Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sarpe reclamat la 112

Sarpe reclamat la 112

• o pietreancã a gãsit, în fata usii de la intrarea în beci, un sarpe înfiorãtor • „N-am mai vãzut un astfel de sarpe. Avea peste un metru lungime si era negru“, a spus Maria Aanei • reptila a fost prinsã de pompierii militari, chemati la fata locului prin serviciul 112 • reprezentantii DSV Neamt afirmã cã este vorba de un sarpe obisnuit, inofensiv •

O pietreancã a avut ceva emotii dupã ce, în urmã cu douã zile, a gãsit un sarpe în fata usii de la intrarea în beciul situat sub casã. Speriatã, a cerut ajutorul unui vecin pentru a captura reptila, însã intentia lor s-a soldat cu un esec. ÃŽn aceste conditii, prin apelul de urgentã 112, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari care s-au deplasat la fata locului, reusind sã captureze reptila. Incidentul s-a înregistrat luni dupã amiazã, în jurul orei 17. Anterior acestei ore, Maria Aanei (foto) observase cã o sopîrlã se strecurase în beci si a lãsat usa deschisã pentru ca sã poatã iesi. „Nu mai tin minte exact ce orã era, însã am vãzut o sopîrlã cã a intrat în beci si am lãsat usa deschisã ca sã intre. Dupã cîteva zeci de minute am revenit sã vãd dacã a iesit. Cînd am ajuns în fata usii am vãzut un sarpe încolãtãcit care, cred eu, se pregãtea sã intre în beci. Este posibil sã fi ajuns acolo urmãrind reptila. M-am speriat, pentru cã nu am mai vãzut în aceastã zonã, în care locuiesc de 40 de ani, un sarpe atît de mare. S-a speriat si el, pentru cã s-a ascuns imediat dupã un dulap. Am închis usa beciului, pentru cã îmi era fricã sã nu intre acolo, cã l-am fi gãsit destul de greu, dupã care am cerut ajutorul unui vecin. Cînd am ajuns înapoi, am gãsit sarpele în acelasi loc, dupã dulap. Am sunat la 112 si le-am spus despre ce este vorba. Ne-au spus sã luãm legãtura cu cei de la Muzeul de Stiinte Naturale, însã aici nu am mai gãsit pe nimeni. Am sunat din nou la 112, iar de data asta ne-au transferat apelul la Pompieri. Le-am explicat ce s-a întîmplat, iar dupã cîteva minute un echipaj a ajuns la mine acasã. Sarpele iesise de dupã dulap si se ascunsese dupã un sac. Un pompier a reusit sã-l prindã de coadã si de cap, dupã care l-a bãgat într-un sac de rafie si l-au dus la Directia Sanitar Veterinarã. Era un sarpe negru, iar pe burtã albicios. ÃŽn grãdinã am mai vãzut serpi, dar nici unul nu era atît de mare ca acesta“, a declarat Maria Aanei. Casa pietrencei se aflã pe strada Ion Creangã, în imediata apropiere a Cozlei.
Pusi în fata unei situatii inedite, pompierii au cãutat solutii pentru a gãzdui reptila. Au gãsit întelegere la reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare care au preluat sarpele pînã cînd se va lua o decizie în ceea ce-l priveste. „La ora 18.24, Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt a fost solicitat de d-na Maria A. pentru degajarea unui sarpe aflat în locuinta proprietate personala situatã pe strada Ion Creangã din Piatra Neamt. La fata locului s-a deplasat echipajul de descarcerare care, sub comanda inspectorului sef colonelul Niticã Ioan, a imobilizat sarpele, de aproximativ un metru lungime, aflat la intrarea în locuintã si l-au transportat în conditii de sigurantã la Directia Sanitar Veterinarã Neamt“, a declarat cãpitanul Iulian Jugan, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt.
Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare sînt de pãrere cã sarpele este inofensiv si face parte dintr-o specie cunoscutã. „Ne-au contactat reprezentantii ISU si ne-au cerut ajutorul pentru a gãzdui un sarpe. Urmeazã ca pompierii sã ia legãtura cu reprezentantii firmei Urban, pentru a vedea dacã nu sînt interesati de aceastã reptilã pentru Parcul Zoo pe care îl administreazã. Dacã nu-l doresc, cel mai probabil sarpele va fi eliberat în pãdure. Face parte dintr-o specie autohtonã cunoscutã si nu este periculos“, a declarat Constantin Lipan, adjunctul sefului Directiei Sanitar Veterinare Neamt.

Articol afisat de 2734 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective