reactionat, mingea trecîndu-i printre picioare, iar Dãnciulescu nu a irosit sansa golului. Bãdescu (‘22) a ajuns prea tîrziu la o angajare în adîncime a lui Achim, dar a prins Dolha, pentru ca un minut mai tîrziu Cristea sã slalomeze printre cinci nemteni, Burlacu, Bãdescu, Achim, Floricel si Onciu, si sã marcheze cu un sut din 15 metri printre picioarele lui Savu. Zarurile erau aruncate, chiar dacã Dinamo nu a trãit decît din aceste faze individuale ale lui Cristea. Gafita (‘31) s-a bãtut pentru o minge cu ambii fundasi centrali dinamovisti, reusind sã cîstige prim-planul, l-a depãsit pe Dolha, dar a sutat slab pentru respingerea unui fundas advers. Bãdescu (‘35) a sutat pentru parada bunã a lui Dolha, iar Floricel a scos de pe linia portii dupã pãtrunderea bunã a lui N’Doye (‘39).

Nici nu a început bine repriza secundã si Torje (‘48) a înscris dupã un un-doi cu Dãniulescu în care au fost pãcãliti usor Barna si Floricel. „Trasorul“ lui Torje nu a fost foarte puternic sau foarte bine plasat, însã Savu si-a uitat plonjoanele la vestiare si a scos iar mingea din plasã. Achim putea marca în urma unui din loviturã liberã în minutul 58, dar balonul a ocolit poarta unui Dolha rãmas fãrã reactie, pentru ca portarul bucurestenilor sã prindã la „capul“ lui Barna (‘61). Niculae (‘64), Gafita (‘76) si Niculescu (‘76) au mai încercat si ei sã-si treacã numele pe lista marcatorilor, dar tot Dãnciulescu a închis tabela. Zicu, Niculescu si Scarlatache au lucrat pentru centrarea perfectã a ultimului la capãtul cãreia s-a aflat Dãnciulescu (‘78), nemarcat în careul pietrean. „Corbul“ a plonjat pentru o loviturã de cap perfectã care l-a învins pe Rohetki, portar intrat în minutul 54 în locul lui Savu.

„Am primit o lectie de la Dinamo. Si eu si jucãtorii avem de învãtat din aceastã înfrîngere. Cred cã diferenta fatã de meciul cu Steaua este cã astãzi (n.r. - sîmbãtã) am primit gol foarte devreme. De asemenea, Dinamo a cîstigat pentru cã jucãtorii sãi au fãcut diferenta în duelurile «unu la unu». Am primit goluri cu mare usurintã pe greseli mari ale fundasilor“, a afirmat la finalul partidei antrenorul Florin Marin. Dario Bonetti, care astfel si-a salvat locul la Dinamo, a apreciat victoria ca una venitã foarte bine înainte de partida cu Slovan Liberec în Europa League.

Vezi video:

Articol afisat de 1742 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective