Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
3 trãsnete - 3 morti

3 trãsnete - 3 morti

• un sãtean din Borca a murit, iar cumnatul sãu care se afla la o distantã de 20 de metri, a scãpat cu viatã • cei doi se întorceau de la cosit, cînd au fost prinsi de o puternicã furtunã • de la începutul anului, în Neamt, trei persoane au murit dupã ce au fost lovite de trãsnet •

Un bãrbat, în vîrstã de 67 de ani, din comuna Borca murit ucis de trãsnet, incidentul înregistrîndu-se marti, 18 august, în punctul cunoscut de localnici sub denumirea de „Piciorul Scurt“. Ion T. a plecat dis de dimineatã sã-i dea o mînã de ajutor cumnatului sãu care avea de cosit cîteva prãjini de fîn. Spre searã, în jurul orei 19, cerul s-a înnorat, iar cei doi bãrbati au hotãrît sã plece spre casã pentru a nu-i prinde ploaia. Ei nu au avut noroc, fiind prinsi de o furtunã puternicã în timp ce se afla pe drum. Grãbit, Ion T. se afla în fatã, iar cumnatul sãu îl urma la o distantã de aproximativ 20 de metri. La un moment dat, a început sã tune si sã fulgere, o puternicã descãrcare electricã trîntindu-i pe cei doi la pãmînt. Cel mai probabil, trãsnetul a fost atras de coasa din metal pe care Ion T. o transporta pe umãr. Dacã pentru bãrbatul de 67 de ani nu a mai fost nici o sansã de supravietuire, trãsnetul ucigîndu-l pe loc, cumnatul lui a scãpat cu o sperieturã zdravanã. Politistii din comunã au fost anuntati de cele întîmplate, prin apelul de urgentã 112. „Postul de Politie a fost sesizat, prin 112, despre faptul cã în timp ce se afla în punctul „Piciorul Scurt”, din satul Sabasa, comuna Borca, Ion T., de 67 de ani, a fost lovit de un trãsnet si a decedat. Bãrbatul se întorcea de la cosit, iar în momentul în care s-a întîmplat tragedia se afla pe un drum situat între douã livezi. Celelãlalt bãrbat, care se afla cu el, a scãpat cu viatã“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã în vederea efectuãrii necropsiei. Ion T. este al treilea nemtean care a murit în acest an rãpus de trãsnet.
Celelalte douã tragedii s-au consumat în iunie. Constantin Bocancea, în vîrstã de 54 de ani, din Dumbrava Rosie, a mers în ziua de 12 iunie, însotit de doi vecini, în pãdurea Nicoresti pentru a culege ciuperci. La un moment dat a început ploaia, iar cei trei au încercat sã se adãposteascã. Neinspirat, Bocancea s-a ascuns sub un copac, în timp ce ceilalti doi vecini au rãmas sub cerul liber. Un fulger a lovit copacul, iar bãrbatul nu a mai avut nici o sansã de supravietuire. Descãrcarea electricã i-a pãtruns prin nas si i-a iesit prin picior. Ca tragedia sã fie si mai mare, Bocancea a murit chiar în ziua în care urma sã împlineascã 54 de ani. Bãrbatul iesise la pensie, iar unul dintre hobby-urile sale era plimbatul prin pãdure si culesul ciupercilor. Amicii sãi au fost marcati de cele întîmplate, revenindu-si destul de greu dupã producerea tragediei. Cadrele medicale, care au reusit sã ajungã cu greu la fata locului, nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimei.
11 zile mai tîrziu, doi copii si trei adulti, din satul Buruienesti, comuna Doljesti, aflati la prãsit, au fost loviti de trasnet. O femeie a murit pe loc, celelalte persoane fiind transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Pentru Monica Dorcu, mamã a patru copii, medicii nu au putut face nimic decît sã constate decesul. Maria Lucãcel, în vîrstã de 56 de ani, a stat cîteva zile în spital sub supraveghere, dupã ce a acuzat cu dureri la mînã si picior. Celelalte trei persoane nu au rãmas internate. Cele cinci persoane au fost surprinse de o puternicã furtunã în timp ce se aflau la prãsit porumbul de pe un teren din Buruienesti. Desi au vãzut cã vine ploaia, oamenii au refuzat sã plece înainte de a termina treaba. Cînd a fulgerat, cei cinci nemteni au cãzut secerati la pãmînt. Bãrbatul femeii care a murit avea un telefon mobil în buzunar, învelit într-o pungã. Sotia sa avea o brãtarã de argint la mînã.

Articol afisat de 2393 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective